Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata Năvodari, în pragul dezastrului Bogătaşii din Stejaru se dau „loviţi"?

ro

02 Feb, 2012 00:00 10596 Marime text

cap_1.jpgGache: „Care ne este obiectivul acum? S-ar putea ca obiectivul nostru să se schimbe de pe 7 sau 8 februarie"

Clubul de fotbal Săgeata Năvodari riscă să se ducă de râpă. Adoptat de oraşul Năvodari, clubul înfiinţat în localitatea tulceană Stejaru părea să aibă un viitor luminos.

„Club cu zece acţionari", titrau, în 2009, ziarele de sport. Ce mai arătau? O frumoasă listă de finanţatori, oameni cu afaceri de mare succes. Citim pe www.liga2.prosport.ro: „Cei 10 acţionari care asigură cea mai mare parte din bugetul anual sunt: Pufleni Donchi (foto) şi Tudor Ştefan - patroni ai Hotel Royal din Constanţa şi din Bucureşti, Costea Cristian - patron de fabrică de lactate şi afaceri cu cărbune, ambele la Reşiţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Târguşor, jud. Constanţa, Liuţă Adam - patron de fabrică de ulei la Baia, jud. Tulcea, Rida Dumitru - patron de fabrică de materiale plastice în Constanţa, Bela Tănase - firmă de construcţii, comerţ cu cereale şi afaceri în panificaţie, toate la Constanţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Crucea, jud. Constanţa, Darlaiani Stere şi Mişu Stere - asociaţi în construcţii şi distribuţie gaze (butelii), la Medgidia, jud. Constanţa. Pe lângă aceştia, mai sunt alţi trei sponsori, a căror contribuţie este ceva mai mică: Ghiuri Gigi (distribuitor de băuturi alcoolice), Şamata Teo (distribuţie articole sanitare) şi Pufleanu Gheorghe (patron de fabrică de alcool şi care mai are afaceri în domeniul imobiliarelor şi construcţiilor). De asemenea, există informaţii că şi cunoscutul afacerist Nicu Gheară susţine financiar această echipă". Doar că treaba nu mai stă ca-n vremurile bune.

Constantin_Gache_01.jpg
„Va fi ori albă, ori neagră"

Jucătorii şi staff-ul tehnic nu şi-au mai primit salariile de luni bune, iar sărbătorile de iarnă le-au petrecut cu tristeţea lipsurilor financiare în suflete, dar şi cu mândria atingerii unei poziţii în clasament care le-ar permite promovarea în liga superioară. Cum s-a întâmplat asta? Finanţatorii, cei trup şi suflet cu Săgeata, care pe vremea apariţiei clubului în peisajul fotbalului dobrogean făceau paradă la stadion cu maşinile lor de sute de mii de euro, nu par a mai găsi bani pentru echipă. O fi criza, n-o fi...
„Da, aşa este, avem ceva probleme, dar am promis că le vom rezolva până pe 10 februarie. Am probleme financiare şi acasă, d-apăi la club. Nu au primit banii pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Am ajuns la o înţelegere cu băieţii...", a declarat Dumitru Rida, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Săgeata Năvodari. Spune că, de sărbători, „băieţii s-au descurcat cu ce au avut". Oare ce or fi avut?
Antrenorul Constantin Gache a fost mult mai tranşant şi a pus lucrurile într-o cu totul altă lumină. Termenul de 10 februarie pentru rezolvarea problemelor pare a fi, din punctul său de vedere, cu trei zile mai devreme, iar lunile de neplată ar fi mai multe. „Cum să ne simţim? Eu i-am făcut eroi pe băieţii ăştia. Asta este. Din octombrie nu am fost plătiţi? Eu cred că din iulie. Echipa este demoralizată. Nouă ne-au spus că până pe 7, 8 februarie se rezolvă problema. De sărbători? Material... slăbuţ. Moral.. ne-am făcut datoria. Noroc că ne-a mai dat Primăria Năvodari ceva, ne-a premiat în luna decembrie". Ocupă locul doi în Seria 1 a Ligii a 2-a şi se bat, în teorie, pentru promovare. Luptă fără bani. Cât va mai dura situaţia aceasta, cât vor mai îndura? „Ce să fac? Să muncesc fără bani? Şi băieţii la fel? Care ne este obiectivul acum? S-ar putea ca obiectivul nostru să se schimbe de pe 7 sau 8 februarie. Pe 7 sau 8 februarie va fi ori albă, ori neagră", a mai spus Gache, dând de înţeles că nu numai el, dar şi jucătorii sunt dispuşi să renunţe la Săgeata. Antrenorul a precizat că, deocamdată, nu se pune problema depunerii unor memorii la Liga Profesionistă de Fotbal.

Efort din partea lui Matei


navodari.jpgNici primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, nu este încântat de situaţia în care se află echipa de fotbal la acest moment. „Primăria i-a ajutat cum a putut. Să nu uităm: Primăria Năvodari nu deţine acţiuni la acest club. Le-am dat aproximativ 10 miliarde de lei în 2011. La ultima şedinţă de Consiliu Local am votat un miliard de lei pentru jucători şi staff-ul tehnic, pentru că au terminat pe loc promovabil. Anul acesta dăm mai mulţi bani. Năvodariul dă 250.000 de euro pe an, asigură transportul echipei, tot ce înseamnă cheltuieli de administrare a bazei sportive, le-am pus la dispoziţie stadionul... Eu înţeleg şi postura de om de afaceri, dar miza era mai mare. Noi am făcut acest efort pentru a promova oraşul, dar nu-mi place să pierd. Repet, m-am bucurat foarte mult că au venit la Năvodari", a declarat primarul Nicolae Matei.
Finanţatorii or simţi criza, dar la numărul de afaceri nu se vede. Îi luăm drept exemplu pe numai trei dintre ei. Primul - Donchi Pufleni: Lacto Baron, Royal Consulting, The Way of Energy, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Turbiowind, Das Venti, Vayu Power, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace şi Eolian Efect. Trecem la Dumitru Rida: Arca SRL, Reader Energy, Wind Novo, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace, Procom Dual, Cornelius Tour& Trading, Unic Energy, Elmi Pro Energy, Procom Cabaua şi Eolian Efect. Să nu-l uităm pe Adam Liuţă: D&D Imobil Construct, Turbiowind, Das Venti şi Vayu Power.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii