Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:18 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport SRI şi cadastrarea judeţului Constanţa Legătura dintre masonii „neactualizaţi" ai României şi dosarul „Geotop 2001"

ro

12 Aug, 2011 00:40 9614 Marime text
deschidere.jpgCercetările în dosarul „Geotop 2001" făcut public în luna iulie 2010, când majoritatea primarilor din judeţul Constanţa au fost audiaţi de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu contractul încheiat pentru documentaţia cadastrală în cazul reţelei de drumuri publice de interes local din Constanţa, par să se fi oprit. Cu toate acestea, SC Geotop 2001, firma care trebuia să realizeze documentaţia cadastrală şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport este prezentată pe site-ul Secretele Sistemului.ro într-o altă postură, decât cea obişnuită, mai puţin cunoscută. Astfel, Adrian Petre Pascu, unul dintre patronii societăţii Geotop 2001, ar fi prezent pe lista celor mai importanţi masoni din Bucureşti, aşa-numita „Listă a lui Roncea".

geotop_harta_judetului_constanta_big22.jpgÎn urmă cu ceva timp, pe site-ul Secretele Sistemului.ro a fost postat un articol intitulat „Lista «neactualizată» a masonilor din România - raport SRI", text în care sunt înşirate 408 nume ale unor indivizi care, potrivit unui raport al SRI, ar face parte din „Marea Lojă Naţională din România, condusă de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici. Potrivit aceleiaşi surse, Marea Lojă Naţională din România „este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizată cu sprijinul direct a criptocomuniştilor români şi, de asemenea ca Masoneria română, «fiica zvăpaiată» a Kremlinului, este o organizaţie secretă parapolitică, bine ancorată în toate zonele societăţii româneşti, de la administraţie şi servicii secrete până la diplomaţie şi biserică". „Prin aderarea la grupurile infracţionale organizate sub «cupola» M.L.N.R., nenumăraţi fraţi masoni au adus atingere siguranţei naţionale, făcându-se vinovaţi de conspirare împotriva statului român şi a interesului naţional", s-ar mai arăta în raportul SRI. După ce au fost înşirate cele 408 nume despre care spune că ar fi din Marea Lojă Naţională din România, Secretele Sistemului.ro continuă cu „lista celor mai importanţi «venerabili» din Bucureşti cu tot cu Lojele de care aparţin şi afacerile sau funcţiile lor în instituţii publice - aşa-numita „Listă a lui Roncea". Facem menţiunea că lista în cauză a fost realizată în urmă cu câţiva ani, motiv pentru care este posibil ca o parte dintre subiecţi să nu mai ocupe funcţiile menţionate. Aşa se face că, pe primul loc, îl găsim pe Alexandru Dăescu (Loja Concordia) - director în cadrul Institutului Ana Aslan, pe locul doi pe Pierre de Hillerin (Loja Delta Dunării) - director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport, pe trei, Vlademir Georgescu (Loja Nicolae Bălcescu) - profesor universitar, pe patru se află Nicu Alifantis (Loja Nomine Mircea Sion) - artist, iar pe locul cinci este Mihai Oancea (Loja Ieroboam), care se ocupă de afaceri imobiliare. Pe locul şase îl găsim pe Bogdan Pârvanu (Loja Bucureşti) - arhitect şef al Primăriei sector 2 Bucureşti, pe şapte Adrian Bălan (Loja Meşterul Manole) - afaceri imobiliare, pe opt se află Andrei Toma (Loja România Unită) - preşedinte de regiune la Asociaţia Naţională a Cluburilor Lions pe nouă este Ştefan Chiocinaru (Loja I.C. Brătianu) - profesor de ştiinţe politice, jurnalist, doctor în drept internaţional şi pe locul zece este Mircea Neacşa (Loja Carol Davila) - director în cadrul Televiziunii Române. Pe „Lista lui Roncea" s-ar mai afla Victor Teodor Iovici (Loja Scara lui Iavov) - viceprimar al Municipiului Bucureşti, membru în conducerea PRM, Bogdan-Dimitrie Niculae (Loja Cavalerii Sf. Raphael) - medic specialist dermatolog, preşedinte Asociaţia Română Anti-Aging Lasermed, Cornel Hagiescu (Loja Echerul de Aur) - manager casa de producţie Imagina şi Mircea Perpelea (Loja William Preston) - director în cadrul Băncii Naţionale a României, fost prefect al judeţului Vâlcea.

Aurel Teodorescu şi funcţiile sale

Pe locul 26 se află renumitul Aurel Teodorescu (Loja Solomon) - director al Direcţiei Migraţie din Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (detaşat din funcţia de consilier în cadrul MAI în subordinea secretarului de stat pe Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene). Aurel Teodorescu este, conform Secretele Sistemului.ro, soţul Danielei Nicoleta Andreescu (secretar general al Guvernului), fost ofiţer de securitate înainte de 1989, fost director de departament în Primăria Municipiului Bucureşti (demis ca urmare a unui scandal cu spaţii comerciale), fost comisar în Garda Financiară (demis ca urmare a unui dosar penal de contrabandă cu cetăţeni arabi), fost director adjunct la Direcţia de Supraveghere şi Control Financiar din Direcţia Generală a Vămilor (demis ca urmare a faptului că a fost cercetat penal în dosare cu Omar Hayssam şi implicării ca cercetat penal în Dosarul Ţigareta II), fost director al Direcţiei de Audit din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (demis în 2003 şi anchetat de Parchetul Naţional Anticorupţie împreună cu Preşedintele CNAS, Eugen Ţurlea), fost director adjunct şi director al Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă în perioada 2003 - 2006 (implicat în scandalul contractelor de muncă cu străinătatea şi în cel al adeverinţelor medicale de la CARITAS), fost membru PD (a demisionat ca urmare a faptului că CNSAS a emis decizie de fost ofiţer de securitate).

Geotop, la mijlocul listei lui Roncea

„Pe locul 56 se află Adrian Petre Pascu (Loja Osiris) - om de afaceri, Geotop 2001 (implicată în scandalul cu cadastrarea judeţului Constanţa, legat de Miron Mitrea şi Nicuşor Constantinescu - n.r. preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa)", conform site-ului mai sus precizat. După cum am arătat şi în ediţia trecută, pe data de 28.11.2007, între Consiliul Judeţean Constanţa şi firma SC Geotop 2001 SRL a fost încheiat contractul: „documentaţie cadastrală şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din Judeţul Constanţa şi realizarea Soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport". Valoarea contractului a fost de 8.435.827 de lei, fără TVA. Pentru ca acel contract să poată fi realizat anterior adjudecării licitaţiei de către Geotop, Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat un „Acord de asociere - parteneriat" cu 45 de primării din judeţ. La scurt timp, procurorii DNA au derulat o serie de investigaţii specifice, iar în luna iulie 2010 majoritatea edililor din Constanţa au fost luaţi la întrebări de anchetatori. Registrul Comerţului arată că în adunarea generală a acţionarilor SC Geotop 2001 SRL, din data de 01.07.2010, Mircea Dinescu, Nicolae Duminică, Ioan Ichim, Andrian Petru Pascu şi Daniel George Popescu au decis revocarea lui Ioan Ichim din funcţia de administrator, acesta fiind înlocuit de Eduard Petru Albu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii