Retrospectiva 2024 CSM Constanța, medalii și suferință. Sportul de la mal de mare, cu lumini și umbre!
Retrospectiva 2024: CSM Constanța, medalii și suferință. Sportul de la mal de mare, cu lumini și umbre!
10 Jan, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
434
Marime text
- Finele anului 2024 a găsit Clubul Sportiv Municipal Constanța într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, cu restanțe bănești de luni întregi!
Anul 2024, unul plin din punctul de vedere al sportului, printre altele desfășurându-se atât Jocurile Olimpice, cât și Campionatul European de fotbal, la care au participat și reprezentanți ai Constanței, a fost unul de la extaz la agonie pentru CSM Constanța!
Instituție de drept public, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța, CSM Constanța a pornit la drum în 2021, CLM aprobând înființarea structurii sportive prin hotărârea nr. 490/2021, cu activitatea finanțată din venituri proprii și subvenții (sursă de finanțare G) de la UAT Municipiul Constanța, cea din urmă fiind sursa majoritară de finanțare. Finele anului 2024 a găsit clubul de la mal de mare într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, cu restanțe bănești de luni întregi!
Și în 2024 în plutonul fruntaș
Dacă, pe plan sportiv, CSM Constanța a fost și în 2024 în plutonul fruntaș al sportului românesc, cu rezultate de top atât interne, cât și internaționale (și la sporturile individuale, și la echipe), pe plan financiar au apărut mari probleme. Cu 22 de secții pe ramură de sport, CSM Constanța a raportat la 2 decembrie 2024, pentru anul trecut, 540 de medalii cucerite, cu 1.131 de sportivi (la toate nivelurile, de la începători, la seniorii marii performanțe).
Rezultate, în ciuda infrastructurii deficitare
CSM Constanța a avut un parcurs european apreciabil, cu patru echipe (handbal masculin, baschet feminin și masculin și tenis de masă feminin), formația feminină de baschet devenind în 2024 campioana României și cucerind și Cupa României, și Cupa Federației. Echipa de handbal a fost vicecampioană în Liga Națională și a obținut argintul și în Cupa României. Echipa masculină de baschet a ocupat locul trei în Cupa României, iar formația de rugby a fost campioană în Divizia Națională de seniori. Rezultate au venit și la tenis de masă, box, haltere, șah, natație, lupte, gimnastică, kempo, sambo, atletism, canotaj, ciclism, judo, kaiac-canoe sau triatlon. Aceasta - în ciuda problemelor de pregătire, Constanța suferind în continuare la infrastructură sportivă (săli de sport sau terenuri). Pe lângă rezultatele însemnate înregistrate, CSM Constanța a dat și sportivi la loturile naționale ale României, dar și antrenori!
Situația s-a deteriorat constant
Problemele financiare au dus la întârzieri salariale către sportivi, antrenori și membrii staff-urilor, restanțe care s-au adunat și au tot crescut, precum un bulgăre de zăpadă pornit cu viteză la vale. Primul semn concret al problemelor de la club a fost neînscrierea în campionat a echipei masculine de volei, care ocupase locul șapte în Divizia A1 în sezonul anterior. În aceste condiții, ale problemelor de pregătire și ale restanțelor salariale, performanțele înregistrate de sportivi sunt cu atât mai însemnate și de apreciat. Situația s-a deteriorat însă constant, afectând și echipa masculină de handbal (căreia, printre altele, a început să i se scadă puncte în clasament), pe fondul unui litigiu al clubului cu Laurențiu Toma. Încet-încet, de la CSM Constanța au început să plece sportivi și antrenori, cel mai elocvent fiind cazul echipelor de baschet din Divizia Națională. Cea masculină a rămas într-o mână de jucători, iar cea feminină continuă să joace cu sportive tinere, după ce senioarele (cu două excepții) și-au reziliat contractele, au părăsit clubul și se vor adresa instanței pentru recuperarea sumelor restante.
Andrei Talpeș, revocat din funcția de director
Pe acest fond al problemelor financiare acute și al situației alarmante a clubului, directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, a fost revocat din funcție de la 1 ianuarie 2025, prin hotărâre de Consiliu Local, după ce proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat pe 23 decembrie 2024, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța, cu 25 de voturi pentru și o abținere. Anterior, fiecare dintre cele două părți, aflate în conflict, Andrei Talpeș / club, respectiv primarul Vergil Chițac / Primărie au oferit explicații sau replici, prin mai multe comunicate, vizavi de situația clubului. Prima parte a adus drept cauză a situației în care a ajuns CSM Constanța subfinanțarea din partea autorității locale, pe când aceasta a invocat managementul defectuos din partea conducerii clubului.
Proiectul de hotărâre nu a trecut
Înainte de revocarea lui Andrei Talpeș din funcția de director, USR Constanța a reușit strângerea unui total de 10 semnături din cele 9 necesare pentru convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal pentru supunerea la vot a unui proiect de hotărâre prin care CSM Constanța să i se acorde un împrumut financiar de șase milioane de lei, pentru achitarea de restanțe financiare. Ședința extraordinară de CLM a fost convocată pentru 17 decembrie, 2024, printr-o platformă online, însă, cu 10 voturi pentru și 17 abțineri, proiectul nu a trecut. Ulterior, pe 20 decembrie 2024, Primăria Municipiului Constanța a efectuat o plată de 1.000.000 de lei către CSM Constanța, „municipalitatea considerând necesară această intervenție pentru a asigura stabilitatea financiară a clubului și continuitatea activităților sportive“.
„Știu bine în ce mă bag“
În locul lui Andrei Talpeș, a fost numit director al CSM Constanța Mihai Ochiuleț, consilier local, în urma unei dispoziții emise pe 8 ianuarie 2025 de Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.
În primul său mesaj în noua calitate pe care o are, Mihai Ochiuleț s-a arătat optimist că situația de la CSM Constanța va fi îndreptată.
„Știu bine în ce mă bag, niciodată nu mi-a fost frică de greu. Am certitudinea că, împreună cu profesioniștii din interiorul clubului, alături de echipa pe care o voi aduce și de conducerea administrației locale, vom depăși cu bine momentele complicate, vom redresa financiar clubul și vom reveni în top la toate disciplinele. Întrucât activitatea mea va fi centrată pe transparență, eficiență, corectitudine și performanță, vă voi prezenta în viitorul apropiat ce am găsit, ce vreau să fac și cu cine. Cu Dumnezeu înainte! Hai CSM!“, a menționat, printre altele, Mihai Ochiuleț.
Acesta a anunțat și că la club va demara o acțiune de audit.
Farul Constanța, pe 12 în Superligă, dar în sferturile Cupei
Finele anului 2024 a găsit echipa de fotbal Farul Constanța pe locul 12 în clasamentul Superligii 2024/2025, dar calificată în sferturile Cupei României. Campioană a României în sezonul 2022/2023 și clasată pe locul patru în stagiunea următoare, 2023/2024, performanțe importante, în condițiile în care s-a luptat cu adversare cu bugete mult mai mari ca al său, formația de la malul mării a avut un parcurs inconstant în meciurile din 2024 ale sezonului 2024/2025. Fără a mai avea în teren mai mulți jucători de bază din sezonul trecut (ulterior revenind golgeterul Denis Alibec) și confruntându-se cu accidentări care parcă nu se mai sfârșeau, „marinarii“ au acumulat 24 de puncte, în cele 21 de partide disputate până acum în acest campionat, după cinci victorii, nouă egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj -7 (20-27).
Formația de pe litoral se află la șapte puncte de poziția a șasea (ultima care asigură accederea în turneul play-off) și la două lungimi de locul 13 (care duce la baraj). Având ca obiectiv calificarea în play-off, Farul speră să obțină în ultimele nouă meciuri din sezonul regular punctele care să o ducă în primele șase echipe la finele primei părți a campionatului.
Au câștigat grupa
În Cupa României, lucrurile au mers mai bine, iar Farul s-a calificat în sferturi, după ce a câștigat grupa în care a evoluat, C, alături de FC Hermannstadt, Poli Iași, Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și UTA, clasate în această ordine după Farul. În sferturile de finală, Farul va întâlni, într-o singură manșă, pe teren propriu, locul 2 din grupa D - învinsa dintre Unirea Alba Iulia (locul 2 în seria a 7-a a Ligii a 3-a) și CSM Reșița (locul 3 în Liga a 2-a). Cele două echipe au fost la egalitate perfectă pe primele două locuri din grupa D și vor juca un meci de baraj pentru departajare.
Campioana Farul a jucat în Liga Campionilor
Pentru echipa feminină a Farului, 2024 a fost perfect, fotbalistele cucerind titlul de campioane ale României, la doar primul sezon de Superligă, iar, la finalul anului trecut, aflându-se pe primul loc în clasament, neînvinse, după sezonul regular al noului campionat, 2024/2025.
După ce a câștigat titlul de campioană, Farul a evoluat în preliminariile UEFA Women's Champions League, participarea în competiție încheindu-se după două partide, disputate în turneul de la Ovidiu. Fotbalistele de pe litoral au câștigat prima partidă, cu KSS Mitrovica (campioana din Kosovo), cu 4-0, după care au întâlnit, în finala turneului, campioana Norvegiei, Valerenga, miza fiind accederea în play-off (ultima fază de calificare înainte de grupe).
Partida i-a revenit formației nordice, scor 3-1 (1-1), dar după ce Farul a condus cu 1-0, iar la acest scor a avut și un om în plus! Practic, Valerenga a înscris toate cele trei goluri în inferioritate numerică!
Juniorii Farului au eliminat IMT Novi Belgrad în Youth League
Pentru al șaselea an la rând cea mai bună academie de fotbal din România, Academia Hagi a dat și în anul trecut mulți jucători la loturile naționale ale României, iar echipa Under-18 de la Farul Constanța a câștigat Liga de Tineret și Supercupa Ligii de Tineret, iar în Cupa de Tineret a fost finalistă. Grație triumfului din Liga de Tineret, „marinarii“ și-au câștigat dreptul de a evolua în Youth League (Liga Campionilor Under-19), intrând în competiție din turul doi. Farul s-a oprit în turul trei (neputând trece în dublă manșă de Lokomotiva Zagreb, din Croația, care a câștigat ambele meciuri: 2-0 la Ovidiu, 4-1 acasă), după ce, în turul doi, formația de pe litoral eliminase IMT Novi Belgrad, campioana Serbiei (2-1 scor general: 2-0 acasă, 0-1 în deplasare). Succesul cu Farul i-a adus Lokomotivei Zagreb calificarea în 16-imile de finală ale UEFA Youth League, fază a competiției programată pe 11/12 februarie 2025.
TAS a făcut dreptate în cazul „Simona Halep“
2024 a fost și anul revenirii în competiții a Simonei Halep, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. Decizia a fost anunțată de TAS pe 5 martie 2024, pe site-ul oficial. Audierile au avut loc în perioada 7 - 9 februarie 2024, iar decizia, luată în unanimitate, a fost definitivă.
Jucătoarea de tenis din Constanța a contestat (cu succes) la TAS suspendarea de patru ani pe care a primit-o în 2023, după ce Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului a găsit-o vinovată de dopaj, în primă instanță. ITIA îi adusese Simonei două acuzații: una legată de faptul că o substanță interzisă (Roxadustat) a fost detectată într-un eșantion de urină recoltat pe 29 august 2022 în timpul turneului US Open, iar cealaltă care viza neregularități în pașaportul biologic al sportivei. Simona și-a susținut de la început nevinovăția, menționând că acea contaminare cu Roxadustat a fost accidentală (ceea ce a confirmat și fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou), fără știința sa. În apelul Simonei de la TAS împotriva deciziei de suspendare pe patru ani în primă instanță, constănțeanca a solicitat ca sancțiunea să fie redusă și să nu fie mai mare decât perioada de suspendare provizorie pe care deja a executase. De cealaltă parte, în apelul său, ITIA a solicitat ca TAS să aplice o perioadă de suspendare cuprinsă între patru și șase ani. Juriul TAS a stabilit în unanimitate că suspendarea de patru ani trebuie redusă la nouă luni, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023.
Lunga perioadă de absență și-a spus cuvântul
În condițiile în care suspendarea a fost redusă la nouă luni, Simona Halep a primit drept de a juca în competițiile oficiale din circuitul WTA. Însă, întrucât nu mai figura în clasamentul WTA, constănțeanca a avut nevoie de wild-card-uri pentru a participa la competiții. A evoluat la câteva turnee oficiale (Miami, Trophee Clarins, Hong Kong), însă lunga perioadă de absență de pe teren și-a spus cuvântul, Simona confruntându-se de la revenire cu multe probleme medicale, care au făcut-o să părăsească de timpuriu turneele, iar la altele la care primise wild-card (inclusive în calificările la Australian Open 2025) nu a putut participa, din aceeași cauză.
Fotbaliști lansați de Constanța, în „Generația de Suflet“
Echipa națională de fotbal a României a avut un an fast în 2024, „Generația de Suflet“ calificându-se la Campionatul European din Germania (de pe primul loc în grupa preliminară), iar la turneul final atingând optimile de finală, tot de pe prima poziție, dintr-o serie cu Belgia, Slovacia și Ucraina! La turneul final, din lotul României au făcut parte și șase fotbaliști formați la Academia Hagi sau Farul Constanța: Răzvan Marin, Denis Drăguș, Ianis Hagi, Florinel Coman, Denis Alibec și Alexandru Cicâldău.
Grupul lansat în fotbalul mare de Constanța a contribuit apoi, în 2024, și la parcursul perfect din Liga Națiunilor, tricolorii câștigând, cu victorii pe linie în cele cinci meciuri jucate, grupa a 2-a din Liga C, în care le-a avut adversare pe Kosovo, Cipru și Lituania.
Pe parcursul anului, în cercul echipei naționale mari s-au aflat și alți fotbaliști de pe litoral, de la Farul Constanța, precum Constantin Grameni sau Victor Dican.
Locul 23 la Jocurile Olimpice 2024
Ediția a 33-a a Jocurilor Olimpice de Vară s-a disputat în 2024 în Franța, la Paris, cu lotul României participând și mai mulți reprezentanți ai Constanței sau născuți în Constanța: la gimnastică - sportivele Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța) și Andreea Preda (CSS1 Constanța), dar și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei; la înot - sportiva Rebecca Aimee Diaconescu, de la CSM Constanța; la canotaj - sportivul Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța; la lupte - Răzvan Arnăut (CS Farul Constanța, antrenor la club - Grigore Gheorghe), dar și Andreea Ana, care e legitimată la CSA Steaua București, dar e originară din Mangalia, unde a fost descoperită și lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea; la canotaj – Constantin Adam (originar din Ostrov, legitimat la CSA Steaua București); la tenis de masă - sportiva Eliza Samara (CSA Steaua București), constănțeanca formată în școala de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, care a bifat cu această ocazie a cincea participare la Jocurile Olimpice, Viorel și Andrei Filimon, tată și fiu (selecționerul lotului feminin, respectiv masculin), Mioara Șincan - psiholog al lotului României; la yachting - constănțeanca Ebru Bolat (prima sportivă din România prezentă la acest sport la Jocurile Olimpice).
România a ocupat locul 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice Paris 2024, tricolorii obținând nouă medalii (trei de aur, patru de argint și două de bronz).
Sabrina Maneca Voinea, al doilea an la rând gimnasta anului
Sabrina Maneca Voinea s-a calificat în trei finale, pe echipe, la sol și la bârnă, iar în finala de la sol, ar fi trebuit să obțină o medalie, dar a fost dezavantajată de arbitraj și s-a clasat pe locul patru. Decizia le-a adus o mare mâhnire sportivei și mamei sale, dar și echipei României. Sub imperiul emoțiilor, Camelia Voinea a spus că Sabrina se va retrage din gimnastică, din pricina acestei nedreptăți, însă, apoi, la rece, s-a luat decizia ca sportiva să continue. Deciziile injuste de arbitraj au făcut și obiectul mai multor contestații, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Chiar dacă nu a urcat pe podium, în concurs, la JO 2024, Sabrina s-a numărat printre sportivii tricolori decorați de președintele României, Klaus Iohannis, pentru medaliile cucerite la Jocurile Olimpice. Sabrina a fost decorată de Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sportiv“ Clasa a III-a, aducându-i-se și ei recunoașterea performanței realizate.
În 2024 (ca și în 2023), Sabrina Maneca Voinea a fost desemnată sportiva anului în România la gimnastică artistică, la capătul unui sezon în care a devenit și dublă vicecampioană europeană, la bârnă și sol.
„O finală olimpică e o mare realizare!“
La Jocurile Olimpice 2024, România a revenit în elita gimnasticii mondiale și a evoluat din nou în finala olimpică, după 12 ani. Pe echipe, tricolorele, Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda și Amalia Ghigoarță, s-au clasat pe locul 7. În finala de la bârnă, Sabrina a ocupat locul 8. „Din păcate, azi, bârna de la Paris chiar a fost o «punte a suspinelor», sub imperiul emoțiilor, Sabrina căzând de două ori de pe aparat. Neșansa nu a ocolit-o nici pe mult mai experimentata Simone Biles, care a ratat podiumul din același motiv. Capul sus, Sabrina, o finală olimpică e o mare realizare!“, a fost mesajul Agenției Naționale pentru Sport.
Constantin Adam, pe locul cinci
Prima participare olimpică românească în competiția feminină de yachting s-a încheiat meritoriu pentru Ebru Bolat, care, la Jocurile Olimpice Paris 2024, s-a clasat pe un onorant loc 23 din 43.
Constantin Adam s-a clasat pe locul cinci în proba de opt rame cu cârmaci (8+). Sportivul este căsătorit cu canotoarea Adriana Adam, care, la Paris 2024, a devenit campioană olimpică la 8+1 feminin, iar la patru rame feminine a ocupat poziția a patra.
Andreea Ana, accidentată la antrenament
Andreea Ana a părăsit competiția olimpică feminină de lupte, din limitele categoriei 53 kg, după ce, în recalificări, a fost învinsă cu 0-11 de Hyo Gyong Choe, din Republica Populară Coreeană.
„Nu este diferență mare între noi și asiatici. Ana este o sportivă de mare valoare și nu întâmplător are performanțele pe care le are (n.r. - este triplă campioană europeană, 2024, 2023, 2022), numai că nu e în apele ei. Joia trecută, la antrenament, a avut o accidentare destul de urâtă la picior - ruptură de menisc cu forțare de ligament - și n-a reușit să-și revină Pur și simplu nu se simte bine și atât a putut. Nu trebuie să ne ascundem, nici nu căutăm scuze. Suntem o federație care inspiră onoare și respect și indiferent de performanțe suntem cu fruntea sus“, a spus Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte.
Răzvan Arnăut a pierdut în sferturi
După frumoasa victorie din optimile de finală, Răzvan Arnăut a pierdut în sferturi, în limitele categoriei 60 kg la Greco-romane, în fața valorosului Zholaman Sharshenbekov, din Kyrgyzstan, dublu campion mondial, în 2023 și 2022, medaliat cu argint mondial în 2018 și 2021. „Asiaticii au alt sistem de luptă, au valoare mai mare”, a spus Răzvan Arnăut după meci, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Șansa lui Arnăut să intre în recalificări era ca Zholaman Sharshenbekov să-l învingă în semifinală pe japonezul Kenichiro Fumita, vicecampion olimpic la Tokyo 2020, campion Mondial în 2017 și 2019. Victoria i-a aparținut însă lui Fumita.
Eliza Samara a ținut România în meci
La tenis de masă, Eliza Samara a fost eliminată în turul doi al probei de simplu. Eliza, favorită 25, a fost învinsă de Cheng I-Ching (Taiwan – favorită 7), scor 4-2. (11-3, 9-11, 11-8, 11-9, 5-11, 15-13). Pe echipe, echipa feminină a României a pierdut în optimi cu India, în fața căreia a cedat dramatic, cu 2-3, după ce a revenit de la 0-2! Cea care a ținut România în meci a fost Eliza Samara, care a învins în meciul susținut la simplu și a redus din diferență, 1-2.
Rebecca Diaconescu, în semifinală
La numai 18 ani, înotătoarea Rebecca Diaconescu a debutat la Jocurile Olimpice cu ocazia întrecerii de la Paris 2024. Tânăra sportivă continuă tradiția familiei, după ce mama sa, Lorena Diaconescu, a participat la JO Sydney 2000, tot la natație, iar tatăl, Nicolae Papuc, a fost olimpic la aceeași ediție de Jocuri, la pentatlon modern. La JO Paris 2024, Rebecca Diaconescu a reușit performanța de a se califica în semifinală la 200 m liber, clasându-se pe locul 16.
Infrastructura, în continuare deficitară
În ce privește infrastructura sportivă de la Constanța, nici anul 2024 nu a făcut excepție de la imaginea șifonată a condițiilor de pregătire de care beneficiază marea masă a sportivilor. Fără pistă de atletism în municipiu, după demolarea vechiului stadion „Gheorghe Hagi“ (pe 10 iulie 2024, s-au împlinit un an de când au demarat lucrările de demolare), atleții, dar și mulți alți sportivi s-au văzut puși în fața unei mari probleme privind pregătirea. În această situație, au mers în alte localități din județ sau au improvizat, prin parcuri ori în alte spații. Pentru pregătire de sală, unii s-au urcat în tren și au mers la București! Nici la alte sporturi situația nu e roză, numeroși mici sportivi confruntându-se cu problema sălilor, a terenurilor ori a altor spații de pregătire. E greu să te antrenezi, pentru sportul de performanță, în săli de sport de la școli sau licee, în care spațiul e insuficient pentru exersarea așa cum trebuie a elementelor specifice fiecărui sport ori pentru numărul de copii.
Apa rece de la Palatul Copiilor
În același context, la Palatul Copiilor Constanța, o problemă administrativă a împiedicat înotătorii să intre în bazin câteva luni, apa neputând fi încălzită în acel interval! Situația a putut fi folosită însă de Cristian Tranulea, apa rece din bazin (din lipsa agentului termic), în care ceilalți înotători nu au putut intra, fiind potrivită pentru acesta pentru acomodarea cu ce îl va aștepta la Campionatul Mondial în Ape Înghețate!
În cele din urmă, situația s-a rezolvat, iar, de câteva zile, înotătorii de la Palatul Copiilor se pregătesc din nou în bazionul propriu.
Oraș la mare, cu numeroase performanțe la natație, Constanța resimte în continuare lipsa unui bazin olimpic de înot.
Pe de altă parte, fostul director al CSM Constanța, Andrei Talpeș, a spus că lasă în urma sa proiecte concrete, care sprijină dezvoltarea infrastructurii sportive, printre care sala de atletism „Badea Cârțan“ și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 37 din Constanța, „proiecte finalizate, care trebuie doar construite“.
„Stadionul a intrat în linie dreaptă“
Referitor la noul stadion care este așteptat cu sufletul la gură la Constanța, pe 30 septembrie 2024 a fost semnat contractul de finanțare. La finele anului, Gheorghe Popescu, președintele Farului Constanța, a făcut un anunț important despre construirea noii arene. „Stadionul a intrat în linie dreaptă, s-a semnat contractul acum câteva săptămâni, la Guvern. Eu cred că atunci când va permite timpul, vor începe lucrările, sperăm undeva în luna martie“, a spus Gheorghe Popescu, la Farul TV. Suflarea faristă speră ca alocarea fondurilor să nu fie afectată de măsurile de austeritate adoptate de Guvern, iar lucrările să demareze cât mai curând.
Sala Polivalentă din „Badea Cârțan“ (situată în perimetrul cuprins de străzile Badea Cârțan și Ștefăniță Vodă și de bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis) este încă în construcție, nici în 2024 nefiind încheiate lucrările, care au început pe 11 mai 2020!
Vasile Șerban, vicecampion mondial la 74 de ani
În 2024, pe lângă Jocurile Olimpice, reprezentanții Constanței au evoluat și la Campionate Mondiale, Europene, Balcanice, Cupe Mondiale ori alte întreceri internaționale, la diferite sporturi. Rezultatele însemnate nu au lipsit, de la cei mai mici până la cei mai mari sportivi! Ca să dăm doar trei exemple, din multitudinea de performanțe remarcabile, îi amintim pe Vasile Șerban (Power Gym Constanța), vicecampion mondial la culturism (medalie cucerită cu două zile înainte de a împlini 74 de ani) și atleta Coculeana Oltean (născută în anul 1956, legitimată la CSM Constanța), vicecampioană mondială la aruncarea greutății, la categoria de vârstă +65 ani, dar, coborând vertiginos pe scara vârstei, și pe Matei Barbu, de la CS Paddling Constanța, campion mondial la Stand-Up Paddling, la juniori, proba Sprint, sportivul având numai 16 ani!
Proiect unic pe plaja SUPer Beach din Constanța
SUP este un sport acvatic, născut din surfing, sportivii folosind o placă, pe care stau, și o vâslă, pentru a deplasa pe apă. La aceeași competiție mondială din SUA, un alt reprezentant al CS Paddling Constanța, Victor Fedul, a devenit vicecampion mondial la Sprint, la categoria 40+. Legat de SUP, un proiect unic, adresat atât sportului de performanță, cât și activității de masă, care vine în sprijinul sănătății, se derulează pe plaja SUPer Beach din Constanța, la sporturi de apă, la baza sportivă a Federației Române de Kaiac-Canoe, în colaborare cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și cu CS Paddling Constanța. Plecând de la activitatea de performanță, programul își propune și să scoată lumea la exercițiu fizic. Totul este gratuit, scopul proiectului fiind acela de a dezvolta o plajă a sănătății. Atât în ce privește sportul de performanță (în care programul își propune să formeze viitorii campioni ai României la Stand-Up Paddling), cât și la componenta de masă, participanții beneficiază de îndrumare la cel mai înalt nivel. Programul își propune și să dezvolte o comunitate exclusivistă care vrea să facă sport de mare.
„Este un program zicem noi unic în România, dacă nu în partea de est a Europei. Plecând de la un proiect al Federației Române de Kaiac-Canoe, împreună cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și cu CS Paddling Constanța, pentru a face performanță în Stand-Up Paddling, o disciplină nouă introdusă de Federația Internațională de Kaiac-Canoe, ne-am propus să scoatem oamenii din casă la mișcare de masă, în condiții clare de sănătate, adică fără fumat, fără consum de băuturi alcoolice, fără energizante sau chimicale. Totul este gratuit. Această zonă vrem să o facem exclusiv pentru înot și sporturi nautice fără motor. Totul de desfășoară în condiții de siguranță, este marcat cu balize, No Boats, Swim Area. Ne dorim ca această zonă să fie o zonă de referință în România și în Europa, această bază sportivă fiind creată și pentru a organiza și competiți de stand-up paddeling și kaiac-canoe la mare deschisă, până la nivel mondial“, a declarat Gabriel Bălan, secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și președinte al CS Paddling Constanța.
La înălțime
CS Farul Constanța, club de tradiție din sportul românesc, s-a menținut și anul trecut la înălțime, și în competițiile interne, și în cele internaționale, iar pe podium au urcat și sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, CSS1 Constanța, Palatul Copiilor Constanța, CS Marina Constanța, CS Victoria Cumpăna, ACS Pantheon Constanța, CS Năvodari, HC Omer Constanța, CSS Medgidia, Power Gym Constanța, Trident Triathlon Team, CS Medgidia, Sharks Gym Constanța, Axiopolis Cernavodă, CSO Ovidiu, CS Paddling Constanța, Voința Valu lui Traian, CSC Mihail Kogălniceanu, Alex Filip Team, Atena Sport Club Constanța, Tomitanii Constanța, AS Rebel Fighters, CS Lake View Constanța, Tomis Karate Constanța, Frontiera Tomis Constanța, Gethika Team Constanța, ACS Shobu Constanța - Lumina, Atemi Karate, Oyama Karate Constanța, CS Poseidon Limanu, CS Laguna Constanța, cluburile de tenis ș.a. Și reprezentanții Universității „Ovidius“ din Constanța au cucerit medalii la întreceri universitare, ca și sportivii de la CSU Simona Halep Constanța. De asemenea, galele de sporturi de contact Urban Legend Constanța au impus atenției și multe tinere talente ale Constanței.
La Cumpăna, sportul continuă să fie un mod de viață
Și în 2024, Clubul Sportiv Victoria Cumpăna, care beneficiază de sprijinul Primăriei Cumpăna, a atins un nivel ridicat al performanței, atât pe plan intern, cât și international, la mai multe sporturi, începând cu gimnastica ritmică, dar și la lupte, șah, rugby sau fotbal. De asemenea, infrastructura sportivă care există la Cumpăna a permis ca această comună să organizeze și în anul trecut mai multe competiții regionale sau naționale (la gimnastică, fotbal, oină). La Cumpăna, sportul continuă să fie un mod de viață.
Pe plan județean, se bucură de ajutorul autorităților locale multe alte cluburi și asociații sportive, precum CS Medgidia, CS Năvodari, Axiopolis Cernavodă, CSO Ovidiu, CSC Mihail Kogălniceanu, Voința Valu lui Traian, CS Agigea, Sparta Techirghiol ș.a.
În continuare, câteva dintre momentele și evenimentele anului 2024 în sportul constănțean:
Miruna Daniela Iuga, aleasă sportiva anului 2024 la Ju-Jitsu Fighting
- Tenis de masă Constanța: Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, în topul FRTM pe 2024
- Gala Premiilor CS Marina Constanța: Gabriel Rusu, campion mondial și european la Ju-Jitsu, desemnat sportivul anului 2024
- Farul Constanța, cinci premii: Claudia Chiper, desemnată cea mai bună fotbalistă din România la Gala Premiilor AFAN
- CS Voința Valu lui Traian: Laurențiu Andrei Mocanu, aur la Cupa Mondială de Kempo (GALERIE FOTO)
- CS Marina Constanța: Miruna Daniela Iuga, aleasă sportiva anului 2024 la Ju-Jitsu Fighting. „Super performanță! Un exemplu pentru toți tinerii“
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, în prim plan și la Gala Campionilor 2024
- „Un dar minunat de sărbători!“: Gimnastele de la Victoria Cumpăna, alte 14 medalii cucerite. Și 2024 a fost un an roditor
- Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, în prim plan și la Gala Campionilor 2024: „Vis împlinit“. După 14 ani de muncă, a venit și răsplata supremă!
- ACS Pantheon Constanța Judo: George Lozovanu, două medalii de aur la Campionatul Balcanic
- CS Paddling Constanța. Matei Barbu, campion mondial la 16 ani!: „Am apărut de nicăieri, dar am muncit zi și noapte pentru această medalie“
- Răzvan Burleanu, la deschiderea oficială a Centrului Regional de Licențiere UEFA B din Dobrogea
Frații Patrick și Eric Crînguș, pe podium la Cupa Mondială de Kempo
- Răzvan Burleanu, președintele FRF, selecționerul Mircea Lucescu și alți oficiali, în vizită la Academia Hagi
- Gimnastică aerobică: Sportivii CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, pe podium la Campionatul Balcanic
- CS Medgidia: Frații Patrick și Eric Crînguș, pe podium la Cupa Mondială de Kempo
- Minunat!: CS Paddling Constanța, două medalii mondiale într-o singură zi! Matei Barbu - campion al lumii, Victor Fedul - vicecampion!
- CSM Constanța șah: Tudor Henry, parcurs foarte bun la Campionatul European. A obținut cinci victorii!
Matei Silivestru a doborât un record național pe care-l deținea David Popovici, idolul său
- Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă din România în 2024!
- Palatul Copiilor Constanța natație: Matei Silivestru a doborât un record național pe care-l deținea David Popovici, idolul său!
- Constanța: Celebrul Virgil Stănescu, în fața sportivilor și a pasionaților de sport, la atelierul „Dincolo de Antrenament“
- CS Marina Constanța, șase medalii la Mondiale. Gabriel Rusu, campion al lumii la Ju-Jitsu!
- CS Medgidia: Atletul Alin Mihai Șavlovschi a devenit vicecampion balcanic
Elena Novac, șase medalii de aur și două de argint la Campionatul Mondial de Fitness Challenge!
- Pe podium la Roma!: Sportivii de la CS Năvodari, 14 centuri și trei medalii la Campionatul Mondial XFC
- Power Gym Constanța: Elena Novac, șase medalii de aur și două de argint la Campionatul Mondial de Fitness Challenge!
- CSM Constanța box: Amalia Niță s-a oprit în sferturi la Campionatul Mondial. Prima înfrângere din carieră!
- CS Farul Constanța: Halterofilul Darius Tătaru, două medalii la Campionatul European de juniori
- Constanța: Enis Murtaza a fondat Handbal Club Murtaza
În Hawaii, Ildis Teofic a încheiat Campionatul Mondial Ironman Kona 2024
- Baschet: Alexandru Olteanu, antrenorul CSM Constanța, noul selecționer al echipei naționale feminine a României
- Trident Triathlon Team Constanța: În Hawaii, Ildis Teofic a încheiat Campionatul Mondial Ironman Kona 2024. O cursă legendară!
- Constanța: Evoluții de top! Sportivii de la Alex Filip Team, opt medalii la Campionatul Mondial de Kickboxing ISKA
- CS Victoria Cumpăna lupte: Șase medalii (trei de aur) la Naționale. Locul întâi pe cluburi, al patrulea an la rând!
- Leo Borlovan, campion național Super Rally 2024. Titlul absolut s-a decis la „Trofeul Mangalia“
Sala Sporturilor, care poartă numele Simonei Amânar, a primit botezul oficial
- Săptămâna Europeană a Sportului - Constanța 2024, sesiunea de evaluare. Câți iubitori ai mișcării au fost implicați în activități
- Constanța: Sala Sporturilor, care poartă numele Simonei Amânar, a primit botezul oficial
- Sportivii Trident Triathlon Team Constanța, medalii balcanice și naționale. Au încheiat sezonul la înălțime
- Farul Constanța: Victor Dican, fericire sub tricolor. Convocat în premieră la seniori și zi de naștere sărbătorită la Națională!
- CS Năvodari: Luptătorul Albert Deacu a devenit campion balcanic
Vicențiu Culea, de la Axiopolis Cernavodă, trei medalii la Balcaniadă, două dintre ele de aur
- Culturistul Vasile Șerban, de la Power Gym Constanța: Vicecampion mondial la 74 de ani, a promis că, în 2025, la 75 de ani, va lua aurul!
- CS Victoria Cumpăna: Gimnastele, șapte medalii la Balcaniadă. „Continuați să străluciți și să aduceți bucurie și mândrie comunității noastre!“
- Constanța: Contractul de finanțare pentru realizarea stadionului „Gheorghe Hagi“ a fost semnat
- CSM Constanța are trei echipe angrenate în grupele cupelor europene în acest sezon! „Ne-am autodepășit întru totul“
- Atletism masters: Vicențiu Culea, de la Axiopolis Cernavodă, trei medalii la Balcaniadă, două dintre ele de aur. Cine a mai urcat pe podium
Gheorghe Hagi l-a invitat la Constanța pe micul fotbalist brazilian pe care îl cheamă… Hagi!
- Fitness Challenge: Cosmin Mărcuță, de la ACS Power Gym Constanța, medaliat la Campionatul Mondial
- Gheorghe Hagi l-a invitat la Constanța pe micul fotbalist brazilian pe care îl cheamă… Hagi!
- Medalii pentru Constanța la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică. „România a strălucit!“
- Culturism CS Farul Constanța: Gabriel Moise și-a apărat cu succes titlul de campion mondial!
- Tenis: Luca Preda, din Constanța, dublu campion european la Under-18. „Mă simt grozav, sunt foarte fericit“
Un curcubeu a întâmpinat revenirea en-fanfare de la Europene, cu un „tezaur“ de 28 de medalii
- Lupte Constanța: Lucian Somandru, campion mondial la lupte pe plajă
- CSM Constanța: Marian Sandu și Nicoleta Băjan, medalii la Mondialele de lupte pe plajă
- Navomodelism CS Farul Constanța: Un curcubeu a întâmpinat revenirea en-fanfare de la Europene, cu un „tezaur“ de 28 de medalii
- Canotorii de la CSM Constanța, cinci titluri balcanice
- Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, campion absolut 2024 în CNVC: „Cel mai bun an al meu! Următorul vis e Campionatul European“
Patru titluri europene pentru tinerii canotori de la CSM Constanța!
- Axiopolis Cernavodă: Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, medaliați la European Kids Athletics Games 2024. „Sunt mândru de voi!“
- CSM Constanța, patru medalii la Campionatul Mondial de Sambo pe Plajă
- Rezultate CS Farul Constanța: Canotorii, trei medalii de aur la Campionatul European de tineret
- CSM Constanța: Rezultat excepțional pentru Amalia Singuran la Campionatul European de Triatlon Tineret de la Banyoles!
- Patru titluri europene pentru tinerii canotori de la CSM Constanța!
Oaspeți de seamă la inaugurarea hotelului și a noilor facilități ale bazei sportive de la Ovidiu
- CSM Constanța: Khrystyna Bondar și Volha Maleyka, vicecampioane mondiale la Sambo pe Plajă!
- ACS Power Gym Constanța: Cetățean de onoare al Lipniței, Elena Novac - noi medalii la Fitness Challenge. Pe podium și la Tiger Classic Diamond Cup
- Academia Hagi și Farul Constanța - Oaspeți de seamă la inaugurarea hotelului și noilor facilități ale bazei sportive de la Ovidiu
- Canotorii olimpici Marian Enache, Roxana Anghel și Gianina van Groningen, prezenți la Constanța - „Ne dorim să inspirăm cât mai mulți copii”
- Handbal pe plajă: Juniorii HC Omer Constanța, un titlu și două medalii de bronz la Campionatul Național
20 de ani de când Răzvan Florea a cucerit medalia olimpică de la JO Atena 2004!
- Sportivi din Constanța, medaliați la Campionatul European de Karate Shotokan WSF
- Rugby: Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, vicecampioană națională. „A fost încă o zi magică!“
- Județul Constanța: Legende ale judo-ului mondial, prezente la Venus, la Pantheon Judo Stage 2024
- Constanța: 20 de ani de când Răzvan Florea a cucerit medalia olimpică de la JO Atena 2004!
- Baschet: Sebastian Ciulin, de la CSM Constanța, a promovat cu România în prima divizie U-16 EuroBasket
Campionul din Moșneni! Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, meci cu celebrul Clyde Brunswijk în Olanda, în gala „Brave“
- Constanța. Atletism veterani: Coculeana Oltean, vicecampioană mondială la aruncarea greutății, cu cea mai bună performanță personală a sezonului
- CSS1 Constanța: Gimnasta Bianca Voicu și antrenoarea Cristiana Spînu, premiate pentru performanța de la Campionatul European
- CSM Constanța: Atleții Dragoș Silvestru și Alexandru Toader, medaliați la Naționalele de Probe Combinate. „Și-au depășit limitele“
- UPDATE: Probleme cu nocturna la meciul Farul Constanța - Poli Iași! Meciul a fost întrerupt 13 minute. Apoi furtuna a trimis jucătorii la cabine!
- Sharks Gym Constanța: Campionul din Moșneni! Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, meci cu celebrul Clyde Brunswijk în Olanda, în gala „Brave“
Diana Voiculescu a devenit campioană europeană 2024 la lupte pe plajă
- Universitatea Ovidius din Constanța – un nou titlu de Campioană Europeană Universitară la Handbal Feminin
- Lupte pe plajă: CSM Constanța, încă un titlu de campion european, prin Daniel Sandu, la Under-20
- Tenis de masă Constanța: Bianca Mei-Roșu, campioană europeană Under-19 la simplu. „S-a impus fantastic în finală!“
- Județul Constanța, noi medalii de aur la Campionatul European de lupte pe plajă
- CSM Constanța: Diana Voiculescu a devenit campioană europeană 2024 la lupte pe plajă
Foști atleți au depus o coroană de flori și au cântat „Veșnica pomenire“, la un an de la startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“
- Constanța: Atena Swim Center, la ceas aniversar. „11 ani de excelență în natație!“. Răzvan Florea continuă să inspire tinerii sportive
- Tenis de masă Constanța: Bianca Mei-Roșu și Andrea Teglaș, vicecampioane europene 2024 la Under-19
- Rugby: Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, vicecampioană națională. „A fost încă o zi magică!“
- Karate Cernavodă: Momente emoționante! Soții Gheorghe și Elena Bulilete, decedați în accidentul de la Satu Nou, omagiați de elevii lor
- Constanța: Foști atleți au depus o coroană de flori și au cântat „Veșnica pomenire“, la un an de la startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“
Marian Țuțuianu, numit director executiv, pe șase luni, la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța
- Farul Constanța continuă să aibă cea mai bună academie din România. Al șaselea an la rând pe locul întâi!
- Maria - Diana Dimaca, elevă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“: Jucătoare de tenis din Constanța, semifinalistă la turneul de la Edinburgh
- Farul Constanța: Stadionul central al Academiei Hagi, omologat pentru sezonul 2024 / 2025
- CSM Constanța: Înotătoarea Rebecca-Aimee Diaconescu, vicecampioană europeană
- Marian Țuțuianu, numit director executiv, pe șase luni, la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța
Acționar persoană juridică din SUA la Farul Constanța
- CSM Constanța: Șahistul Henry Tudor, medaliat cu bronz la Campionatul European
- Acționar persoană juridică din SUA la Farul Constanța. Datele prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului
- Constanța. Un proiect unic!: Performanță și activitate de masă la sporturi de apă, pe o plajă a sănătății. „Zonă de referință“
- Constănțeanul Răzvan Florea, membru în Comisia Tehnică de Ape Deschise a European Aquatics
- Constanța: Meciul eveniment Farul 2001 - SSC Farul 2016, care a sărbătorit promovarea istorică în Divizia A de acum 23 de ani!
La 88 de ani, Iuliu Ludoșanu continuă să obțină medalii
- Constanța. „Sfârșit de poveste!“: La ultima sa prezență în ring, Alex Filip s-a impus la K-1 Fighting Network România
- Triatloniștii de la CSM Constanța, contribuție importantă la medalia de aur cucerită de România la Cupa Europeană
- Sports Festival: Meci demonstrativ cu Simona Halep, Andrei Pavel, Andre Agassi și Steffi Graf! Cu ce scor s-a încheiat partida
- Eveniment emoționant: 50 de ani de la înființarea echipei de fotbal Recolta Cumpăna! Pionierii fotbalului cumpănean, omagiați
- Navomodelism Constanța: La 88 de ani, Iuliu Ludoșanu continuă să obțină medalii. Plachetă onorifică pentru decanul de vârstă al echipei CS Farul!
Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului!
- Baschet: CSM Constanța va evolua, în premieră, în FIBA EuroLeague Women, cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa!
- Triatloniștii de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Europeană de Juniori din Serbia
- Delegație a Federației Române de Rugby, condusă de președintele Alin Petrache, prezentă la Constanța. „Dobrogea este un pilon important“
- Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului! „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“
- Volei: După un sezon de vis la CSM Constanța, David Dinculescu va juca la unul dintre marile cluburi ale Europei!
CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României!
- Sărbătoare pe litoral: Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane
- Constanța: Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație
- Volei feminin: CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi
- ACS Power Gym Constanța: Medalii de aur la Campionatul Balcanic pentru Elena Novac, laureată cu titlul de campioană absolută la Fitness Challenge
- Patru titluri europene pentru tinerii canotori de la CSM Constanța!
Premieră la Constanța a documentarului „Nasty“, care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase
- Culturism și Fitness: CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic
- Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep
- CSM Constanța: Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo
- CS Medgidia: Eric Crînguș, triplu campion mondial la Kempo
- Premieră la Constanța a documentarului „Nasty“, care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase
Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“
- Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025
- Ce performanță!: După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României!
- CSM Constanța box: Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“
- Constanța: „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani
- Palatul Copiilor Constanța: „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“
Mihai Dragnia, de la CS Lake View Constanța, campion european la duo juniori
- Constanța: Pictură uriașă cu Gheorghe Hagi, pe un întreg perete al Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“
- CSM Constanța. Pe urmele tatălui!: Răzvan Florea - premiul fair-play în 2004. După 20 de ani, fiul său, Ștefan - premiu la handbal
- Bowling: Mihai Dragnia, de la CS Lake View Constanța, campion european la duo juniori
- CSM Constanța: Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă
- Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi
Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“
- CSM Constanța, parcurs continental de senzație!: Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“
- CSM Constanța: Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“
- Festival de mini-rugby la Constanța, la care a fost comemorat Adrian Tinca, „pe o vreme frumoasă ca inima lui!“
- Constanța. Victorie mare la TAS: Suspendarea Simonei Halep, redusă de la patru ani la nouă luni! Jucătoarea poate reveni în turnee
- Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024
Fostul internațional Costin Lazăr, antrenor la Gloria Băneasa. L-a înlocuit pe banca tehnică pe Eugen Trică
- Micii voleibaliști de la CSM Constanța, două victorii din trei meciuri la turneul de la Tulcea
- CSM Constanța Volei: „The Killer Kid“! Tânărul David Dinculescu, una dintre revelațiile sezonului în Divizia A1
- CS Medgidia: Alin Mihai Șavlovschi și antrenorul său, premii importante de la Federația Română de Atletism
- CSM Constanța este în elita sportului românesc! Camelia Voinea, desemnată antrenoarea anului
- Județul Constanța: Fostul internațional Costin Lazăr, antrenor la Gloria Băneasa. L-a înlocuit pe banca tehnică pe Eugen Trică
Atletul Alin Mihai Şavlovschi, dublu medaliat la Campionatul Balcanic. „Un început de an senzațional“
- Lupte: Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanța, medaliat la Europene. Andreea Ana, pentru a treia oară la rând campioană continentală!
- CSM Constanța natație: Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial
- Baschet: Victorie uriașă! CSM Constanța a învins multipla campioană a României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe!
- Farul Constanța: Gheorghe Hagi, desemnat de AFAN cel mai bun antrenor din România în sezonul 2022/2023
- CS Medgidia: Atletul Alin Mihai Şavlovschi, dublu medaliat la Campionatul Balcanic. „Un început de an senzațional“
Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023!
- Axiopolis Cernavodă: Cristian Tranulea, vicecampion european la înot în ape înghețate
- George Buricea, selecționer România: „Constanța dă antrenorul Naționalei și sunt mândru că echipa mea de suflet m-a adus aici“
- Tenis de masa: „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women
- Tenis de masă Constanța: „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene
- ACS Power Gym Constanța: Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023!
Enes Sali, fotografie alături de Lionel Messi, în SUA
- Volei. „Rezultat extraordinar!“: Cu Răzvan Parpală, de la CSM Constanța, antrenor principal, România Under-18 s-a calificat la Euro
- Robert Diaconescu, din Constanța, desemnat cel mai bun arbitru român de rugby și pe 2023
- Arte marțiale Constanța: Lazăr Iordache și Ștefan Andriuță, antrenament în condiții extreme. Pe nisip, dar și în apa Mării Negre!
- Rugby: Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea
- Ajuns de la Farul Constanța la FC Dallas: Enes Sali, fotografie alături de Lionel Messi, în SUA
- „Demiterea!“: Primăria Constanța, cerere către Agenția Națională pentru Sport. La DJST Constanța, conferință de presă „drept la replică“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Retrospectiva sport Constanța
2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii