Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanţei, dat în judecată de CN APMC Decebal Făgădău - „O acţiune de protest trebuie dezamorsată prin dialog, nu în instanţă“

ro

22 Apr, 2015 00:00 5064 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia Contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat, pe data de 20 aprilie, un dosar ce are ca obiect suspendarea executării unui act administrativ. Reclamant este Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), în vreme ce pârâţi sunt primarul municipiului Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) şi organizaţia patronală „Operatorul Portuar“. Un proces între actuala conducere a CN AMPC, numită cu susţinerea PSD în timpul Guvernului Ponta, şi conducerea administraţiei publice locale constănţene, de asemenea social-democrată, este surprinzător.

„Atât îi duce capul“


Motivul pentru care conducerea Portului Constanţa a chemat în instanţă municipalitatea, sindicaliştii şi organizaţia patronală este legat, susţine Mircea Burlacu, liderul FNSP, de autorizaţia pe care Primăria Constanţa a eliberat-o pentru desfăşurarea protestelor din port, până la finalul lunii mai. „Acţiunea APC din instanţă se referă la autorizaţia care ne-a fost eliberată de Primăria Constanţa. Ce pot să mai spun despre cei din conducerea companiei? Atât îi duce capul“, a afirmat Mircea Burlacu.

Amintim că protestele împotriva conducerii CN APMC au fost demarate la începutul lunii martie şi ele vin pe fondul unei profunde nemulţumiri pe care operatorii portuari şi sindicaliştii o resimt faţă de activitatea directorilor Portului Constanţa, în special faţă de cea a directorului general Valeriu Ionescu. De aceea, protestatarii cer demiterea conducerii executive, precum şi pe cea a Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa. „Având în vedere lipsa de răspuns, atât a Companiei Naţionale, cât şi a Ministerului Transporturilor la toate problemele comunităţii portuare, aduse la cunoştinţa acestora în numeroase rânduri, atât printr-o serie de memorii, memorandumuri, scrisori, cât şi în cadrul întâlnirilor, inclusiv de la sediul ministerului, cele două organizaţii reprezentative la nivelul sectorial de activitate «Transporturi pe apă şi servicii conexe. Transporturi aeriene şi servicii conexe» au reluat, începând cu data de 20 aprilie, protestele împotriva conducerii administrative şi a celei executive a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa“, se menţionează într-un comunicat dat ieri publicităţii de „Operatorul Portuar“.

„Am făcut acest lucru în deplină legalitate“


Cum reacţionează administraţia publică locală la gestul făcut de conducerea CN APMC, având în vedere relaţia apropiată pe care primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a cultivat-o în ultimii ani cu directorii Portului Constanţa, directori numiţi, trebuie să menţionăm asta, pe criterii politice?

Mai mult sau mai puţin surprinzător, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a declarat, pentru ZIUA de Constanţa: „Da, am autorizat protestul portuarilor până pe data de 29 mai. Am făcut acest lucru în deplină legalitate, aşa cum l-am făcut şi în alte dăţi.“ Totodată, Făgădău a subliniat: „Susţin dreptul sindicaliştilor de a protesta şi cred că o acţiune de protest trebuie dezamorsată prin dialog şi înţelegere, nu prin acţiuni în instanţă.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii