Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

ro

05 Feb, 2024 17:00 5980 Marime text
  • Pe 25 mai 2021, Primăria Constanța, sub mandatul lui Vergil Chițac, atribuia societății Meva Concept SRL contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” - Cod SMIS 129226, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020
  • Meva Concept SRL, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF), ne-a precizat la solicitarea noastră biroul de presă al Primăriei Municipiului Constanța
  • Termenul de finalizare a lucrărilor ar fi trebuit să fie 31 decembrie 2023
  • Astăzi, acestea sunt realizate în proporție de 80%-90%, după ce în mai 2023 mare parte dintre lucrări au fost preluate de Mooz Services SRL
  • Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL, societate aflată acum în insolvență, este Ligia Andreea Paraschiv
  • Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei
  • În anul 2022 , firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați
 
 
 
Pe 6 aprilie 2020, fostul primar Decebal Făgădău semna contractul de finanțare pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă.

Pe 25 mai 2021, Primăria Constanța, sub mandatul lui Vergil Chițac, atribuia societății Meva Concept SRL contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” - Cod SMIS 129226, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritara 4, Obiectivul specific 4.1: „Reducerea emisiilor de carbon în municipiu reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

La licitația pentru achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții au fost depuse două oferte, după cum urmează:

1. Meva Concept cu subcontractanți Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL
2. HIDRO SALT B 92 SRL (leader),Trace Group Hold, cu subcontractanți Swarco Traffic Romania și Info Service &Computers
 
Compania Meva Concept SRL a câștigat și derulat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, în valoare de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, iar acum face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF), ne-a precizat biroul de presă al Primăriei Municipiului Constanța.
 
Redăm în continuare, pentru conformitate, punctul de vedere integral al Primăriei Constanța: „Societatea Meva Concept SRL face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF), ca urmare a unor contracte încheiate în mai multe orașe, printre care și Constanța.

Primăria Municipiului Constanța acordă tot sprijinul derulării anchetei”, se arată în răspunsul Biroului de presă al Primăriei Constanța remis cotidianului ZIUA de Constanța.

Zilele trecute, presa locală și ulterior o televiziune de știri națională au dezvăluit faptul că Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) ar fi trimis către Primăria Constanța o solicitare de punere la dispoziție a documentelor ce au legătură atât cu proiectul, cât și cu funcționarii Primăriei Constanța responsabili, potrivit presei locale.

Audierea funcționarilor publici ar trebui să aibă loc în această săptămână. Printre cei chemați să dea detalii despre proiectul derulat de Meva Concept SRL se află și Ani Viorica Merlă, directorul executiv de la Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul municipalității.

Menționăm că am solicitat un punct de vedere oficial și Departamentului de luptă antifraudă (DLAF) pe care îl vom publica atunci când îl vom primi.

Am încercat totodată să obținem și de la Meva Concept SRL o opinie în legătură cu ancheta DLAF.


Consultatul Meva Concept, Eugen Ionescu, antreprenorul general al lucrărilor din cadrul proiectului de mobilitate de la Constanța, a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu are știință despre ancheta derulată de Departamentul de luptă antifraudă și a menționat că va cere lămuriri printr-o adresă oficială.





Meva Concept SRL a lucrat cu trei subcontractanți
 
De la momentul semnării contractului pentru proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, lucrările s-au derulat anevoios, la un moment dat avansându-se chiar ideea unei posibile rezilieri a contractului între Primăria Constanța și Meva Concept SRL.
 
Acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece exista riscul pierderii finanțării europene, deoarece o nouă licitație pentru lucrări putea să dureze chiar și mai bine de un an.
 
Cert este că în ultimii trei ani, pe șantier au fost perioade în care nu s-a lucrat săptămâni bune, cu toate că antreprenorul a dat mereu asigurări că muncitorii vor reveni în teren.

Termenul de finalizare a proiectului din zona centrală ar fi trebuit să fie 31 decembrie 2023.

Nici acum lucrările nu sunt gata în integralitate, ci doar în proporție de 80-90%, potrivit antreprenorului general al proiectului, Eugen Ionescu, reprezentant Meva Concept SRL.

Pentru acest proiect derulat la Constanța, Meva Concept SRL a lucrat cu trei subcontractanți: Hiwaters Solutions din Râmnicu Vâlcea, Mooz Services din Constanța și Fraicom SRL din București.

Serviciile de consultanță de specialitate (experți cooptați) în cadrul procedurii de achiziție publică pentru obiectivul de investiții „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța" în valoare de 40.800 lei au fost câștigate de Urban Scope SRL.

Elaborarea documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, altele – Cerere de finanțare) în valoare de 878.000 lei a revenit aceleiași societăți comerciale, Urban Scope SRL.

Contractul de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier pentru obiectivul de investiții „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța" a revenit Agora Proiect SRL.


Despre Meva Concept SRL
 
Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

În acest moment, compania face obiectul unei cereri de deschidere procedură insolvență/faliment (conform număr dosar 36215/3/2023), însă reprezentanții companiei susțin că toate datoriile au fost stinse încă de la finalul anului trecut.

În anul 2022 , firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 15,57%.

La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6%, notează www.termene.ro.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv. 

Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei. 
 
Firma de apartament Meva Concept SRL - 21 ani de activitate, scurt istoric

Societatea s-a înființat în anul 2002, asociat unic fondator și administrator Mârșolea Radu-Valeriu, cu sediul social la adresa de domiciliu a asociatului unic și cu activitate declarată Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate. Domiciliul lui Mârșolea Radu-Valeriu, care a fost sediul social al societății Meva Concept până în septembrie 2022, este public de zece ani, respectiv București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament). Chiar și la începutul anului 2021, conform M.Of. 88 /11.01.2021, când Mârșolea Radu-Valeriu, alături de Mârșolea Gabriela-Alina înființează societatea Vadent Office SRL, amândoi au aceeași adresa de domiciliu cu a sediului social Meva Concept SRL. Sediul social al societății Vadent Office SRL este în sat Dudu, comuna Chiajna, jud. Ilfov.


Asociații se schimbă, dar sediul social rămâne la domiciliul asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu

Savan Olivia-Bianca, născută și domiciliată în Botoșani, este cooptată de asociatul unic Mârșolea Radu-Valeriu în luna iunie 2016 (M.Of 2180/2016), iar tânăra de 26 de ani (la acea vreme), după ce primește 0,20% din părțile sociale ale societății și funcția de administrator, extinde activitatea cu Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzi și alte activități complementare construcțiilor, până la mijlocul lunii iunie 2016, când preia toată societatea, devenind asociat unic și administrator (M.Of. 2291/15.06.2016).

Olivia-Bianca Savan nu a schimbat sediul social de la domiciliul asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu, respectiv București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament ca al lui Mârșolea).

Paraschiv Ligia-Andreea (născută în 1998 în Bârlad, adresa de domiciliu este în sat Dodești, județul Vaslui) apare la începutul lunii aprilie 2018, avea vârsta de 20 de ani neîmpliniți, și, pe modelul cooptării Oliviei-Bianca Savan de către Mârșolea Radu-Valeriu în iunie 2016, primește și Ligia-Andreea 0,2% din capitalul social și funcția de administrator. Monitorul oficial 1540/23.04.2018 o declară pe Paraschiv Ligia-Andreea asociat unic și administrator al societății Meva Concept SRL, iar sediul social rămâne tot la domiciliului asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu, respectiv București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament ca al lui Mârșolea).

Paraschiv Ligia-Andreea a schimbat sediul social al societății Meva Concept SRL după patru ani de când este asociat unic și administrator, iar noul sediu a fost publicat în monitorul oficial 4061/26.09.2022, la adresa Bucureşti, sectorul 6, Calea Crângaşi nr. 87, etaj 1, tronson A, Biroul nr. 21, conform contractului de închiriere din 01.08.2022 cu Marandi Options SRL.

Meva Concept SRL sub conducerea Andreei Ligia Paraschiv a luat cinci decizii administrative publicate în monitorul oficial, cele mai multe cu extindere obiect de activitate complementare construcțiilor. În septembrie 2021 (M.Of. 3664/6.09.2021) își prelungește mandatul de administrator pe 49 de ani, iar în luna octombrie 2021 (M.Of. 4410/27.10.2022) deschide punct de lucru permanent în comuna Peștișani, sat Frâncești, str. Industriei 8, județul Gorj, proprietate achiziționată de societate prin contractul de vânzare-cumpărare 2024/6.09.2021. Astfel, declară că a cumpărat 16.000 mp teren în extravilanul comunei Peștișani, Tarla 108, parcela 1402, jud. Gorj, noua construcții, unele industriale și edilitare, respectiv stație GPL, stație asfalt, fie cântar, decantor, stație sortare, depozit carburanți, magazie, fie sediu administrativ, birouri și grup sanitar.

Despre Mârșolea Radu-Valeriu

Fondatorul societății Meva Concept SRL a înființat la sfârșitul anului 2012 societatea Dent Protect Office SRL, asociat în procente egale cu Mârșolea Gabriela-Alina, amândoi având și calitatea de administratori, alături de Soare Dan-Gabriel, revocat din funcție în luna octombrie 2020. Societatea se ocupă cu activități de asistență stomatologică și are sediul în sat Dudu, com. Chiajna, str. Rezervelor 60, jud. Ilfov.
Așa cum aminteam mai sus, la sfârșitul anului 2020 a înființat societatea Vadent Office SRL, asociați și administratori Mârșolea Radu-Valeriu și Mârșolea Gabriela-Alina, cu aceeași activitate de asistență stomatologică și același sediu.

În anul 2009, Mârșolea Radu-Valeriu era asociat cu Teletin Claudia și Florin-Iulian în societatea Vertical Promotion SRL București, și s-au retras concomitent din calitatea de asociat și administrator, cesionând părțile sociale către Olteanu Florin și Neagu Nicolae-Andrei, care după preluare nu au mai desfășurat nicio activitate, societatea fiind inactivă fiscal.


Licitații societatea Meva Concept SRL

Ultima licitație atribuită are ca autoritate contractantă Compania Națională de Investiții, și are ca obiect „Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție: Remiza Pompieri și stație Ambulanță în comuna Fundeni, județul Călărași" și are o valoare de 4.217.134,2 lei.

Pe zona Dobrogea, Meva Concept SRL a mai câștigat o licitație la Primăria Nufaru din județul Tulcea. Este vorba despre execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Extindere, Modernizare, Dotare Clădire școală Nufăru, Construire Sală și Terenuri de Sport" - Cod SMIS 124940 - SCNA1052405 în valoare de 4.555.660.79 lei.

În 2019, Primăria Poarta Albă i-a atribuit direct un contact de reparații drumuri comunale în valoare de 256.200 lei.

În secțiunea documente puteți consulta o listă cu ultimele contracte atribuite către societatea Meva Concept SRL, și separat, atribuirea pentru lucrarea de pe strada Ștefan Cel Mare și actul adițional semnat de către reprezentanții Primăriei Constanța și societate.
 
 


Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”
 
Zona de intervenție a proiectului era alcătuită din: I. Strada Ștefan cel Mare; II. Strada Mircea cel Bătrân; III. Bulevardul Mamaia; IV. Bulevardul Ferdinand; V. Strada Mihai Viteazu; VI. Strada I. Ghe. Duca; VII. Strada Atelierelor; VIII. Strada Ștefan Mihăileanu; IX. Strada Cuza Vodă; X. Strada General Manu; XI. Strada Răscoalei 1907; XII. Strada Miron Costin; XIII. Strada Ion Lahovari și XIV. Strada Jupiter.

Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066 mp) și crearea de zone cu spațiu partajat (3.029 mp).

Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde.

Se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Lucrările includ modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal. Infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o orașului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă.

Pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se vor reabilita traseele pietonale și vor fi introduse benzi unice de transport public (2,817 km) și piste pentru biciclete(5,304 km). Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni iar stațiile de autobuz vor fi modernizate.

Pe străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter vor fi reabilitate și extinse trotuarele și va fi modernizat iluminatul public.

Durata de execuție a lucrărilor trebuia să fie de 18 luni.

Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, Cod SMIS 129226 are o valoare totală de 89.854.757,70 lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este 1.797.095,20 lei.


În 2023, lucrările din zona centrală, preluate de Mooz Services SRL!


După ce lucrările de pe strada Ștefan cel Mare și din zona centrală a municipiului Constanța au tot bătut pasul pe loc foarte mult timp, în mai 2023, lucrările au fost preluate și executate de Mooz Services SRL, firmă controlată de Viorel Cristinel Farcaș, fost director la Confort Urban, societatea Consiliului Local Constanța. 

La momentul preluării, lucrările în zona centrală erau realizate în proporție de 40%.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Bucureștenii de la Meva Concept au câștigat contractul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Constanța şi de modernizare a străzilor adiacente

Comunicare zero din partea autorităților. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prelungit până în 2025?!

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, în pericol?! Există posibilitatea de reziliere, dar riscul este să se piardă finanțarea europeană

Firma de apartament care „reabilitează" Ștefan cel Mare și-a schimbat sediul social!(DOCUMENTE)

SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii