Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:17 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a mai supărat pe un oficial Miniştrii pe care echipa Mazăre-Constantinescu a vrut să-i „zboare” din Guvernul Ponta

ro

12 Aug, 2013 00:00 3485 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, „iese la rampă” cu noi declaraţii critice la adresa membrilor Cabinetului Ponta. De data aceasta, i-a venit rândul ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, care a dat aviz negativ pentru modificarea legii care reglementează regimul incompatibilităţilor.
 
Limbaj de primar: „nişte căcăcioşi”
 
Şeful administraţiei publice locale din Constanţa a făcut o serie de declaraţii în presa centrală, potrivit cărora „ăia de la Justiţie” ar fi „nişte căcăcioşi”. Radu Mazăre a declarat pentru „Gândul” şi că Legea 161/2003 care reglementează situaţia incompatibilităţilor este proastă. „Pe mine m-a verificat ANI dacă am casă în Brazilia. Nu mi-au spus până acum dacă au găsit ceva, pentru că răspunsul este negativ. E proastă legea 161/2003. Nişte căcăcioşi ăia de la Ministerul Justiţiei, le este frică. Nu ştiu cine a vizat, dar sunt nişte căcăcioşi, în sensul de fricoşi. Lucrurile trebuie să fie de bun simţ în general, în viaţă. Dacă un primar reprezintă consiliul local conform legii în faţa terţilor, atunci e normal şi firesc ca acel primar să reprezinte comunitatea şi în cadrul societăţii de Apă, Canal. Nu te poate reprezenta un şofer”, a declarat edilul şef al Constanţei, citat de cotidianul „Gândul”.
Amintim că actul normativ avansat de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care acesta din urmă intenţiona modificarea Legii 161/2003 a primit aviz negativ de la Ministerul Justiţiei. Chiar şi aşa, se pare că Dragnea a înaintat ministerului o nouă formă a actului normativ.
 
„Îl schimbam pe cel care dădea avizul”
 
Revenind însă la declaraţiile lui Mazăre, primarul Constanţei a anunţat că va ridica problema acestui aviz negativ şi a legii care reglementează regimul incompatibilităţilor în viitorul Comitet Executiv al PSD. „Eu nu sunt prim-ministru, dar trebuie să tranşăm problema la partid, în Comitetul Executiv. O să propun modificarea legii. Dacă eram prim-ministru luam o decizie. Dacă eram premier şi îmi dădea ministerul Justiţiei în cazul acesta aviz negativ îl schimbam pe cel care dădea avizul. Ce e aşa complicat”, a comentat şeful municipalităţii constănţene pentru ziarul „Gândul”.
 
„Mă, doamnă”
 
Nu este pentru prima dată când Radu Mazăre critică public, în termeni duri, membri ai Cabinetului Ponta. „În gura” sa a intrat, anul trecut, şi ministrul Muncii, liberala Mariana Câmpeanu. Social democratul o acuzase pe aceasta că ar fi fost responsabilă de faptul că mai multe familii din Constanţa trebuie să returneze ajutoarele de încălzire de care au beneficiat. În această ordine de idei, Radu Mazăre îi ceruse Marianei Câmpeanu fie să rezolve problema ajutoarelor de încălzire, fie, dacă nu o face, să plece din Guvern. „Am sunat-o săptămâna trecută, mi-a spus că studiază, am sunat-o ieri, mi-a spus că studiază şi între timp oamenii au primit deciziile acasă (...). Vin şi alegerile. Am felicitat-o, i-am spus: «mă, doamnă, matale mai vrei să fii ministru, rezolvă problema asta». (...). N-a făcut nimic, N-o mai sun, să mă sune ea dacă vrea (...). Dacă nu rezolvă problema, să plece. Cu chestiunea asta nerezolvată, trebuie să plece sau în noul Guvern nu mai are ce să caute”, declara, la momentul respectiv, primarul Constanţei.
 

Nicuşor Constantinescu vs. Liviu Voinea
 
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost la fel de volubil atunci când a venit vorba despre critici aduse miniştrilor. În primăvara acestui an, preşedintele CJC declara că scrisoarea referitoare la plata arieratelor locale a lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, „a fost trimisă parşiv”. În plus, Constantinescu spunea că dacă ministrul Voinea nu respectă promisiunile electorale ale USL, el trebuie să plece din minister.
Reamintim că după ce mai marele CJC a „înfierat” public scrisoarea ministrului, premierul Victor Ponta a declarat: „Arieratele nu sunt ale autorităţilor locale către guvernul central. Autoritatea locală are datorii către prestatorii care au efectuat lucrări, nu trebuie să dea nimic Guvernului. Plata despre care vorbim sunt bani de la guvern către autorităţile locale. De aceea, ministerul Bugetului, care dă banii la autorităţile locale, e normal să spună «eu îţi dau, te rog frumos plăteşte arieratele»”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii