Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD lansat în consultare publică Se construiește un nou hotel pe malul lacului Siutghiol, în stațiunea Mamaia. Cine sunt investitorii? (DOCUMENTE)

ro

27 Aug, 2024 17:00 352 Marime text
  • Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil +P+5-8E cu funcțiune de hotel a fost lansat în consultate publică pe site-ul Primăriei Constanța
  • Adresa care a generat documentația urbanistică este stațiunea Mamaia, mal lac Siutghiol, teren sport Comandor, municipiul Constanța
  • Pe terenul care a generat PUD-ul se dorește stabilirea condițiilor de construire a unui imobil S+P+5- 8E cu funcțiunea de hotel, în stațiunea Mamaia, situat în zona D, utr 24 unde se întâlnesc în general funcțiuni mixte
  • Beneficiarul Planului Urbanistic de Detaliu este EXCLUSIV ESTATE ENB SRL, fosta EXCLUSIV E.N.B.ALIMENT SRL iar elaborator este EXTRUDE STUDIO SRL
  • Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face în perioada 12.09.2024 - 21.09.2024
  • În 2022, Exclusiv ENB Aliment SRL prin Orhan Apti a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru investiția pe care o dorește realizată în stațiunea Mamaia, zona teren sport Comandor
 
 
 
 
Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil +P+5-8E cu funcțiune de hotel a fost lansat în consultate publică pe site-ul Primăriei Constanța.

Adresa care a generat documentația urbanistică este stațiunea Mamaia, mal lac Siutghiol, teren sport Comandor, municipiul Constanța.
Pe terenul care a generat PUD-ul se dorește stabilirea condițiilor de construire a unui imobil S+P+5- 8E cu funcțiunea de hotel, în stațiunea Mamaia, situat în zona D, utr 24 unde se întâlnesc în general funcțiuni mixte.

Beneficiarul Planului Urbanistic de Detaliu este EXCLUSIV ESTATE ENB SRL iar elaborator este EXTRUDE STUDIO SRL.

Publicul este invitat să transmit observații și propuneri asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității până pe 11.09.2024 prin email la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă pe adresa: Bulevardul Tomis nr.51, cam 212, în atenția Compartimentului Planificare Urbană sau depuse la Centrul Informare Cetățeni din incinta City Park Mall.
 
Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face în perioada 12.09.2024 - 21.09.2024.
 
Memoriu Plan Urbanistic de Detaliu

Obiectul întocmirii prezentei documentații pentru efectuare Planului urbanistic de detaliu, solicitat conform art. 32 din legea 350/2001, îl constituie terenul amplasat stațiunea Mamaia- Mal lac Siutghiol, teren sport Comandor, Municipiul Constanța, având CF nr. 205160 în suprafață de 8.695 mp, conform planului de încadrare în zonă, în vederea construirii imobil S+P+5-8E cu funcțiunea de hotel și împrejmuire teren.

Pe terenul care a generat PUD-ul se întâlnesc în general funcțiuni mixte (spații verzi, alei pietonale, parcaje,etc.), structuri de primire turistică cu funcțiuni de alimentație publică și structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Terenul se află la aproximativ 300 m de faleza Mării Negre. Prin prezentul P.U.D. se studiază posibilitatea de a crea suprafețele necesare unei bune funcționări la capacitatea dorită de beneficiar, în contextul urbanistic existent.

DISTANȚE DE LA LIMITA TERENULUI ȘI LIMITA CONSTRUCȚIEI LA LIMITA APEI LACULUI:

PUNCT NORDIC:
Distanța de la limita terenului până la limita apei: 2,07 metri.
Distanța de la limita construcției până la limita apei: 14,82 metri.
PUNCT MEDIAN:
Distanța de la limita terenului până la limita apei: 2,13 metri.
Distanța de la limita construcției până la limita apei: 14,80 metri.
PUNCT SUDIC:
Distanța de la limita terenului până la limita apei: 2,31 metri.
Distanța de la limita construcției până la limita apei: 11,24 metri.

Folosința actuală a terenului este curți construcții.

Parcela se află în zona de protecție Lac Siutghiol conform prevederi PUZ aprobat cu HCL nr. 121/2013.

Parcela studiată în suprafață de 8.695 mp se află în proprietatea beneficiarului, EXCLUSIV ESTATE ENB SRL.

Parcela prezintă o construcție existenta C1 ce se dorește a se demola, aceasta are aspect plan-orizontal, fiind împrejmuită. Pe parcela există arbori.
Un număr de 12 locuri de parcare a fost prevăzut în incintă.

Regimul de înălțime maxim admis este S+P+8E.

Înălțimea maximă la cornisa va fi de 39m, se arată în documentația PUD.

Se va asigura o suprafață de spații verzi de 50% din suprafața terenului, adică 875 m. Din aceștia, un procent de 25% din suprafața terenului, (437,50 mp) vor fi asigurati la sol, pe suport vegetal permeabil, iar restul de 25% (437,50 mp) fie pe sistem fațadă verde, fie acoperiș terasa verde.
 
Despre EXCLUSIV ESTATE ENB SRL, fosta Exclusiv ENB Aliment SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2000 și are sediul în Constanța pe intrarea Int. Mangaliei, nr. 78A și desfășoară activități de comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun.

În 2023 a raportat o cifră de afaceri de 2,4 milioane milioane lei, profit 1.6 milioane lei și 3 angajati.

Firma nu are contracte și achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 
Unic acționar este Exclusiv Auto ENB iar administrator figurează Iosif Cristian Anton, pe care îl mai regăsim și în ENB Medcom SRL dar și în Legman Expres SRL.
 
Eclusiv Auto ENB apare și în ENB Medcom SRL.
 
Inițial proiectul a fost depus de companie, pe când se numea Exclusiv ENB Aliment SRL.
 
Mai exact în 2022, Exclusiv ENB Aliment SRL prin Orhan Apti a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru investiția pe care o dorește realizată în stațiunea Mamaia, zona teren sport Comandor.

Este vorba tocmai despre elaborarea acestui PUD în vederea stabilirii condițiilor de construire a unui imobil S+P+5-8E cu funcțiunea de hotel.
 
Exclusiv ENB Aliment SRL a figurat în 2012 pe lista finanţatorilor PDL publicată în Monitorul Oficial. SC Exclusiv ENB Aliment SRL a donat bunuri în valoare de 2.778 de lei.

Firma era controlată în totalitate de Exclusiv Auto ENB SRL, iar administrator era tot Iosif Cristian Anton.

Potrivit deciziei nr. 1/2023 publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3.127 din data de 13 iulie 2023, EXCLUSIV AUTO ENB SRL, (reprezentată legal prin administratorul FLOREA MARIAN) - în calitate de asociat al EXCLUSIV E.N.B. ALIMENT SRL, a decis schimbarea denumirii firmei din EXCLUSIV E.N.B.ALIMENT SRL în EXCLUSIV ESTATE ENB - SRL, conform dovezii privind disponibilitatea firmei nr. 71369 din data de 16.05.2023, eliberată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
 
Apti Orhan a ieșit și el din fosta EXCLUSIV E.N.B. ALIMENT SRL și mai apare în Pro Group Exclusiv Auto ENB SRL dar și în DINAMIC EXCLUSIV AUTO ENB SRL.

 
Despre EXLUSIV AUTO ENB SRL
 

Potrivit termene.ro, Exclusiv Auto Enb SRL are sediul pe strada Intrarea Mangaliei nr. 78A, Constanța, a fost înființată pe 28 septembrie 2007 și obiectul de activitate este „întreținerea și repararea autovehiculelor”.
 
În societate figurează ca asociat unic Marian Florea.

Participarea lui la capitalul social este de 100.000 de lei.
 
Marian Florea apare și ca administrator.
 
Conform termene.ro, el mai este asociat și în Feral Interland SRL și a fost asociat și administrator în Ro Park Logistic SRL (radiată în prezent).
 
În anul 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 94,9 milioane de lei, un profit de 4.3 milioane lei și o medie de 49 de angajați.
 
Compania a încheiat 35 de achiziții directe și un contract din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Licitații Constanța Exclusiv Auto Enb SRL organizază o licitație pentru o centrală electrică fotovoltaică (DOCUMENT)


Hotel de 8 etaje în Mamaia. Investitorul trebuie să facă PUD, iar Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism în acest sens
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii