Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părinții din Constanța, revoltați Zeci de elevi din clasa pregătitoare de la Școala „Nicolae Tonitza“, mutați la Școala 31, fără transport asigurat de Primăria Constanța

ro

13 Sep, 2024 17:00 261 Marime text
Scoala Nicolae Tonitza. Sursa foto - Ziua de Constanta
  • Părinții care și-au înscris copiii în clasa pregătitoare la Școala Generală nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța sunt nevoiți să-i ducă la Școala Generală 31 din Constanța din lipsă de spațiu la unitatea de învățământ la care sunt arondați.
  • Părinții sunt supărați că trebuie să schimbe două autobuze ca să ajungă la școală.
  • Directoarea Școlii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza“, Iuliana Bară, a precizat că a făcut demersurile către CT Bus și Primăria Constanța, solicitând asigurarea transportului elevilor de la Școala Gimnazială 39 Nicolae Tonitza spre Școala Gimnazială nr. 31.
 
Festivitățile de deschidere a noului an școlar s-au terminat și deja au apărut problemele. Elevi din peste 900 de școli din țară au fost mutaţi în alte unităţi de învăţământ, din cauza şantierelor în lucru sau lipsei de spaţiu. Este și cazul celor 66 de elevi înscriși în clasa pregătitoare la Școala Generală nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța, care sunt nevoiți să meargă în celălat capăt de oraș, la Școala Generală 31 Constanța, unde au fost relocați.
 
Părinții care și-au înscris copiii în clasa pregătitoare la Școala Generală nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța sunt nevoiți să-i ducă la Școala Generală 31 din Constanța din lipsă de spațiu la unitatea de învățământ la care sunt arondați. Dar nu aceasta ar fi problema, semnalată de părinții care sunt muțumiți de condițiile în care învață micii elevi la Școala 31 Constanța.
 

„Clasele pregătitoare merg să facă orele Școala Generală 31 din cartierul Palas.  Anul trecut, micuții erau duși la Școala Generală 31 de un autobuz CT Bus, care venea în stație și lua toți copiii. Acum, acest autobuz nu a mai fost pus la dispoziție de CT Bus și suntem nevoiți să ducem copiii la școală, schimbând două autobuze.

Unii părinți au câte 2 copii. Pe unul îl lasă la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța, iar pe altul trebuie să-l ducă la Școala Generală 31. La prânz, când este aglomerat, durează o oră să ajungem la Școala Generală nr. 31 pentru a luat copilul! Unii elevi erau luați de bunici. Acum bunicii trebuie să se deplaseze și ei cu două autobuze ca să ajungă la Școala 31 din Palas“, ne-a semnalat o mămică.

 

„Sprăm că situația se va rezolva pozitiv pentru cei 66 de elevi din clasa pregătitoare“



Iuliana Bară,
directorul Școlii Gimnaziale 39 „Nicolae Tonitza“, a menționat că a făcut demersuri, încă de la finalul anului de învățământ 2023-2024, către CT Bus Constanța și Primăria Constanța prin care a solicitat menținerea și asigurarea transporului elevilor.
 

„Pe 26 iunie, am trimis adrese către CT Bus Constanța și Primăria Constanța prin care solicitam menținerea și asigurarea transporului elvilor de la Școala Gimnazială 39 Nicolae Tonitza spre Școala Gimnazială nr. 31  și retur în anul școlar 2024-2025.  Am prmit și un email de confirmare.

Acum, la începutul noului an școlar am retrimis adresa doar către CT Bus Constanța, care mi-a răspuns că Primăria Constanța trebuie să ia decizia. Sperăm că situația se va rezolva pozitiv pentru cei 66 de elevi din clasa pregătitoare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța,  Iuliana Bară, directorul Școlii Gimnaziale 39 „Nicolae Tonitza“.

 
Așadar, se impune menținerea și asigurarea transportului elevilor de la Școala Gimnazială 39 „Nicolae Tonitza“ (strada Dezrobirii – Câmp/Primo) spre Școala Gimnazială nr. 31 (bd. I.C.Brătianu - PECO) și retur în anul școlar 2024-2025.
 
Inspectorul școlar general al ISJ Consanța, prof. Sorin Mihai, spune că problema trebuie soluționată de către conducerea școlii.

„Din Consiliul de Admistrație al unității școlare fac parte și consilieri locali, și reprezentați ai Primăriei Constanța, deci, se poate stabili un dialog.

Școala poate solicita o cursă directă pentru elevi, mai ales că toți elevii din Constanța au gratutate  pe autobuzele CT Bus“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai.

 
Scoala 31 Constanta. Sursa foto - Faceobook/Scoala 31 Constanta

În context, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a adăugat și faptul că ISJ Constanța poate fi o prâghie de legătură între unitatea școlară și CT Bus Constanța.
 
Reprezentanții CT Bus Constanța au menționat că, până la această oră, nu au primit de la Primăria Constanța niciun ordin operațional pentru respectiva cursă.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
16 unități de învățământ din Constanța vor fi relocate. Vezi care sunt acestea (DOCUMENT)

 
Cumpărări Directe: ISJ Constanța a cumpărat servicii de cazare pentru participanții la olimpiada de engleză (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii