Tensiuni la ședința CJ, în privința transportului județean! Ce spune unul dintre acționarii Autogării Constanța Sud? (VIDEO)
Tensiuni la ședința CJ, în privința transportului județean! Ce spune unul dintre acționarii Autogării Constanța
01 Apr, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3633
Marime text
- „Autogara noastră are 6.400 mp, niște oameni deștepți au făcut autogara”, a spus Cosmin Motoc, asociat în firma care operează Autogara Sud Constanța.
- „Nu putem să devenim arbitrii în acest subiect”, a subliniat Mihai Lupu
- Președintele CJ Constanța a vorbit și despre viitoarea autogară care va fi construită în fața Secției 5 Poliție,
Ședința de Consiliu Județean Constanța din data de 31 martie 2023 a fost una încărcată de tensiune, în ceea ce privește transportul public județean. Unul dintre proiecte a fost retras de către Mihai Lupu, iar la celălalt a luat cuvântul, în sală, Cosmin Motoc, acționar în cadrul firmei Herli Sof SRL, cea pe care funcționează Autogara Sud Constanța, cea din vecinătatea Gării CFR Constanța.
„Începând cu 1 ianuarie 2023, au intrat în vigoare noile licențe și tarife aprobate de Consiliul Județean Constanța, unde sunt câteva trasee care au cap de linie în Autogara Sud Constanța. În momentul de față, prin proiectul 78 au fost făcute niște solicitări către primării, care s-au introdus în acest proiect. Una din ele a fost prin care s-a scos Autogara Sud, Autogara Nord a apărut acolo în continuare cu vreo cinci trasee. După discuțiile de zilele acestea, CJ a spus că a fost o greșeală, și că o să scoată și autogara Nord din acest program. Vor fi scoase capetele de linii. Preluarea se va face în zona Tomis III și zona Gară CFR. Autogara noastră are 6.400 mp, niște oameni deștepți au făcut autogara”, a spus Cosmin Motoc, asociat în firma care operează Autogara Sud Constanța.
Președintele Mihai Lupu a precizat că nu dorește să intervină în problemele juridice ale autogării, iar pe viitor, autocarele vor gara în viitoarea autogară pe care o va construi CJ Constanța.
„Sigur că eu, ținând cont de toate părerile, am fost și ieri la comisiile de specialitate, iar dacă comisiile și-ar fi însușit amendamentul (n.r. este vorba de un amendament cerut de Cosmin Motoc pentru a menține autogara pe listă), dar fiind că între firmele de transport și autogară, unde sunt acționari persoanele care au invocat introducerea acestui aspect, sunt conflicte de natură juridică. Nu putem să devenim arbitrii în acest subiect. Invocarea triplării prețului, i-a făcut pe agenții economici să invoce că ei nu pot să plătească. Le oferim, astfel, și alte variante. Nimeni nu împiedică pe nimeni să meargă în autogara sud. Eu nu am exclus autogara sud de acolo. Acolo sunt niște relații contractuale între ei”, a spus Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.
Declarațiile celor două părți le puteți vedea, în integralitate în video de mai jos.
Președintele Mihai Lupu a mai explicat și faptul că în zona de sud a municipiului va fi amenajată o autogară nouă. „Platforma există. Noua autogară va fi în vecinătatea Secției 5 de Poliție, iar pentru asta colaborăm cu Primăria Constanța pentru exproprierea pentru calea de acces. Avem acest orizon de timp până la finele lui aprilie. Terenul este al CJ Constanța, este deja betonat și dorim să punem niște containere, după ce luăm autorizațiile. Toți transportatorii care merg pe zona de sud a județului vor gara acolo”, a mai spus președintele CJ Constanța. Terenul are aproximativ 1,5 hectare.
Herli Sof SRL
Așa cum spuneam mai sus, Autogara Constanța Sud funcționează pe firma Herli Sof SRL. Firma este înființată în anul 2004 și are sediul social în Constanța, pe strada Theodor Burada. „Activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre” este activitatea principală a firmei.
Acționari în firmă sunt Marcon Star SRL, cu o cotă parte de 50%, Sofia-Maria Motoc – 16,66%, Diana-Florentina Anagnoste – 16,66% și Marius-Comsin Motoc – 16,66%. Administrator este Diana-Florentina Anagnoste, conform confidas.ro.
Conform aceleiași surse, Marius-Cosmin Motoc mai apare în firmel Delmar Agrocereal SRL (asociat unic) și Limaso SRL (33,33%).Sofia Maria Motoc apare în Limaso SRL, tot cu 33,33%, iar Diana Florentina Anagnoste apare în Limaso SRL, tot cu 33,33%. În anul 2021, firma a raportat 9 salariați, la o cifră de afaceri de 707.671 lei, cu un profit de 175.840 lei.
Marcon Star SRL îi are ca asociați pe Hermes SRL și pe Marigen Prod SRL, prima cu 95,45% și a doua cu 4,55%. Administrator este Dănuț Mircea Grofu. Activitatea principală a societății este reprezentată de „Alte transporturi terestre de călători”. Ca date financiar, în anul 2021, firma a raportat 41 de salariați, cu o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei și o pierdere de 922.535 lei.
Hermes SRL este fondată în anul 1991, cu sediul social în Medgidia, pe strada Republicii. Activitatea principală constă în „Restaurante”. Asociat unic este Marigen Prod SRL, iar administrator este Elena Odeta Butnaru. În anul 2021, firma a raportat 37 de salariați, la o cifră de afaceri de peste 7 milioane lei și un profit de 2,9 milioane lei.
Marigen Prod SRL este fondată în anul 1993, cu sediul social în Medgidia. Activitatea principală constă în „Alte activități de alimentație n.c.a.”. Asociați sunt Elena Odeta Butnaru – 90.9%, Blanca Elena Butnaru – 4,55% și Dragoș Marian Butnaru – 4,55%. Elena Odeta Butnaru este adminsitrator. În anul 2021, firma a raportat 9 salariați, o cifră de afaceri de 711.246 lei și un profit de 355.900 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
LIVE VIDEO-TEXT Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară! Ședință cu scântei. Transportul județean a ridicat probleme (FOTO)
Tags: Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii