Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor şi Palaz se luptă în adrese expediate primăriilor pentru taxa de drum judeţean (document)

ro

20 Aug, 2011 00:40 2455 Marime text
01_adresa_cjc__Palaz_Nicusor.jpgLa finele lunii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, trimitea primăriilor din judeţ care au pe raza lor teritorială puncte de încasare a taxei de utilizare a drumurilor judeţene, dar şi celor care au drumuri judeţene care trec prin comuna lor, o adresă prin care le cerea să nu ia în seamă adresa transmisă de Instituţia Prefectului nr. 4413/19.07.2011 referitoare la neacordarea spijinului în privinţa colectării taxei pentru utilizarea drumurilor judeţene. Şeful CJC le cere primarilor să îi acorde sprijin pentru a încasa în continuare această taxă. „Nu mă miră nimic din ceea ce face. Eu sunt cel care verifică legalitatea actelor, ce spun eu este legal, nu ce spune Nicuşor Constantinescu care are antecedente în ceea ce priveşte lucrurile ilegale", spune prefectul Palaz.

Un alt conflict între Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa a apărut imediat după ce prefectul Claudiu Palaz a atacat în instanţă hotărârea nr. 352/15.12.2010 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţa din 15 decembrie 2010. Potrivit hotărârii 352, la momentul respectiv, CJC a decis aplicarea unor tarife suplimentare de utilizare a drumurilor judeţene pentru autovehiculele care depăşesc masa maximă admisă şi dimensiunile maxime de gabarit. Prefectul a atacat această hotărâre, invocând faptul că aplicarea unei astfel de taxe pentru anul fiscal 2011 ar fi trebuit votată şi aprobată până la data de 01.07.2010.

Imediat după ce prefectul a atacat această hotărâre, CJC transmitea că, în fond, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a atacat decât anexa 4 a hotărârii, care a fost votată în şedinţa din decembrie, nu hotărârea întreagă, aşadar, taxa este în continuare în vigoare.

„Ce spun eu este legal"

Pentru că-şi vedea situaţia financiară afectată serios din cauza unei eventuale stopări a încasării acestei taxe, CJC a început să trimită în judeţ primăriilor pesediste, inclusiv celor care au pe teritoriul lor drumuri judeţene, adrese prin care le spune să nu ia în calcul ceea ce a transmis prefectul în data de 19 iulie, prin care li se solicita primăriilor să nu acorde sprijin reprezentanţilor CJC în ceea ce priveşte încasarea taxei pentru utilizarea drumurilor judeţene. Adresa semnată de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a plecat din cabinetul acestuia cu nr. de înregistrare 141121 în 26 iulie a.c. În conţinutul acesteia, se precizează exact cele transmise de CJC după ce prefectul a atacat această hotărâre. „Prefectul Judeţului Constanţa a atacat HCJC nr. 352/2010, care se referă la modificarea şi completarea anexei 4d din HCJC nr. 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale. În anexa 4d sunt prevăzute tarifele aplicabile transportatorilor care depăşesc masa maximă admisă, masa maximă admisă pe osie şi care depăşesc dimensiunile maxime de gabarit admise în circulaţie. Ca urmare a contestării HCJC nr. 352/2010 de către prefect, aplicabilitatea hotărârii atacate a fost suspendată, rămânând în vigoare anexa 4d în forma prevăzută de HCJC nr. 5/2007", se arată în informarea transmisă. De asemenea, se mai precizează că „actul administrativ atacat de către domnul prefect nu vine în completarea sau modificarea HCJC nr. 223/2008, neavând nicio legătură cu aceasta. Taxele privind circulaţia pe drumurile judeţene prevăzute de HCJC nr. 223/2008 sunt diferite de taxele prevăzute în anexa 4d a căror modificare a fost aprobată prin HCJC nr. 352/2010. În concluzie, învederăm faptul că dispoziţiile HCJC nr. 223/2008 sunt în vigoare, încasarea taxei pe drumurile judeţene făcându-se în mod legal".

Referitor la această situaţie, prefectul spune că nu avea cunoştinţă de adresele trimise de Nicuşor Constantinescu primăriilor din judeţ, dar că nu este mirat de gestul acestuia: „Eu sunt cel care verifică legalitatea actelor, ce spun eu este legal, nu ce spune Nicuşor Constantinescu, care are antecedente în ceea ce priveşte lucrurile ilegale".

Menţionăm că am încercat să luăm legătura şi cu şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, însă acesta nu a răspuns la telefon.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii