Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă inaugurare Luna viitoare vom circula pe Centura Constanţei (galerie foto)

ro

11 Aug, 2011 02:30 5320 Marime text
deschidere.jpgPână pe 30 septembrie, o nouă etapă a lucrării de la varianta de ocolire cu profil de autostradă a municipiului Constanţa va fi gata. La acest moment, se lucrează intens la zona de la intersecţia DN3 cu varianta de ocolire, acolo unde se află unul din cele mai importante şi deosebite noduri rutiere, din punct de vedere arhitectural, de pe cuprinsul traseului Centurii Constanţa.

În urmă cu două săptămâni, concomitent cu inaugurarea a 21 de kilometri de autostradă pe traseul Murfatlar - Constanţa s-a dat drumul la circulaţie şi pe şapte kilometri din tronsonul Variantei de ocolire a municipiului Constanţa, care, la finalul lucrării, va primi denumirea de A4.

varianta_IMG_9654.jpgDe la ultima vizită, pe şantierul viitoarei şosele de centură a Constanţei, efectuată la începutul lunii iulie, cu excepţia lucrărilor intense care se efectuează la intersecţia variantei cu DN3, la ieşirea din Constanţa, pe traseu, până la capătul de intrare din Ovidiu, lucrările nu par a fi avansat în mare măsură. Este drept însă că, în ultimele săptămâni, s-a tras mai tare pe tronsonul care trebuia musai dat în folosinţă la finele lunii iulie. Cel puţin la acest capăt al traseului, cu excepţia delimitării drumului, lucrările nu s-au mişcat mai deloc. Puţină mişcare a echipelor de lucru s-a văzut la podul care va trece peste variantă şi care va lega satul Poiana de Ovidiu, prin centura oraşului, însă şi aici mai este de lucru până se vor monta rampele cu ajutorul cărora se va urca pe acest drum. Mergând pe traseul variantei, atât cât a permis drumul adiacent, cel pe care îl utilizează maşinile care transportă material de lucru, am văzut că mai este mult de lucru până ce această parte a tronsonului va fi gata.

Un nou tronson, gata până la 30 septembrie

varianta_IMG_9691.jpgPotrivit celor declarate de unul dintre specialiştii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Relu Matei, responsabil de acest proiect încă de la începutul său, la acest moment se lucrează foarte intens în zona de la intersecţia DN3 cu varianta de ocolire, toate forţele de lucru fiind mobilizate aici.

Aici se excavează şi se tasează pământul pentru a se ridica, după cum numesc, în glumă constructorii, un al doilea val de pământ de la Valu lui Traian. Practic toată această intersecţie foarte mare în stil trifoi, rampele de acces pe pod şi conexiunea la centură, pe traseul către Ovidiu, va fi gata la finele lunii viitoare.

Acesta a şi admis, aşa cum am constatat singuri la faţa locului că mult mai lent se desfăşoară lucrările în celălalt capăt al traseului variantei, cel de la Ovidiu unde, bucăţi importante din drum sunt la stadiul de pământ, nici primul strat de asfalt nu a fost turnat. „Aici nu se lucrează în ritmul în care se doreşte. După 30 septembrie, echipele de lucru vor fi mobilizate în acest capăt al traseului şi de atunci totul va arăta diferit de cum este acum", spune specialistul din cadrul DRDP.

Despre lucrările de descărcare arheologică, cele care au durat cel mai mult şi care au îngreunat în mare măsură respectarea termenelor, Relu Matei ne-a spus că acestea au fost finalizate de ceva vremea, a mai rămas doar partea de lucrare care se realizează în zona adiacentă traseului variantei, acolo unde se va ridica centrul administrativ al obiectivului.

Lucrarea la obiectivul variantei de ocolire a municipiului care va avea profil de autostradă, în lungime totală de 21,775 km, este estimată să se finalizeze în iunie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii