Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Test de sinceritate. De unde se încălzesc directorii RADET!

ro

10 Oct, 2016 00:00 4540 Marime text
 

După cele câteva zile în care temperaturile din timpul zilei, dar şi cele din timpul nopţii au fost scăzute, cei mai friguroşi constănţeni au început să dea târcoale caloriferelor, sperând că vor primi o brumă de căldură de acolo şi s-au întrebat când va decide RADET-ul că este suficient de frig încât să înceapă să furnizeze căldură în apartamente, cu toate că unii dintre clienţii Regiei nu îşi doresc asta, din cauza costurilor ridicate care vor urma la facturile de întreţinere în această iarnă.
 
Potrivit unor zvonuri, niciunul dintre directorii RADET nu ar fi racordat la reţeaua de termoficare a oraşului, aşa că niciunul nu ar simţi frigul din apartamentele constănţenilor. Am încercat să îi contactăm pe toţi directorii Regiei pentru a afla de la aceştia dacă fac parte din reţeaua de termoficare sau sunt printre cei care se încălzesc folosind o centrală termică. Singurul care a răspuns întrebării noastre a fost directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa.


 
„Eu am două locuinţe: o garsonieră, care este racordată la reţeaua RADET, şi o casă, care nu a fost niciodată legată la reţeaua de termoficare. Eu locuiesc la casă, dar nu se poate spune că este o locuinţă debranşată, pentru că nu face parte şi nu a făcut parte din reţeaua de termoficare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Liviu Popa.
 
Acesta a vorbit şi despre colegii alături de care conduce RADET Constanţa. „Din ce ştiu, toţi ceilalţi directori au căldură în sistem centralizat. Ioana Tănase (n.r. director economic) are un apartament în cartierul Km 4-5 care este branşat la reţeaua RADET, Eugen Ionescu (n.r. director comercial) locuieşte pe strada Soveja şi, de asemenea, este legat la căldură la reţeaua oraşului, iar Bogdan Orozan (n.r. director de producţie) locuieşte la casă şi, din ce ştiu eu, este legat direct la CET - Electrocentrale Constanţa, locuinţa sa nefiind prinsă în reţeaua de termoficare a oraşului”, a precizat Popa.
 
Acesta a subliniat, încă o dată, că furnizarea energiei termice se face conform unor reglementări prevăzute în contractele cu asociaţiile de proprietari. „În cadrul asociaţiilor, părerile sunt diferite, în perioadele acestea de trecere fiind consumatori care îşi doresc mai multă căldură pentru că sunt persoane vârstnice sau familii cu copii, dar şi persoane care nu doresc furnizarea căldurii, din cauza costurilor pe care le implică. Începerea furnizării energiei termice se face în regim centralizat, nu se poate face pe apartamente. Discutaţi cu asociaţiile de proprietari, noi putem da drumul, dar trebuie să avem cui să furnizăm. Pentru că cei care vor căldură trebuie să şi plătească”, a spus Popa.
 
El a precizat că, pentru a depăşi perioada aceasta de tranziţie, constănţenii pot apela la o aerotermă sau la aparatul de aer condiţionat timp de câteva ore, pentru a crea confortul termic dorit până la începerea furnizării energiei termice în sistem centralizat.

Nici primarul Constanţei nu se încălzeşte de la RADET

Faptul că directorul general al RADET, Liviu Popa, foloseşte o centrală termică pentru a-şi încălzi imobilul nu trebuie să ne mire, dacă ne gândim că şi primarul Constanţei a anunţat, în 2015, că s-a debranşat de la reţeaua centralizată de încălzire. Acesta a spus că a fost împins să ia această decizie din cauza preţului foarte ridicat al gigacaloriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii