Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nasul Nemirschi, cu fina sa Stefanica, la Mediu (galerie foto)

ro

08 Jan, 2009 02:01 5964 Marime text

colaj_desch.jpgGura lumii - slobodă, mai ales când vine vorba de informaţiile privindu-i pe cei ce vor fi numiţi la şefia instituţiilor din teritoriu

Chiar dacă negocierile între PD-L şi PSD nu au început în plan local, la nivelul partidelor se vehiculează fel de fel de nume pentru conducerea unei instituţii sau a alteia.

Evident, cea mai râvnită funcţie este cea de prefect. Iar doritori ar fi mulţi. Cum funcţia revine social-democraţilor, au început să apară zvonurile. Liviu Tit Brăiloiu, Cristinel Dragomir sau Lucian Băluţ sunt doar trei dintre cei despre care s-a spus că vor ajunge să reprezinte Guvernul în teritoriu. Bârfa spune că până la urmă alesul va fi fratele primarului din Eforie. Senatorul PSD Nicolae Moga spune că, în ciuda faptului că gura lumii i-a dat drept candidaţi pe cei trei, îndreptăţitul ar fi tocmai Liviu Tit. „Brăiloiu este cea mai bună alegere, după mine. A luat 30.000 de voturi la parlamentare, chiar merită omul ăsta. În rest nu ştiu nimic, nu am auzit şi nu vreau să mă bag în negocieri decât dacă mi se va cere", a declarat parlamentarul.

Dispariţia lui Tucan

Un lucru este cert: Jean-Paul Tucan chiar „a dispărut", aşa cum a spus, în urmă cu două seri, ministrul Radu Berceanu. La şefia Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost numit, în cursul zilei de ieri, Ibram Aidîn, cel care a fost directorul instituţiei înaintea liberalului. Informaţia a fost confirmată şi de şeful PD-L-ului local, Mircea Banias: „La propunerea organizaţiei noastre, ministrul Berceanu a semnat, ieri, decizia de numire a domnului Ibram".

Brânză, ANR-ist sau secretar de stat

Pe de altă parte, zvonurile dau informaţii şi despre propunerile pentru funcţia de subprefect. Mihai Petre şi Mircea Iustian par a fi preferaţii democrat-liberalilor pentru acest post. Însă vor trebui să aleagă între cei doi. Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias, prim-vicepreşedintele filialei, Mircea Iustian, a fost propus şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Democrat-liberalul Paul Brânză, numit director interimar la conducerea Autorităţii Navale Române după plecarea liberalului Valentin Şerbănescu, a fost propus, potrivit lui Banias, pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „Dacă nu, va rămâne la ANR", a afirmat şeful PD-L Constanţa.

Beneş, la Direcţia de Muncă


Se pare că norocoasă va fi Emilia Murineanu, şefa Forţelor de Muncă. PD-L-ista ar avea un mare avantaj şi şansa de a rămâne în funcţie, pentru că la şefia ANOFM va fi numit Silviu Bian, colegul său de partid, detronat o dată cu spargerea Alianţei DA. În clădirea de pe strada Decebal, unde activează ITM-ul, Direcţia de Muncă şi Casa de Pensii vor curge lacrimi. Se pare că Oscar Beneş, actual şef al Pensiilor, îi va lua locul Danei Dragomir la Direcţia de Muncă, iar social-democratul Marian Foca va sări în scaunul liberalului Eugen Bola, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Deşi este greu de crezut că va fi aşa. Atâta vreme cât pe Foca nu l-a vrut nimeni nici în Consiliul Local.

Bătălie Mitrea - Zeicu pentru ACN

Evident, una dintre cele mai râvnite şefii este cea a Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. Trei democrat-liberali se luptă pentru funcţie: Laurenţiu Mironescu, Ion Bălan şi Dorel Onaca. Se pare că până la urmă câştig de cauză va avea Bălan. La Administraţia Canalelor Navigabile SA ar vrea să ajungă la conducere Marian Mitrea, unul dintre cei doi fraţi ce patronează societatea Utilnavorep. Însă, zvonurile îl dau ca fiind „în cărţi" şi pe fostul director, Valentin Zeicu. „Da, aşa este. Şi numele meu este vehiculat pentru şefia ACN. Şi al domnului Mitrea. Ne cunoaştem, vom vedea cine va ajunge acolo. Dar să ştiţi că sunt mai mulţi care vor", a declarat Valentin Zeicu.

Nemirschi o ia pe Virginia

Democrat-liberalul Gigi Chiru poate duce mai departe moştenirea celor din Eforie. Aşadar, bursa zvonurilor îl plasează la şefia Inspectoratului de Stat în Construcţii, în locul coorăşeanului său, Niculae Ciocănel. Funcţia a fost ocupată şi de actualul primar al oraşului Eforie, Ovidiu Ioan Brăiloiu. Şi printre PSD-işti vor fi permutări. Spre exemplu, se spune că Virginia Ştefănică, şefa SPIT, va fi luată la „centru" de către naşul său, Nicolae Nemirschi, ca secretar de stat la Ministerul Mediului. Locul său la Taxe şi Impozite Locale va fi luat de Dayan Fetislam, directorul adjunct al Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa.

Petrescu, dorit ministru al Mediului?!

La Inspectoratul Şcolar Judeţean, va pleca Marian Sârbu şi va veni Petrică Miu. Nu s-au luat în discuţie deocamdată locurile directoriale ale instituţiilor subordonate Ministerului Mediului şi al  Agriculturii. Cel puţin lui Traian Petrescu, iubitor de PSD şi fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, nu i s-a mai propus nimic în acest sens. „M-au vrut ministru al Mediului, şi acum, şi pe vremea liberalilor şi nu m-am dus, d-apăi şef la Agenţie. Dacă mă vrea cineva consilier, da. Altfel nici să nu aud", a mai spus evaluatorul de mediu. La CERONAV a fost numit director căpitanul de cursă lungă Ghiorghe Bamboi, „un superprofesionist", supă cum a declarat Laurenţiu Mironescu. Cât despre PSD-L-istul Gheorghiţă Corbu, acesta a fost propus, după spusele lui Mircea Banias, pentru ocuparea unei funcţii de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale sau pentru şefia Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • 0 08 Jan, 2009 21:34 111222333
  • nicolin 08 Jan, 2009 17:16 domnule banias va dau un sfat.terminati cu corbu.mergeti la negru voda si vedeti cine a fost.inteleg ca a cotizat din greu la alegeri si trebuie sa se refaca,dar nici chiar asa.vorba aceea;fama mama inalt si prost sami zica copii nene.
  • VirgiL 08 Jan, 2009 13:42 Aima simo, cum sa il scoata pe babu de acolo? Pai dupa aia cum o sa-i mai zica lumea DADLului - "Apele A-romane"?? :))))))
  • simonA 08 Jan, 2009 12:16 FRATILOR,ATI UITAT DE DADL?NU IL SCHIMBATI PE DIRECTORUL LIBERAL GIGI BABU?SPERANTA CA II VETI DA AFARA PE ACESTI MACHIDONI RAMANE LA MAZARE CARE II ,,IUBESTE,, TARE MULT PE ACESTI OIERI,FRATI SI VERI AI LUI GIGI BECALI.POATE SE VA GASI UN ROMAN SA IA SEFIA ACESTEI INSTITUTII SI SA FACA PUTINA ORDINE CA E O HARABABURA.......CRIZA FINANCIARA?LA DADL?NU EXISTA,VENITI SI VERIFICATI SALARIILE NOILOR ANGAJATI MULTI CU STUDIILE TERMINATE,ALTII FARA LICENTA.DAR CE CONTEAZA? LA DADL ORICE ESTE POSIBIL.PE VERIFICATE!