Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC SOTI Cable Neptun şi o firmă aflată în atenţia ANI vor publicitatea pentru restaurarea cetăţii Capidava

ro

14 Dec, 2013 00:00 3755 Marime text
Proiectul european privind restaurarea cetăţii Capidava, derulat de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), este strâns legat de afacerile celor din administraţia publică locală şi judeţeană. Aşa se face că în comuna Topalu, zona unde se află cetatea, care urmează să fie restaurată, vicele CJC, Cristian Darie îşi face cramă. Totodată, ofertant unic pentru publicitatea proiectului este asocierea SC Expertissa Constanţa SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL.
Dacă ofertantul va avea câştig de cauză, banii puşi la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa, fiind estimată sumă de 350.000 de lei, vor ajunge la această asociere.
 
În SC Expertissa Constanţa SRL a deţinut până de curând calitatea şi funcţia de asociat şi administrator, consilierul local PSD, Daniel Georgescu, care din vara anului trecut, ocupă şi funcţia de director general al Administraţiei Canalelor Navigabile.
Colaborarea dintre firma SC Expertissa Constanţa SRL pe care a condus-o până în februarie 2012, şi administraţia publică locală, mai precis cu Primăria Constanţa, s-a dovedit a fi cu ghinion pentru Daniel Georgescu. Consilierul local a intrat la început acestui an în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că social-democratul Daniel Georgescu, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa, este incompatibil, întrucât a încheiat cu Primăria municipiului Constanţa, precum şi cu alte instituţii subordonate primăriei diverse contracte în valoare totală de 297.441 lei (aprox. 67.600 euro) prin intermediul SC Expertissa Constanţa SRL.

Fosta firmă a lui Georgescu lasă, însă, conflictul de interese în urmă şi se mută de la Primăria Constanţa, condusă de social-democratul Radu Mazăre, la Consiliul Judeţean Constanţa. SC Expertissa Constanţa ar putea câştiga acum licitaţia publică organizată de CJC pentru publicitatea proiectului privind restaurarea cetăţii Capidava. Vorbim aşadar de un contract, ce va fi încheiat tot de o instituţie publică condusă, de asemenea, de un social-democrat, şi anume de Nicuşor Constantinescu.
Menţionăm că potrivit Hotărârii din data de 14 mai 2012, publicate în Monitorul Oficial numărul 3479/2012, Daniel Georgescu, ce deţinea 10% din capitalul social al S.C. EXPERTISSA Constanţa - S.R.L., în calitate de cendent, declară şi garantează pe cesionarul EXPERTISSA HQ – S.R.L., care devine unicul proprietar al părţilor sociale.
 
Ieri făceau afaceri, azi colaborează
 
Cea de-a doua firmă din asociere, SC SOTI Cable Neptun SRL, aşa cum am mai menţionat în nenumărate ediţii ale cotidianului ZIUA de Constanţa, este deţinută de asociaţii persoane fizice Gabriel Sorin Strutinsky şi Valeriu Mereuţă şi SC Ring Star SRL şi Conpress Holding SRL. De precizat că Strutinsky este asociat şi în Conpress Holding, alături de Sanda Ciocoiu. În această firmă au fost parteneri de afaceri cu Strutinsky şi şeful CJC Nicuşor Constantinescu, împreună cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. Mai mult, Sanda Ciocoiu a intrat în firmă chiar când aceştia din urmă s-au retras, în 2002, Mazăre şi Constantinescu cesionându-i părţile sociale.
 
Cetatea se restaurează, vicele îşi face cramă


Nu doar firmele care compun asocierea pentru publicitatea contractului au legătură cu administraţia publică locală şi judeţeană. Nu este prima oară când semnalăm faptul că, în zona Topalu, unde se află şi Cetatea Capidava, dezvoltă afaceri chiar reprezentanţii administraţiei publice judeţene. Mai precis, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social-democratul Cristian Darie, unul dintre răspunzătorii de achiziţia publică, îşi face cramă tocmai în... Topalu.
Lucrurile par să meargă de minune pentru şefii din administraţia judeţeană. Vicele CJC îşi face cramă, iar instituţia pe care o reprezintă, în speţă Consiliul Judeţean Constanţa, a depus eforturi pentru a atrage fonduri europene pentru valorificarea zonei.
 
Proiect de peste 74 de milioane de lei

Proiectul privind „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic „Cetatea Capidava”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, are o valoare deloc de neglijat de 74.236.948,56 de lei. Cum menţionam anterior, pentru publicitatea proiectului, ce are un ofertant unic - asocierea dintre SC Expertissa Constanţa şi SC SOTI Cable Neptun, CJC estimează că va cheltui 350.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui panou pentru afişare temporară, realizarea unei plăci permanente, a unui clip publicitar, a 20.000 de broşuri, a 2.000 de afişe, a 30.000 de DVD-uri de prezentare, a 50 de mape de presă şi a 200 de autocolante, dar şi pentru organizarea a două conferinţe de presă, una pentru lansarea proiectului, cealaltă la finalizarea obiectivului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 14 Dec, 2013 16:10 "TRACII, Istorie ascunsa" - un film care rastoarna ceea ce ?tia?i despre istoria antica a Europei