Ponta către tandemul Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu „Partidul nu are probleme penale, sunt problemele dumneavoastră!“
Ponta către tandemul Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu: „Partidul nu are probleme penale, sunt problemele„Nu poţi să propui tu în partid să condamni un om“
O serie de şefi de organizaţii PSD din ţară, precum şi parlamentari social-democraţi au participat, la finalul săptămânii trecute, la Comitetul Executiv al PSD, care s-a desfăşurat la un hotel din Sinaia. Cu această ocazie, echipa Ponta-Dragnea şi-a promovat aşa-numita reformă internă a partidului. S-a dovedit însă că subiectul este unul extrem de delicat pentru social-democraţi, de vreme ce mulţi dintre ei nu sunt de acord cu o modificare a statului care să prevadă că cei care au probleme cu Justiţia ar putea să fie excluşi din partid. Unul dintre pesediştii care şi-au exprimat nemulţumirea pe această temă este Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „Este o greşeală de exprimare, pentru că noi, PSD, nu ne putem substitui Justiţiei. Dacă există principiul de nevinovăţie, doar după ce eşti condamnat definitiv şi irevocabil trebuie să suporţi atât lipsirea de libertate şi de alte drepturi, inclusiv de a fi membru al unui partid politic, atunci noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileşte Constituţia României“, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Constanţa. Constantinescu a subliniat că, în opinia sa, „aceste propuneri sunt în afara Constituţiei“. „Nu poţi să propui tu, în partid, să condamni un om, să-i iei dreptul de a fi membru de partid fără ca instanţa să se fi pronunţat definitiv şi irevocabil asupra vinovăţiei unui cetăţean“, a ţinut să precizeze Nicuşor Constantinescu.
Nu mai puţin important, Constantinescu ar fi solicitat, pe un ton imperativ, ca Victor Ponta şi Liviu Dragnea să-şi asume pierderea alegerilor prezidenţiale şi să nu mai lanseze teoria centrului imaculat, folosită, de asemenea, în timpul guvernării Năstase. Reamintim că acelaşi reproş a fost adus conducerii centrale a PSD, în urmă cu aproximativ două săptămâni, şi de Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea.Ofensiva lui Radu Mazăre
Aşa cum era de aşteptat, şi Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, a avut ceva de reproşat conducerii centrale a PSD. Astfel, primarul municipiului Constanţa a reclamat modul în care pesediştii sunt săltaţi de pe stradă şi duşi cu duba de procurori, fără a fi citaţi în prealabil. Cei care au întărit spusele sale au fost, cum altfel?!, Nicuşor Constantinescu şi Iulian Iancu.
Radu Mazăre este primul dintre social-democraţii din teritoriu care au început ofensiva la adresa conducerii centrale a PSD. În urmă cu două săptămâni, edilul-şef al municipiului Constanţa a declarat public că Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la şefia PSD după înfrângerea suferită la alegerile prezidenţiale.I-a urmat Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, care a afirmat că premierul Victor Ponta poate rămâne liderul PSD atâta vreme cât nu se va comporta precum Adrian Năstase.
Argumentul lui Ponta
Doleanţele liderilor din teritoriu nu au avut efectul scontat. Asta pentru că Victor Ponta, preşedintele PSD, nu s-ar fi lăsat înduplecat de nemulţumirile lor privind modificarea statutului partidului. Potrivit gândul.info, Ponta ar fi replicat: „Nu am venit să discutăm doar despre problemele penale. Dacă facem doar asta, înseamnă că avem o problemă în partid. Partidul nu are probleme penale, sunt problemele dumneavoastră”, a clarificat liderul social-democrat. Conform aceleiaşi surse, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Radu Mazăre, a părăsit evenimentul comentând ironic: „Vom vedea, a spus orbul...“.
Remember
Radu Mazăre este cercetat sub control judiciar în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, pentru luare de mită şi fals în declaraţii. În această cauză, afaceristul israelian Avraham Morgenstern este bănuit de dare de mită, în vreme ce senatorul Alexandru Mazăre, fratele primarului, e bănuit de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
În ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Constantinescu, doar în cursul anului 2014, el a fost trimis în judecată în trei dosare. Este vorba despre dosarul în care este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa, despre cel în care a fost denunţat de omul de afaceri Marian Turbatu, în care este bănuit de săvârşirea a 24 de infracţiuni (complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite) şi, cel mai recent, despre dosarul în care, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, ar fi cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna CJC şi de peste un milion de lei în dauna statului român.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp