Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța le cere locuitorilor dintr-un bloc de pe bd. I.C. Brătianu să își demoleze garajele. Ele se află pe terenul CFR (FOTO)

ro

13 Jun, 2024 17:00 5639 Marime text
  • Din adresa primită de locatari reiese faptul că au termen la dispoziție 10 zile pentru a desființa garajul, magaziei și a împrejmuirii, ridicarea obiectelor depozitate și să aducă imobilul la starea inițială.
  • Terenul pe care sunt edificate construcțiile face parte din domeniul public al Statului și se află în administrarea CFR SA, care închiriază, prin contract anual, acele bucăți de teren către locuitorii din blocul I
  • Pentru a se putea face lucrările aferente pentru modernizarea sistemului termic din Constanța, conform reprezentanțiilor Poliției Locale Constanța, este necesară desființarea construcțiilor respective
  • Acel termen de 10 zile ar urma să expire în apropiere de mijlocul acestei luni, iar majoritatea chiriașilor sunt speriați că nu vor avea timp să își mute bunurile și să desființeze singuri garajele și vor ajunge „să plătească sute de milioane” pentru lucrările de desființare pe care le-ar putea face primăria
 
Locuitorii din blocul I de pe bulevard I.C. Brătianu au fost notificați luna aceasta ca trebuie să își demoleze construcțiile ridicate fără autorizație de construire, fiind vorba de niște garaje pe terenurile închiriate de la CFR SA.
 
Din adresa primită de locatari reiese faptul că au termen la dispoziție 10 zile pentru a desființa garajul, magaziei și a împrejmuirii, ridicarea obiectelor depozitate și să aducă imobilul la starea inițială. Din discuțiile purtate cu reprezentanții Primăriei Constanța de către jurnaliștii ZIUA de Constanța, există înțelegere din partea municipalității ca acest termen să mai poată fi prelungit puțin, însă nu poate să se acorde un termen mai lung, dat fiind faptul că în zona respectivă sunt necesare „lucrări de utilitate publică”.


 
Revenind la supărarea locatarilor, aceștia sunt, în marte parte, bătrâni, ieșiți la pensie, care nu au posibilitatea să ducă singuri demolara la bun sfârșit. Sunt conștienți că nu au cum să opească demolarea garajelor, însă tot ei susțin că acele garaje sunt acolo din anii 1980. Terenul pe care sunt edificate construcțiile face parte din domeniul public al Statului și se află în administrarea CFR SA, care închiriază, prin contract anual, acele bucăți de teren către locuitorii din blocul I.
 
Dacă persoanele care sunt chiriașe pe terenurile respective nu vor demola în timp util acele garaje, primăria va veni cu propriile utilaje și le va pune la pământ, ulterior urmând a se recupera banii în instanță de la chiriași.


 
Ce lucrări se vor face în zonă?
 
Se cunoaște faptul că de ceva ani, pe raza municipiului Constanța sunt deschise mai multe șantiere ce au în vedere mobilitatea urbană, modernizarea sistemului termic și nu numai. În cazul de față, în vecinătatea garajelor sunt niște conducte de termie și un punct termic, care sunt incluse în planul de modernizare al municipiului. Pentru a se putea face lucrările aferente, conform reprezentanțiilor Poliției Locale Constanța, este necesară desființarea construcțiilor respective. Același lucru ne-a fost punctat și de către Primăria Constanța, care ne-a transmis telefonic că acolo vor avea loc „lucrări de utilitate publică”.
 


Acel termen de 10 zile ar urma să expire în apropiere de mijlocul acestei luni, iar majoritatea chiriașilor sunt speriați că nu vor avea timp să își mute bunurile și să desființeze singuri garajele și vor ajunge „să plătească sute de milioane” pentru lucrările de desființare pe care le-ar putea face primăria.
 
Între timp, cotidianul ZIUA de Constanța a făcut o solicitare la Primăria Constanța, prin care am solicitat lămuriri cu privire la lucrările care urmează să se facă acolo, dat fiind faptul că se vehiculează că în locul garajelor ar urma să apară o parcare amenajată de primărie, după ce ar cere în administrare terenul respectiv, lucru care nu a fost încă infirmat sau confirmat de către municipalitate.
 
Vom reveni
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Lucrările de reabilitare a spațiilor dintre blocuri sunt în toi (Galerie FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii