Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Duţu, de la politică la eolienele spaniolilor „Este problema mea ce fac. Pe mine nu mă interesează politica"

ro

16 Nov, 2011 01:34 6122 Marime text
DESCHIDERE_Dutu_Stelian_Dutu_03.jpgFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Stelian Duţu, pare interesat, în ultima vreme, de energiile regenerabile.

Doar aşa s-ar explica apropierea politicianului, fost democrat, actual liberal, de o societate ce are ca obiect principal de activitate producerea de energie electrică. Este vorba despre SC South Wind Cerchezu SRL, firmă ce-l are ca asociat şi administrator pe spaniolul Ignacio Tomas Hernandez Bravo de Mansilla. În anumite documente, Duţu apare ca împuternicit al ibericului.

Dutu_Stelian_Dutu.jpgDe asemenea, în South Wind Cerchezu SRL mai deţine părţi sociale şi persoana juridică luxemburgheză Nereo Greencapital (SCA) SICAR. Societatea este înregistrată în 2011 şi are sediul în Bucureşti, şoseaua Odăii nr. 207A, et. 2. De altfel, firma de la Cerchezu nu este singura care aduce vântul din... sud. La Registrul Comerţului au mai fost înregistrate anul acesta South Wind Dumbrăveni şi South Wind Viroaga. Prima dintre acestea are ca asociat societatea spaniolă Nereo Energia SL Madrid. Nu putea să lipsească nici SC South Wind SRL, cu sediul în Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu nr. 45, cu obiect principal de activitate „producţia de energie electrică". Asociat este South Wind Spain S.L., iar administrator este Hernandez Bravo de Mansilla Ignacio.

Prieten cu Lazia jr.

Înfiinţată în februarie 2010, societatea a avut ca fondator persoana fizică Nereo Business Consultants LTD Spania, dar şi o listă de administratori: Scurtu Marta Maria, Gonzales Juan Jose de Las Pozas, Hernandez Bravo de Mansilla Ignacio şi Tomas Valero Manuel. În ianuarie 2011, Nereo Business Consultants cesionează părţile sociale ale business-ului către South Wind Spain S.L. Tot anul acesta, în iunie, se revocă Consiliul de Administraţie, iar administrator unic a rămas Ignacio. În august, unicul asociat a majorat capitalul social cu 151.353 euro.

Stelian Duţu nu a vrut să comenteze relaţia cu spaniolii. Nu mai este activ în viaţa politică, despre care spune că nu îl mai interesează. „Este problema mea ce fac. Pe mine nu mă interesează politica şi este doar treaba mea ce fac, nu interesează pe nimeni", a spus fostul şef al CJC.

La ora actuală, fostul democrat, actual liberal, nu are altă afacere în afară de Duţu Stelian Întreprindere Individuală. În 2004 era cooptat, alături de Dorin-Mihai Lazia, fiul lui Lucian Lazia, în SC Corporate United Business, de către Dumitru Sutaru şi Păuna Duţu. În 2008, politicianul, născut în Adâncata, judeţul Dâmboviţa, fiul lui Niculae şi al Emiliei, a pus bazele, alături de Dorin-Mihai Lazia şi Dumitru Sutaru, firmei Neptun Investment. În 2009 a fondat Centrul de diagnostic şi tratament Feel&Heal, iar în 2011 a fost pus administrator al SC Land&Vegetables, în locul lul Răzvan Mihai George, de către Cleopatra Duţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii