Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinereţe fără bătrâneţe? Candidaţii la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean Constanţa au şi vârste de peste 80 de ani

ro

07 May, 2012 02:20 4086 Marime text
deschidere.jpgAlegerile locale din 10 iunie reprezintă, fără doar şi poate, ocazia ideală de a constata că nimic nu este imposibil. De la candidaţi cu meserii precum stivuitorist, barman şi bucătar până la aşa numiţi analişti politici, cvasicunoscuţi, proximul scrutin este unul al surprizelor. Ce este însă şi mai interesant decât meseria aspirantului la un mandat de consilier local sau de consilier judeţean este vârsta acestuia.

În cazul Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean Constanţa, vârsta candidaţilor porneşte de la 23 de ani şi ajunge la... 82!!! Aşadar, la alegerile locale, ediţia 2012, se poartă... senectutea. E drept, unii dintre candidaţii foarte înaintaţi în vârstă nu sunt pe locuri eligibile. Cu toate acestea, se impune întrebarea: de ce sunt promovaţi pe liste membri de partid de vârsta a treia? Suferă formaţiunile politice de lipsa cadrelor mai tinere?

Veteranul PDL

varste_candidati_batran_cu_nepoti.jpgPrintre candidaţii democrat-liberali la un mandat de consilier judeţean îl regăsim pe Nicolae Ciucă. Născut în 1939, Nicolae Ciucă este pensionar, doctor în biologie. El figurează, de asemenea, şi pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local Municipal a Alianţei pentru Constanţa, pe poziţia 18.

Departe de prima tinereţe

Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale îl susţine, pentru un mandat în CJC, pe Eugen Golub. Născut în 1942, Golub este maistru pensionar şi figurează pe lista PPPS pe poziţia 3.

În 1942 este născut şi profesorul Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai vechi membri ai PNŢCD Constanţa. Gheorghe este pensionar şi ocupă poziţia 4 a listei PNŢCD de candidaţi pentru CJC.

Tot candidat din partea PNŢCD pentru Consiliul Judeţean este şi Iuliana Niţă. De profesie farmacist, în prezent pensionară, Iuliana Niţă este născută pe 21 decembrie 1941. Pe locul 44 pe lista ţărăniştilor constănţeni figurează Maria Mateianu, născută în 1939, de profesie contabil.

Partidul Alianţa Socialistă îl susţine, pe poziţia 3, pe Ilie Munteanu pentru un mandat de consilier judeţean. Muteanu, născut pe 18 iulie 1940, este pensionar, fost conducător auto.

Experienţă pentru Consiliul Local

Ca şi în cazul Consiliului Judeţean, pentru Consiliul Local Municipal partidele din Constanţa promovează oameni de vârsta a treia. Astfel, din partea PRM intră în cursa pentru un mandat de consilier local Marin Ciobanu (poziţia 9), născut în 1937. În acelaşi an este născut şi Niculae Bucur (poziţia 20), fost ofiţer colonel, actualmente pensionar.

Partidul Poporului îl susţine, pentru un fotoliu în CLM, pe Mircea Dorneanu (pe locul 9), născut pe 26 ianuarie 1936, fost ofiţer MapN. Din acelaşi partid provine şi Gheorghe Gaspar, născut însă şi mai devreme, în 1933.

And the winner is...

Cel mai în vârstă candidat la alegerile locale din 10 iunie aspiră la un mandat de consilier local. Este vorba despre un membru al Partidului Poporului. Marcel Ştefănescu este contabil, pensionar şi are venerabila vârstă de 82 de ani (născut pe 25 aprilie 1930).

Cei mai tineri candidaţi

La polul opus, cei mai tineri candidaţi la scrutinul din această vară au ambii vârsta de 23 de ani. Unul provine din cadrul UNPR - Alexandra Liliana Gorun (31 martie 1989), analist politic, iar celălalt din PER - Nicolae Daniel Cristea (11 martie 1989), de profesie informatician.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii