Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Meseria, brăţară de aur"? Candidaţii la CJC sunt barmani, bucătari, dulgheri. Află care sunt profesiile celor care vor funcţii de decizie

ro

05 May, 2012 00:00 7344 Marime text

01.jpgÎn cursa alegerilor locale din 10 iunie au intrat şi oameni care nu au activat niciodată în administraţia publică, fie ea locală sau centrală, persoane care nu au studii superioare şi care au îmbrăţişat meserii destul de simple.

Fără a desconsidera profesia şi ocupaţia vreunuia dintre ei, nu putem totuşi să nu ne întrebăm în ce măsură vor fi aceştia capabili să reprezinte interesele constănţenilor în Consiliul Judeţean Constanţa.

Pe lista UNPR Constanţa, pentru un mandat de consilier judeţean, pe poziţia 12, figurează Cristian Stoian. Acesta ocupă funcţia de administrator şi este de profesie bucătar - ospătar. Tot un bucătar găsim şi pe poziţia 24 a listei UNPR pentru Consiliul Judeţean. Este vorba despre Costel Ignat. În dreptul acestuia nu figurează însă şi ocupaţia din prezent.

Partidul Ecologist Român (PER) propune pentru un mandat de consilier judeţean, pe poziţia 20, un maistru. Gheorghe Spanoche este de profesie maistru şi în prezent ocupă funcţia de administrator.

Una dintre cele mai interesante liste de candidaţi pentru mandatele de consilieri judeţeni este cea a Asociaţiei Partida Romilor „Pro - Europa". Pe poziţiile 5 şi 6 figurează patru candidaţi care, potrivit listelor afişate la Biroul Electoral Judeţean, nu au nici ocupaţie, nici profesie: Dumitru Petrică, Marian Adrian Encică, Nicu Tabă şi Elisabeta Stoica (poziţiile 1, 5, 6 şi 9). Ei sunt urmaţi, pe poziţia 8, de Erol Ismail, de profesie bucătar.

Pe lista de candidaţi a Partidului Poporului la Consiliul Judeţean Constanţa apare, pe poziţia 12, un barman (ca profesie şi ocupaţie): Mirela - Angelica Ifrim. Pentru mandatele de consilieri judeţeni, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale a depus la Biroul Electoral Judeţean o lista cu trei candidaţi. Unul dintre aceştia, Eugen Golub, este pensionar, de profesie maistru.

Casnică, stivuitorist, dulgher

Partidul România Mare propune pentru un mandat de consilier în CJC o casnică. Alexandra Cernisencu, de pe poziţia 20, apare la rubricile „ocupaţie" şi „profesie" ca fiind casnică. Pe poziţia 33 din aceeaşi listă figurează un stivuitorist: Marian Stroe.

Partidul Alianţa Socialistă s-a înscris şi el în campania electorală pentru alegerile din 10 iunie. Pe lista de aspiranţi la fotoliile de consilieri judeţeni au fost incluşi un agent de pază (Constantin Dinicu), pe poziţia 15, un lucrător comercial (Gabriela Tudorache), pe locul 22, dar şi un dulgher (Tomiţă Teacu), pe poziţia 28.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu a inclus pe lista de candidaţi la CJC un pădurar: Dorin Solomon, pe poziţia 21.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bonduelle 05 May, 2012 18:54 Ce legatura au meseriile... oricum ridica mana la ordin si o vor ridica si-n continuare la fel.
  • Sa-i votam pe cei care merita cu adevarat! 05 May, 2012 12:16 Rusineee!! Am ajuns sa fim condusi de toti incompetentii si incultii.De barmani ,ospatari si dansatoare ca sa ce?Sa fie spectacolul politic mai focos si sa avem ce urmarii la televizor .Alege-ti pe cei tineri si pregatiti!