Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberali suparati pe PSD, in tabara PD-L

ro

05 Oct, 2009 02:18 2690 Marime text
deschidere.jpgPrimarul PNL din Oltina, Gheorghe Chirciu, şi un reprezentant al organizaţiei locale a PNL din Băneasa, Marin Manea, au venit ieri, în mijlocul pedeliştilor, să declare din toţi rărunchii că îl vor susţine pe Băsescu în campanie # Asta după ce, la începutul lunii septembrie, ţărăniştii şi-au anunţat, oficial, sprijinul în alegerea preşedintelui Traian Băsescu pentru un nou mandat

Informat de demersul liberalilor din subordinea sa, liderul judeţean al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a susţinut că „au vrut să-şi arate revolta faţă de PSD şi de preşedintele CJC, pentru că autoritatea judeţeană n-ar mai fi acordat finanţări către primăriile conduse de liberali. „Nu sunt pasibili de sancţiuni pe linie de partid. Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul", a completat Dragomir.

Evident bulversaţi de tirul de întrebări venite din partea ziariştilor prezenţi, cei doi şi-au explicat opţiunea pentru într-o manieră foarte lejeră, evidenţiind însă că vor face campanie pentru Băsescu, însă nu îi vor îndemna pe oameni să nu-l voteze pe Antonescu. „Eu sunt primar liberal, iar Oltina nu există pentru PSD. Noi suntem împotriva PSD-ului, la fel cum este PD-L-ul. Noi vrem să-l ajutăm pe Traian Băsescu, prin organizaţiile noastre, să iasă preşedinte din primul tur de scrutin. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu cei din localitate", şi-a explicat atitudinea primarul din Oltina. Mai mult, acesta a spus că va face propagandă pentru Băsescu şi îi va îndemna pe locuitorii comunei sale să-l voteze pe candidatul democrat-liberal, deşi „Crin Antonescu este un om deosebit, însă este greu să poată face faţă actualei situaţii".

„N-a spus nimeni că plecăm din partid"

În privinţa celuilalt „răzvrătit", reprezentant al organizaţiei liberale din Băneasa, acesta nu a adus prea multe argumente atitudinii liberalilor din localitate, specificând doar că „aceasta este opţiunea consilierilor liberali". Marin Manea a negat că ar fi purtat discuţii în prealabil cu liderul PNL la judeţ, argumentând că nu se teme că gestul său ar avea vreo repercusiune: „Este opţiunea organizaţiei locale. Nu a spus nimeni că plecăm din partid sau că va trebui să facem acest gest, chiar dacă partidul duce o luptă împotriva lui Băsescu", a completat acesta.

sustinere_pnl_2.jpg„Au vrut să-şi arate revolta faţă de PSD..."

Vestea că cei doi liberali au ajuns la sediul PD-L Constanţa a circulat rapid şi i-a luat pe nepregătite atât pe preşedintele judeţean al PNL, Gheorghe Dragomir, cât şi pe deputatul Colegiului 2, Mihai Lupu. Acesta din urmă a lăsat să se înţeleagă că sprijinul anunţat de Chirciu şi de Manea pentru candidatul PD-L la prezidenţiale, Traian Băsescu, ar putea surveni în urma unor presiuni făcute asupra lor. „După ce vom discuta cu ei, se va lua o decizie. E clar că, dacă s-au poziţionat în afara partidului, nu vor mai avea sprijinul PNL", a declarat deputatul Mihai Lupu.

După ce a cerut ceva timp pentru a se informa asupra celor petrecute, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a răsuflat uşurat, cel puţin la nivel declarativ. El l-a pus pe Ovidiu Cupşa să discute cu Gheorghe Chirciu, primarul comunei Oltina, şi Marin Manea, reprezentant al Biroului Local al PNL Băneasa, astfel încât să afle de ce aceştia au bătut la poarta foştilor aliaţi. Concluzia la care s-a ajuns este mai mult decât halucinantă. „Ei au vrut să-şi arate revolta faţă de PSD şi de preşedintele CJC (n.r. referire la nefinanţarea de către Consiliul Judeţean Constanţa a administraţiilor publice conduse de liberali). Astfel, dacă în turul II al alegerilor prezidenţiale, un pesedist va ajunge să fie contracandidatul lui Traian Băsescu, ei au anunţat că-l vor susţine pe preşedintele în funcţie. Ei sunt supăraţi pe ceea ce le-a făcut PSD în această perioadă şi îi înţeleg", a explicat Dragomir. Prezenţa lor în sediul PD-L a fost motivată de solicitarea unui sprijin din partea democrat-liberalilor „pentru probleme personale sau ale comunităţilor din care provin". Se pare că cei doi liberali şi-au asigurat şefii politici că vor face treabă în campanie pentru Crin Antonescu, îl vor susţine şi nu intenţionează să plece din PNL. „Nu sunt pasibili de sancţiuni pe linie de partid. Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul în cazul lor. Trebuiau să fie mai discreţi", a concluzionat Gheorghe Dragomir.

{mos_ri:PSD,PD-L}

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodora 03 Dec, 2009 13:33 auzi frate nu vorbi in numele tuturor dobrogenilor daca tu esti un om de nimic?
  • alexandra chiciu 06 Nov, 2009 19:22 sa o tineti tot asa si sa va ajute Dumnezeu sa intrati in turul uramator tot dumneavoastra.....Dumnezeu sa va ajute!
  • surmelis argentina pusa 06 Oct, 2009 00:12 OLTINA de Constanta ,este localitatea natala a socrului meu,SECHER VASILE si a copiilor lui SECHER LUCIAN,SECHER GHEORGHE SI SECHER MARIANA.
  • de la moldovan 05 Oct, 2009 21:54 tu nu-l cunosti pe primar pt ca esti tigan moldovean daca oltinenii nu-l cunosc nu l-ar fi pus primar tu ai avut 25 de voturi el a avut 600 ai invatat nitica matematica fa diferenta plutonierule
  • surmelis argentina pusa 05 Oct, 2009 16:01 S-ar putea ca domnul in cauza sa se fi saturat de minciunile si escrocheriile PNL-istilor si si-a incercat norocul la usa PSD-ului si apoi la cea a PD-L-ului.Se duce acolo unde gaseste cinste si dreptate.
  • da cum sa nu 05 Oct, 2009 08:54 CHIRCIU inca de cand a iesit primar a vrut sa plece la oricare alt partid dupa bani si asta o stie toata Oltina deoarece el cu gura lui se lauda peste tot ca va fi viitorul presedinte al PSD Oltina,dupa ce a batut la portile PSD-ULUI acum a plecat la portile PDL-ului , dintotdeauna i-a tradat pe liberali. asa ca dragi conducatori aiPNL Constanta nu-l credeti pe acest om care nu are moralitate, cuvant sau bunsimt. Nou oltinenilor ne pare f rau ca dv nu ati stiut ce fel de om este, de fapt are caracterul lui Basescu si acum e si normal sa=l sustina pe el ca doar,,cine se aseamana se aduna"