Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştie reţeta Ce se ascunde în spatele afacerii lui Radu Babuş

ro

08 Mar, 2011 01:38 5850 Marime text
deschidere.jpgLa scurt timp după ce firma Heracris Investment a obţinut contracte de miliarde de la municipiul Constanţa, Radu Babuş - slujbaş al municipalităţii conduse de Radu Mazăre, a fost cooptat în societate fiindu-i cesionate 45% din părţile sociale. Acum Babuş este majoritar, cu 65% din firmă

Consilierul judeţean Radu Babuş a devenit asociat majoritar al SC Heracris Investment SRL - una dintre cele două firme pe care le deţine. Interesant este faptul că tocmai înainte ca Babuş să fie cooptat în societate, firma a câştigat contracte pe bandă de la municipiul Constanţa.

heracris_Radu_Babus_2.jpgCu alte cuvinte, în 2008 - când firma era pe valul banilor publici ai Primăriei Constanţa - nici picior de Babuş în societate, iar în 2011 îl regăsim asociat majoritar. Din Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 599/22.02.2011 aflăm că Valentin Saghiu şi-a cesionat patru din cele nouă părţi sociale lui Babuş. Ca urmare, capitalul social s-a împărţit astfel: Saghiu Valentin - cinci părţi sociale (25%), Radu Babuş - 13 părţi sociale (65%) şi Iulius Constantin Deculescu - două părţi sociale (10%). Hotărârea societăţii a fost întocmită şi semnată pe 1 februarie.

Dar să revenim la contractele câştigate de Heracris Investment în 2008, de la Primăria lui Mazăre.

Contractele premergătoare cooptării lui Babuş

Pe 6 mai 2008, firma a bătut palma cu municipalitatea pentru „Lucrări de reamenajare a cinci locuri de joacă amplasate în municipiul Constanţa". Contractul a adus firmei aparţinând pe atunci lui Saghiu 92.399,91 lei fără TVA, adică aproximativ un miliard de lei vechi.

Pe 7 mai, adică o zi mai târziu, SC Heracris Investment SRL a semnat cu municipiul Constanţa un contract privind „Repararea şi întreţinerea elementelor de joacă din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia", suma care a intrat astfel în contul firmei fiind de 99.960,96 lei fără TVA. Aceeaşi societate s-a ocupat de repararea şi întreţinerea elementelor navale din municipiul Constanţa - cunoscutele epave ale lui Mazăre. Prestarea acestor servicii, prin contractul nr. 73967/15.05.2008, a adus societăţii 164.547,45 lei fără TVA, aproape dublu deci faţă de cele două contracte anterioare.

Pe 12.06.2008, Heracris Investment a semnat cu municipiul un alt contract pentru reamenajarea de această dată a 15 locuri de joacă amplasate în municipiul Constanţa. Acest contract a mai pompat în conturile societăţii 292.255,40 lei fără TVA, din bani publici. Altfel spus, societatea a obţinut în 2008 de la Primăria Constanţa contracte în valoare totală de aproximativ 6,5 miliarde de lei vechi fără TVA.

Babuş a pus piciorul în firmă şi a devenit majoritar

Dar Valentin Saghiu este chiar soţul inspectorului principal Victoria-Ivonne Saghiu, din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, în cadrul căruia activează şi partenerul său de afaceri Babuş. Reamintim că Radu Babuş este totodată şi directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, subordonată Consiliului Local Constanţa. De altfel şi Victoria-Ivonne Saghiu a făcut parte din Heracris, deţinând la un moment dat 10% din firmă alături de soţul său.

Pentru a afla chiar de la sursă cum de Radu Babuş - care a pus piciorul în firmă la începutul lui 2009, imediat după contractele bănoase cu municipalitatea al cărei slujitor şi este - a ajuns în 2011 asociat majoritar la firma lui Saghiu, l-am contactat telefonic chiar pe el. De menţionat că la cooptarea sa în firmă, lui Babuş i-au fost cesionate din prima 45% din părţile sociale. Având în vedere că Babuş deţine acum 65% din societate, putem spune că, încet-încet, Saghiu rămâne fără afacere. „Mai verificaţi să vedeţi când am intrat eu. Nu mă interesează ce a făcut societatea înainte să fac parte din ea", ne-a declarat Radu Babuş. Consilierul judeţean mai deţine încă o societate - Bora Two - cu sediul în Satul de Vacanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • delia irina babuş 20 Jun, 2013 21:56 buna-ziua ! sa stiti ca aceasta pagina este super tare!!!!!!!!!