Tichetele valorice pentru medicamente îi dau fiori reci lui Radu Mazăre Gigi Chiru - „Controlul Gărzii Financiare, la sesizarea Poliţiei, a fost o acţiune comandată"
Tichetele valorice pentru medicamente îi dau fiori reci lui Radu Mazăre: Gigi Chiru - „Controlul Gărzii Financiare,În proiectul de acordare de bonuri valorice medicale, Fundaţia C. G. Chiru are 14 farmacii partenere, care au avut parte de descinderi în forţă ale autorităţilor de verificare şi control. Ce au verificat mai exact comisarii? A fost o acţiune de rutină sau suspicionaţi un control ţintit?
A fost acţiune comandată, pot s-o afirm cu toată răspunderea, menită să intimideze activitatea fundaţiei şi a farmaciilor partenere. Controlul s-a limitat doar la verificarea contractului de eliberare a medicamentelor în schimbul bonurilor medicale.
Aţi fost acuzat de PSD că oferiţi mită electorală prin aceste bonuri valorice celor care au nevoie medicamente. Cum comentaţi?
Mă surprinde acuzaţia de mită din partea PSD, partid care de 12 ani practică mita electorală din bani publici, mă aşteptam ca dumnealor să aprecieze un gest umanitar la adevărata lui valoare.
Beneficiarii acestor bonuri valorice sunt în mare măsură electorat „păstorit" până acum de actualul primar. Cineva ar putea crede că, scuzaţi-mi exprimarea neacademică, „băgaţi băţul prin gard"?
Dacă luăm în considerare reacţia violentă din partea celui care a considerat că se dă cu „băţul prin gard", e clar că au fost afectaţi.
Farmaciile ca farmaciile, până la urmă sunt agenţi economici, îşi asumă jocul în care au intrat, dacă este vorba despre un joc, dar oamenii ce vină au să fie ridicaţi de pe stradă şi anchetaţi de Poliţie?
Într-adevăr, s-a mers prea departe şi imediat după terminarea campaniei electorale voi angaja o echipă de avocaţi, dacă aceşti cetăţeni vor să se îndrepte în instanţă sau dacă se simt lezaţi şi abuzaţi. Consider că cineva trebuie să protejeze cetăţenii de abuzurile administraţiei. Poliţia nu avea niciun drept să le confişte bonurile medicale, atentând astfel la sănătatea cetăţenilor.
Putem vorbi deja în această a doua săptămână de campanie despre agresivitate folosită împotriva dvs. şi a susţinătorilor? De ce se teme contracandidatul dvs? De Christian Gigi Chiru, de programul bonurilor pentru medicamente, care indiferent de rezultatele alegerilor locale ar putea fi cerute de populaţie, sau de faptul că electoratul său migrează spre alte zone?
Este evident că primarului Mazăre nu-i pasă de activitatea Fundaţiei, nici de cetăţenii care primesc sprijinul Fundaţiei, singurul lucru care-l sperie este numele acesteia, adică Christian Gigi Chiru.
Aţi primit o citaţie pentru a va prezenta la Poliţia Municipiului Constanţa. O veţi face?
Da, imediat după terminarea campaniei electorale mă voi pune la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea situaţiei.
Ce le transmiteţi beneficiarilor tichetelor valorice medicale şi farmaciilor partenere?
Îi rog pe cetăţenii Constanţei să nu se lase intimidaţi şi să valorifice un drept dobândit printr-o decizie a Consiliului Constănţenilor, iar farmaciilor partenere le mulţumesc că nu s-au lăsat intimidate şi respectă contractele de parteneriat pentru acest proiect.
Pe final, vreau să atingem alte două subiecte cu care aţi venit în această campanie electorală. Unul este „Constanţa, capitală culturală europeană" Cum v-a venit această idee?
M-am inspirat din modelul altor oraşe europene şi am exemplul Sibiului care a reuşit să atragă investiţii de 150 de milioane de euro în 2007. Şi pe această cale invit public toţi liderii formali şi informali din municipiul Constanţa să se reunească într-un „Comitet de iniţiativă", care să pună la punct o foaie de parcurs în următoarele luni, să construiască şi să valideze public un program cultural care să constituie baza dosarului de candidatură al Constanţei. Proiectul în sine aduce investiţii de aproximativ o jumătate de miliard de euro, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea unei zone metropolitane, dezvoltarea infrastructurii oraşului şi judeţului, reabilitarea Peninsulei şi a patrimoniului istoric peste tot în municipiu şi în judeţ, refacerea lăcaşurilor de cult, indiferent de religie ori confesiune, investiţii în teatru, film, biblioteci şi galerii de artă.
Ce va determinat să înfiinţaţi „Asociaţia nemulţumiţilor de serviciile RADET"? Ce se va întâmpla cu această Asociaţie?
Este rezultatul unei propuneri venite din partea constănţenilor nemulţumiţi de serviciile RADET, iar ea reprezintă o forma organizată de luptă împotriva hoţiei din sistemul de furnizare a căldurii şi a apei calde către locuitori. Formele de luptă vor cuprinde proteste, acţiuni în instanţă şi plângeri penale împotriva celor care se fac vinovaţi de hoţie, de gestiune frauduloasă sau de management defectuos. Nu este normal ca un furnizor de utilităţi care a acumulat datorii de 50 de milioane de euro şi pierderi de 30 de milioane de euro să susţină financiar activitatea unor asociaţii şi ONG-uri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp