Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre „PSD trebuie să-l excludă din partid pe Mazăre"

ro

13 Sep, 2010 01:20 2862 Marime text
deschidere.jpgVestimentaţia, atitudinea şi ideile lui Radu Mazăre din cadrul Conferinţei judeţene, toate au fost analizate sub lupa critică de către Mihai Petre.

Consilierul judeţean şi purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa, Mihai Petre, a făcut o critică a Conferinţei judeţene a PSD în cadrul căreia Radu Mazăre a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Mihai Petre a analizat şi modul în care instigarea la revoluţie a primarului ar trebui sancţionată.

petreMihai_Petre_01.jpgCum vi s-a părut Conferinţa judeţeană a PSD?

Respectiva Conferinţă nu a avut nimic în comun cu politica, în general, şi cu destinele constănţenilor, în particular, ea fiind doar o operă bufă. Am convingerea că în sală au fost prezenţi şi oameni serioşi, însă scena a reuşit să umple de penibil inclusiv oamenii care cred în PSD ca forţă de stânga pe eşichierul politic românesc.

A fost reales Radu Mazăre în funcţia de preşedinte „pe bune"?

Nu. Aşa-zisele alegeri au fost, mai degrabă, un fragment dintr-o plenară comunistă de partid, lucru demonstrat de unanimitatea cu care marele conducător a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, dar şi din punct de vedere al vestimentaţiei principalilor actori, nostalgici după Mao Zedung, Fidel Castro şi, nu în ultimul rând, Ceauşescu. Prin mesajul transmis şi comportamentul liderilor, PSD Constanţa a devenit o caricatură politică, o gogoaşă umflată care a început să se fâsâie.

Ce părere aveţi despre uniforma primarului constănţean?

Mai ieri îmbrăca haina de colonel nazist, şi-i venea ca turnată, iar astăzi, tot ca turnată, îi vine haina de revoluţionar comunist. Mâine, probabil că poate adopta, cu la fel de mare succes, haina de dansator din buric sau a amfitrionului carnavalului de la Rio. O singură haină nu-i vine bine lui Radu Mazăre: haina de edil al Constanţei.

De când a început moda costumării politice?

De când a îmbrăcat prima haină care i-a venit bine, salopeta de muncitor, la alegerile parlamentare din 2008. În decursul unui an şi jumătate, a trecut de la cazma şi târnăcop, la seceră şi ciocan. Oricum, demonstrează că este un om cu multiple personalităţi. Îi cer lui Radu Mazăre să lase bufoneria pentru specialişti şi să-şi facă treaba în calitate de edil.

Există social-democraţi care să-i dezaprobe comportamentul?

Cu siguranţă există, atât la nivel local, cât şi central. Mă îndoiesc că oameni de toată isprava şi lauda, precum Lucian Băluţ, Decebal Făgădău şi mulţi edili din judeţ împărtăşesc întru totul modul de a face politică şi administraţie a lui Radu Mazăre.

I-a chemat sau nu primarul pe români la revoluţie?

Instigarea la revoluţie a lui Mazăre nu se adresează constănţenilor sau românilor, ci reprezintă sistemul oligarhic ticăloşit căruia a început să-i tremure fundul că justiţia a început să-şi facă treaba. Este o invitaţie la revoluţie împotriva justiţiei din România. De aceea, am ferma convingere că se vor depune toate eforturile umane şi inumane, materiale şi imateriale ca moţiunea de cenzură ce urmează să fie depusă în octombrie să treacă, aceasta fiind, practic, cheia de boltă a revoluţiei lui Radu Mazăre şi a PSD-ului.

Ar trebui sancţionată în vreun fel această instigare virulentă?

Aşa ar fi normal să se întâmple în orice regim civilizat. O invitaţie de acest gen este sancţionată, în primul rând, de populaţie. Ca atare, revoluţia la care îşi invită Radu Mazăre micii comunişti din PSD se poate transforma într-o revoluţie la vot a constănţenilor în 2012. Este treaba organelor abilitate ale statului să ia măsurile de rigoare în cazul lui, dacă se impun. Edilul reuşeşte performanţa de neegalat de a se umple de penibil într-un timp foarte scurt. Dacă va merge în aceeaşi direcţie, s-ar putea ca PSD să-şi schimbe candidatul la Primărie la alegerile din 2012.

Cum ar fi trebuit să reacţioneze partidul, în funcţie de statut?

Un partid social-democrat cu valenţe europene ar fi trebuit sa-l excludă pe Radu Mazăre. Inclusiv în statutul PSD, la articolul 8, alineatul 7, scrie foarte clar că persoanele care promovează violenţa, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, şovinismul şi orice alte idei ori acţiuni extremiste sau contrare drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului nu pot fi membri ai PSD. Radu Mazăre calcă în picioare aproape toate prevederile mai sus menţionate, însă şeful său de partid, Victor Ponta, se face că plouă. Mai mult, îl ia drept model pe cel ce încalcă statutul partidului pe care îl conduce şi îşi aşează cu multă grijă chipiul mao-ist. PSD demonstrează încă o dată că este un partid nereformabil, anchilozat în gândirea comunistă. În tot acest context, cred că Fidel Castro este tare mândru de Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anticomintern 15 Sep, 2010 06:24 Moarte bolsevismului! Democratia proletara in Iad, nu pe Pamant !
  • alt cititor 13 Sep, 2010 16:05 @unu: este purtatorul de cuvant al PDL.
  • unu 13 Sep, 2010 14:02 cin e acest petre de analizeaza el?
  • unu 13 Sep, 2010 13:53 Cine este acest Petre care sare din perete si se repede? este vreun analist de analizeaza el asa duios?
  • cititor 13 Sep, 2010 03:48 domnule petre analizeaza pdl.sau nu aveti probleme?