Recursul primarului de Constanţa Caracatiţa - visul la care Mazăre nu vrea să renunţe
Recursul primarului de Constanţa: Caracatiţa - visul la care Mazăre nu vrea să renunţePeripeţiile lui Balaciu prin Constanţa caracatiţelor lui Mazăre au început la sfârşitul lunii iulie 2008, când şoferul fusese sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 50 de lei, dar primise şi sancţiunea complementară a blocării roţii. Balaciu n-a stat pe gânduri şi a dat în judecată Primăria Constanţa, dosarul fiind înregistrat la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa sub numărul 17511/212/2008. Pe 31 octombrie 2008, magistraţii constănţeni au ajuns la concluzia că „imobilizarea vehiculului este abuzivă, această sancţiune complementară nefiind prevăzută de OG 2/2001, imobilizarea fiind legală numai în măsura în care ar fi făcută de către Poliţia Rutieră, în cazurile limitativ prevăzute de către OUG 195/2002 şi regulamentul de aplicare". Balaciu a susţinut în plângerea adresată instanţei că şi-a parcat Loganul B 53 JCK pe trotuarul dinspre lac şi Satul de Vacanţă, şi nu în Mamaia, lângă Hotel Malibu, pe spaţiul verde. În urma analizării probelor depuse la dosarul cauzei, instanţa de judecată i-a dat dreptate lui Cristian Balaciu, în detrimentul primăriei lui Mazăre. Procesul verbal de „caracatiţare" a maşinii bucureşteanului a fost apreciat ca o măsură abuzivă, astfel că a fost anulat ca atare. Împotriva deciziei Judecătoriei Constanţa, primăria a declarat recurs, acesta judecându-se la Tribunalul Constanţa. Acesta a fost înregistrat pe data de 11 martie 2009 pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a instanţei şi s-a judecat pe 10 iunie 2009, dată la care instanţa a respins excepţiile tardivităţii şi a lipsei calităţii procesual active invocate de Balaciu şi a admis recursul autorităţilor locale constănţene.
Proces cu repetiţie
Pe cale de consecinţă, cazul a fost trimis înapoi spre rejudecare la Judecătoria Constanţa, unde dosarul a fost reînregistrat sub numărul 21058/212/2009. Pentru a doua oară, Judecătoria a considerat caracatiţele lui Mazăre ca fiind nelegale şi, tot pentru a doua oară, a anulat procesul verbal de amplasare a acestora pe maşinile şoferilor indisciplinaţi. Cu toate acestea, primarul pare să nu renunţe uşor la unul dintre cele mai iubite vise ale sale, respectiv „capturarea" autoturismelor conducătorilor auto. Pe data de 10 februarie, primarul municipiului Constanţa a declarat recurs împotriva celei de a doua decizii pronunţate în detrimentul caracatiţelor. Cazul a ajuns astfel din nou la Tribunalul Constanţa, urmând să se judece pe data de 8 iunie. Dacă recursul autorităţilor locale va fi respins, atunci caracatiţele vor fi declarate nelegale în mod definitiv şi irevocabil. Iar în cazul acesta, orice şofer cu maşina „caracatizată" s-ar putea înarma cu sentinţele pronunţate în procesul bucureşteanului şi ar putea da în judecată la rândul său Primăria Constanţa. Iar şansele unei soluţii favorabile ar fi foarte mari. Totuşi, nu este exclus ca magistraţii Tribunalului să decidă din nou rejudecarea cazului sau, chiar mai mult, să „reabiliteze" definitiv ideea „de geniu" a cârmuitorului Constanţei, idee ce a făcut mulţi şoferi pietoni, vrând-nevrând.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- BalaciuCostel-Cristian 28 Mar, 2011 09:26 De data aceasta ma voi prezenta in instanta si imi voi sustine cauza. NU am sa il las pe dl. Mazare sa acopere un agent constatator incompetent, care in viata lui nu a auzit de OG2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor , dar care aplica amenzi contraventionale, fara sa aiba habar de cadrul legal. IAr in privinta domnilor judecatori de la Tribunalul COnstanta, ce sa zic... voi avea grija sa raspunda in fata CSM de data aceasta, pentru hotararea pe care o vor pronunta.