Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se construiesc vile lângă plaja Corbu. Deputatul Bogdan Bola cheamă Corpul de Control al Ministerului Mediului în zona rezervației biosferei Deltei Dunării

ro

31 Jan, 2022 00:00 6480 Marime text
  • Jaf legal, cu toate permisele luate - lângă nisipul plajei din Corbu, în zona rezervației biosferei Deltei Dunării
  • Acolo au început să se înalțe, de curând, mai multe vile, susține deputatul constănțean al partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola
  • Parlamentarul susține că toate construcțiile aparțin aceluiași investitor care a luat aviz de construire de la mai multe instituții, printre care și Primăria din Corbu
  • Parlamentarul va depune astăzi la Ministerul Mediului și la Guvern solicitarea de trimitere a Corpului de Control al Ministerului pentru a verifica modalitatea prin care s-au dat acele avize
  • Investitorul la care face referire parlamentarul este chiar un fost liberal, dat dispărut în ultimii cinci ani din angrenajul PNL Constanța, organizația de tineret
  • Ionuț - Cristian Rusu este unic asociat și administrator al societății Logis Project SRL
  • În anul fiscal 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 1.477.521  lei și un profit de 5.499.270 de lei
  • Compania cu 3 angajați a raportat în același an datorii de 18.785.837 lei
  • Rusu mai este asociat și administrator în Gamma Cereals SRL și River Residence SRL

 
Jaf legal, cu toate permisele luate - lângă nisipul plajei din Corbu, în zona rezervației biosferei Deltei Dunării (ARBDD), au început să se înalțe, de curând, mai multe vile, susține deputatul constănțean al partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola.
 
Parlamentarul susține că toate construcțiile aparțin aceluiași investitor care a luat aviz de construire de la mai multe instituții, printre care și Primăria din Corbu.
 
„Luni, 31 ianuarie a.c., va ajunge la Ministerul Mediului și la Guvern, solicitarea mea de trimitere a Corpului de Control al Ministerului pentru a verifica modalitatea prin care s-au dat acele avize!

Un colț de rai cu nisip fin, ape limpezi și o liniște întreruptă doar de zgomotul valurilor, plaja din Corbu își trăiește ultimele momente de sălbăticie.
În buza mării, muncitori aduși, unii din Turcia, ridică un complex turistic de lux, cu 18 imobile mari.

Părerea mea: corupție și foarte multă nepăsare. Și da, reprezentanții acestor instituții aveau tot dreptul să dea aviz NEGATIV unei astfel de construcții, dar nu asta s-a vrut! Niște oameni mizerabili, din păcate!

Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise și totuși investitorul, spun cei de la primăria din localitate, a obținut avizele.


Atât de la Agenția pentru Protecția Mediului, de la Rezervația Biosfera Delta Dunării cât și, într-un final, de la Primăria Corbu.

Trăim în țara unde camparea este interzisă pe plajă, dar construcțiile se pot ridica în zona plajelor virgine și a ariilor protejate de lege!”, a precizat deputatul Bogdan Bola.




Investitorul la care face referire parlamentarul este chiar un fost liberal, dat dispărut în ultimii cinci ani din angrenajul PNL Constanța, organizația de tineret.


Ionuț - Cristian Rusu este unic asociat și administrator al societății Logis Project SRL.

Potrivit www.cursdeguvernare.ro, firma a fost fondată de tatăl Carlei-Iolanda Banu, fosta șefă a  Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu.

De altfel, primul administrator al societății și ulterior asociat majoritar, a fost chiar soțul acesteia, Banu Bogdan Daniel.

În 2010 firma a fost cedată lui Ionuț - Cristian Rusu, pe atunci membru în biroul județean al Tineretului Național Liberal.
 
Potrivit www.confidas.ro, firma a fost înfiinţată în anul 2008.
 
Capitalul social subscris, de 100.000 de lei, integral vărsat, este compus din 10.000 de părţi sociale.

Ionuţ-Cristian Rusu este asociat unic şi administrator al firmei care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Printre activităţile secundare se numără: administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, alte lucrări speciale de construcţii, lucrări de învelitori, şarpante şi terase la construcţii, alte lucrări de finisare, lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri, lucrări de pardosire şi placare a pereţilor, lucrări de tâmplărie şi dulgherie, lucrări de ipsoserie, lucrări de instalaţii pentru construcţii, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de foraj şi sondaj pentru construcţii, lucrări de pregătire a terenului, lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide, lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, depozitări, comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor, comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi altele.

În anul fiscal 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 1.477.521  lei și un profit de 5.499.270 de lei.

Compania cu 3 angajați a raportat în același an datorii de 18.785.837 lei.

Rusu mai este asociat și administrator în Gamma Cereals SRL și River Residence SRL.

Afaceristul a mai investit și în orașul Ovidiu, dar și în sudul litoralului, unde are deschis și un punct de lucru temporar.
 
În 2018, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus, de către Logis Project SRL, proiectul „Construire patru imobile P+1E+terasă circulabilă, locuinţe unifamiliale în regim cuplat şi împrejmuire teren“, în scopul obţinerii acordului de mediu.
 
Investiţia urma să fie realizată în oraşul Ovidiu, strada A, lot 2/3/2/1/1/1/1/1/1/1/1/; strada A, nr.86, lot 2/2/1/1/1, lot 1/3/7. Investitorul, Logis Project SRL, propune construirea a patru imobile cu regim de înălţime 1+P, care vor avea destinaţia de locuinţe unifamiliale.
 
Terenul pe care se va realiza investiţia imobiliară are o suprafaţă de 661 mp şi se află în proprietatea beneficiarului Logis Project SRL, în baza actului de dezmembrare nr. 1886/18.05.2016. Vecinătăţile terenului sunt următoarele: la nord-vest - proprietate Logis Project SRL, la sud-vest - proprietate Logis Project SRL, la nord-est - proprietate Logis Project SRL, la sud-est - proprietate Logis Project SRL.
 
Vom reveni.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Cartierul rezidențial înființat de Logis Project în comuna Corbu, în atenția APM Constanța. Ce a transmis autoritatea

Patru imobile P+1 la Ovidiu. Investitorul, Logis Project SRL, a solicitat acord de mediu (document)

Complex rezidenţial ridicat de Logis Project SRL la Ovidiu. A fost solicitat acordul de mediu (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii