Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale cheamă în instanță Grup Servicii Petroliere Logistic SRL! Vizată, taxa de utilizare a serviciului de semnalizare maritimă prin faruri

ro

20 May, 2024 17:00 1212 Marime text
 
 
 
  • SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL are sediul în Ilfov, se ocupă de manipulări, și este controlată de GSP Holding SA, cu 99 %, din Luxemburg, și de Comănescu Gabriel Valentin, cu 1 %.           
 
 
Ministerul Apărării Naționale a chemat în instanță Grup Servicii Petroliere Logistic SRL! Dosarul 7775/212/2023 - cu obiect acțiune în raspundere contractuală  - a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța și a fost soluționat în primă instanță de magistrați în sensul admiterii în parte a cererii de chemare în judecată formulată de Ministerul Apărării Naționale în contradictoriu cu Grup Servicii Petroliere Logistic.
 
Prin Hotarârea nr. 3051/2024, din 28.03.2024, Judecătoria Constanța a decis obligarea Grup Servicii Petroliere Logistic la plata către Ministerul Apărării Naționale a sumei de 59.164,61 lei reprezentând debitul principal, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective, a sumei de 2.711,76 lei reprezentând dobânda penalizatoare calculată până la data de 17.02.2023, precum şi la plata în continuare a dobânzii penalizatoare în cuantum de 0,05% pe zi de întârziere, până la data plăţii efective a debitului principal.
 
De menționat că instanța a respins capătul de cerere privind actualizarea dobânzii penalizatoare cu indicele de inflaţie, ca neîntemeiat.   
 
Aproape de finele lunii aprilie 2024, Ministerul Apărării Naționale a contestat decizia Judecătoriei Constanța, la Tribunalul Constanța.
 
Pe data de 15 mai 2024, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța a fost înregistrat apelul Ministerului Apărării Naționale.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen în apel.
  
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, Ministerul Apărării Naţionale, în contradictoriu cu pârâta Grup Servicii Petroliere Logistic a solicitat obligarea pârâtei la plata către reclamant a sumei de 59.164,61 lei reprezentând debitul principal, respectiv contravaloarea taxei de utilizare de către navele reprezentate de pârâtă a serviciului de semnalizare maritimă prin faruri în perioada 06.07.2022 – 27.12.2022, a sumei de 2.711,76 lei reprezentând dobânda penalizatoare calculată până la data de 17.02.2023, precum şi la plata în continuare a dobânzii penalizatoare în cuantum de 0,5% pe zi de întârziere, toate sumele urmând a fi actualizate cu rata inflaţiei până la data plăţii efective, cu obligarea pârâtei şi la plata cheltuielilor de judecată.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 20 mai 2024, SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL are sediul în Ilfov, se ocupă de manipulări, și este controlată de GSP Holding SA, cu 99 %, din Luxemburg, și de Comănescu Gabriel Valentin, cu 1 %.            
 
Ca administratori apar Bratu Mihai Dumitru și Comănescu Gabriel Valentin.
 
Pentru anul 2022, cu 87 de angajați, SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 35.084.138 de lei și un profit net de 997.591 de lei.
 
Comănescu Gabriel Valentin  apare în Vega Turism SA, Comproiect 92 SA, Industria Mundum SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL. Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Vega Offshore SRL, Vega Travel International SRL, Green County SRL , Upetrom 1 Mai Trading SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, SPG Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, Redivivus Energy S.R.L. , Redivivus Green Farm S.R.L., Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Forasol S.R.L, Providence Energy S.R.L., Texrom Well Management S.R.L., GSP Power S.R.L., Gino-Impex SRL , GSP Downstream S.R.L, HR Expert-Support Solutions SRL, Corona Crewing SRL și în Euro Shipping Logistic SRL
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată, rejust.ro și platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Numărul creditorilor a trecut de 400
Se cere insolvența GSP Offshore SRL, administrată de Gabriel Comănescu. Dosarul, amânat pentru finele lunii mai

 
Licitații Constanța
Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii