Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:18 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea, apărat de un celebru avocat şi fost procuror originar din judeţul Constanţa

ro

17 May, 2018 00:00 10266 Marime text
Nicolae-Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, este apărat în dosarul DGASPC Teleorman de celebrul avocat Marian Nazat, fost procuror, originar din judeţul Constanţa.
 
În prezenta cauză, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Liviu Dragnea la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 
În replică, Marian Nazat a declarat, printre altele, că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia. Tot Nazat a adăugat că Liviu Dragnea nu era abilitat să controleze DGASPC, doar secretarul judeţului fiind în măsură să facă acest lucru.
 
Marian Nazat l-a apărat în trecut şi pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.
 
Marian Nazat s-a născut pe 14 martie 1961, în Topraisar, şi a absolvit, în 1987, cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti. A urmat apoi o carieră de procuror, iar în 1997 şi-a deschis propriul birou individual de avocatură. În 2007, Marian Nazat a publicat cartea „România oranj“, care a primit premiul Virgil Tatomir în decembrie 2007, din partea Uniunii Juriştilor din România. El s-a remarcat ca publicist în ziarele Naţional, Azi, Cotidianul, Ziarul Financiar şi Jurnalul Naţional.
 
La sfârşitul lunii noiembrie 2009, publicistul şi juristul Marian Nazat şi-a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus un nou volum de eseuri, intitulat „România târâş. Ţara deznădejdilor amorţite“. Volumul reuneşte articolele publicate de către autor în „Jurnalul Naţional“, în perioada 2007 - 2009, propunând o analiză critică asupra realităţii româneşti actuale.
 
Potrivit mariannazat.ro/contact/, „Topraisar, în limba tătarilor, se traduce prin „Drum de praf“. Satul acesta, aşezat la 28 km de Constanţa, înspre Negru Vodă, pe drumul Techirghiolului, este vestit prin podgoria rodnică şi prin unitatea militară în care, înainte de 1989, studenţii îşi ispăşeau cătănia cu termen redus. Acolo, într-o primăvară confuză, m-am ivit eu pe lume, plin de uimire, posac şi încruntat. Cei de la sfatul popular m-au înregistrat pe 14 martie 1961, aşa cum s-a şi petrecut naşterea. Doar ora lipseşte, 8,30, adică începutul zilei, ca orice lucru bine pornit. În certificat, funcţionarul de stare civilă a mai notat şi numele părinţilor - Oancea Floarea şi Nazat Grigoraş. Amândoi teleormăneni, ea din Islaz, el din Plosca, ajunşi în Dobrogea la sfârşitul anilor ´50“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii