Se vând bunurile companiei Radionav SA! Iată ce poți cumpăra cu 1 leu (DOCUMENTE)
Se vând bunurile companiei Radionav SA! Iată ce poți cumpăra cu 1 leu (DOCUMENTE)
10 Apr, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
4361
Marime text
- Aparat aer condiționat LDK 9K CH A - 15 lei, canapea două locuri Boston- 30 de lei, canapea două locuri Boston - 40 de lei, chiuvetă Inox - 7 lei, fotoliu - 27 de lei, frigider Polar - 35 de lei, măsuță cafea - 7 lei, scaun directorial – 120 de lei, stingătoare - 1 leu, 5 lei și 10 lei, trusă prim ajutor - 1 leu, birou manager -– 30 de lei, ceas perete - valoare de piață – 1 leu, Telefon Samsung S8 Silver - 250 de lei, Telefon Huawei E5885 4G Plus Black –250 de lei, telefon Samsung Galaxy J320 8 GB Black - 100 de lei.
- Prețul de pornire al licitațiilor va fi cel prevăzut în anunțurile de organizare a acestora, stabilit în conformitate cu dispozițiile prezentului raport de vânzare în forma care va fi aprobată de către Adunarea Creditorilor. Garanția de participare la licitatie va fi de 10 % din prețul de pornire.
Insolvența Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale Radionav SA merge mai departe la Tribunalul Constanța! Instanța a fixat noul termen pentru data de 17 iunie 2023.
Lichidator judiciar este A&A Consultants SPRL.
Judecator sindic al dosarului este Iulia Casian, de la Tribunalul Constanța.
De precizat că în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 5273/24.03.2023 a fost publicat raportul conținând propunerea de vânzarea bunurilor mobile mijloace fixe și obiecte de inventar aparținând Radionav SA.
Potrivit datelor oficiale, sunt propuse spre vânzare mai multe bunuri printre care:
Computer HP Compaq Proliant ML 350 – valoare de piață - 65.
Aparat de măsurat și controlat prize de pământ - valoare de piață - 95.
Aplicații Software MS - valoare de piață – 1 leu.
Dulap tip RACK 19 - valoare de piață – 150 lei.
Desktop HP 400 PD MT - valoare de piață – 300 de lei.
Desktop Apple IMAC ME086RO - valoare de piață – 1200 de lei.
Laptop HP 350 F7Y90EA - valoare de piață – 350 de lei.
Televizor plasmă HD Ready - valoare de piață – 450 de lei.
Modul Audio 961 HF/00746 Interfață Telefon - valoare de piață – 9 lei.
Imarsat Standard C Tranceiver TT 3022A - valoare de piață – 3 lei.
Aparat aer condiționat LDK 9K CH A - valoare de piață – 15 lei.
Aviziere - valoare de piață – 1 leu.
Birou – Navtex – negru – valoare de piață - 20 de lei.
Canapea două locuri Boston- valoare de piață – 30 de lei.
Canapea două locuri Boston - valoare de piață – 40 de lei.
Chiuvetă Inox - valoare de piață – 7 lei.
Dulap - valoare de piață – 27 de lei.
Fotoliu - valoare de piață – 27 de lei.
Frigider Polar - valoare de piață – 35 de lei.
IAC Simbo – Aer Condiționat - valoare de piață – 20 de lei.
Masă Consiliu - valoare de piață – 70 de lei.
Măsuță cafea - valoare de piață – 7 lei.
Prelungitor 50 m pe tambur - valoare de piață – 35 de lei.
Scaune - valoare de piață – 15 și 45 de lei.
Scaun directorial – valoare de piață - 120 de lei.
Stingătoare - valoare de piață – 1 leu, 5 lei și 10 lei.
Trusă prim ajutor - valoare de piață – 1 leu
Geantă piele maro - valoare de piață – 150 de lei.
Aspirator Aquatec R - valoare de piață – 50 de lei.
Pantalon clasic tercot - valoare de piață – 10 lei.
Jachetă clasică - valoare de piață – 10 lei.
Bocanci iarcă - valoare de piață – 10 lei.
Aer condiționat WSA 07 PTGMB - valoare de piață - 20 de lei.
Birou manager - valoare de piață – 30 de lei.
Ceas perete - valoare de piață – 1 leu.
Corp bibliotecă - valoare de piață – 40 de lei.
Scaun directorial - valoare de piață – 20 de lei.
Samsung S8 Silver - valoare de piață – 250 de lei.
Huawei E5885 4G Plus Black – valoare de piață - 250 de lei.
Samsung Galaxy J320 8 GB Black - valoare de piață – 100 de lei.
Trusă scule - valoare de piață – 50 de lei.
Trusă electronist - valoare de piață – 120 de lei.
Telefon Alcatel Combo - valoare de piață - 20 de lei.
Pistol lipit - valoare de piață – 10 lei.
Metoda de vânzare:
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 5273/24.03.2023, metoda propusă este vânzarea prin licitație publică în condițiile de preț și cu procedura expusă în prezentul raport și în dosarul de prezentare care urmează a fi întocmit de către lichidatorul judiciar, după aprobarea raportului de către Adunarea Creditorilor.
Conform sursei, bunurile mobile cuprinse în Lotul nr. 1 - mijloace de inventar se vor valorifica prin procedura licitației publice individuale, cu modalitatea de stabilire a prețului de pornire stabilită în prezentul raport.
Bunurile mobile cuprinse în Lotul 2 - obiecte de inventar ADM - AGIGEA, Lotul nr. 3 - obiecte de inventar ADM - Tesa, Lotul nr. 4 - obiecte de inventar Agigea IT, Lotul nr. 5 - obiecte de inventar Agigea Tehnic si Lotul nr. 6 obiecte de inventar aflate în locaâiile ANR, IJPF, MRCC, VTS, ARSVOM, se vor valorifica prin procedura licitaâiei publice în bloc pe loturi, cu modalitatea de stabilire a prețului de pornire stabilită în prezentul raport.
Prețul de pornire
Prețul de pornire al licitațiilor va fi cel prevăzut în anunțurile de organizare a acestora, stabilit în conformitate cu dispozițiile prezentului raport de vânzare în forma care va fi aprobată de către Adunarea Creditorilor.
Garanția de participare la licitatie va fi de 10 % din prețul de pornire.
Diferența dintre valoarea garanției de participare și pretul de vânzare adjudecat va fi plătită în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data procesului verbal de licitație, sub sancțiunea pierderii garanției de participare la licitație.
Valoarea dosarului de prezentare va fi de 10% + TVA din valoarea de evaluare a bunurilor licitate.
Regulament de vânzare
Vânzarea bunurilor se efectuează în conditiile art. 154 din Legea 85/2014, prin licitație publică deschisă cu strigare, cu preț în urcare, individuală pentru bunurile cuprinse în Lotul nr. 1 și în bloc pentru bunurile cuprinse în fiecare din restul loturilor.
Licitația publică
Pentru asigurarea publicității ședințelor de licitatie lichidatorul va publica într-un ziar de largă circulație, pe site-ul UNPIR și pe site-ul propriu, anunțuri privind organizarea ședințelor de licitație.
Data, ora și locul desfășurării licitației vor fi prevăzute în anunțurile de vânzare.
Pentru participarea la licitație, ofertanții depun la sediul A&A Consultants SPRL din Bucuresti, Sector 3, documentele de participare prevăzute în dosarul de prezentare, cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de ziua fixată pentru ținerea licitației.
Datorii
Potrivit datelor oficiale, Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că are datorii de 1.191.544,52 lei, a căror scadență a depășit termenul de 30 de zile.
Compania Radionav SA, cu sediul social în Agigea, strada Ecluzei, nr. 3, a fost divolvată ca urmare a deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, din data de 03 septembrie 2019.
Radionav desfăşura activităţi de interes public naţional în calitate de operator public unic, care furnizează servicii de radiocomunicaţii navale de bază în spectrul de frecvenţă alocat României de către Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii.
Amintim că în anul 2016, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la Radionav în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016.
În raport este consemnat faptul că deși Radionav primește subvenții de la bugetul de stat în considerarea calității sale de „operator public unic” în domeniul furnizării serviciilor de radiocomunicații navale, o parte din atribuțiile Radionav interferează cu activități desfășurate de alte entități publice, respectiv Autoritatea Navală Română (ANR) și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța.
Potrivit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din anul 2017 Radionav nu mai înregistrează venituri proprii, întreaga activitate a companiei fiind susținută din alocațiile bugetare de la bugetul de stat.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Vești bune pentru amatorii de chilipiruri!
Mașini la 1.500 și 1.800 de lei. Cine le vinde. Reducerea prețului, avizat pozitiv. (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii