Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:53 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători din Constanţa vor decide soarta contractului de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc pentru 30 de ani

ro

16 Feb, 2016 00:00 3332 Marime text


Contractul a fost clasificat secret în ziua în care a fost înregistrat la Autoritatea Navală Română, respectiv pe data de 14 septembrie 2012. El a fost desecretizat la data de 11.03.2013.
 
Săptămâna viitoare, trei judecători din Curtea de Apel Constanţa vor lua o decizie definitivă în dosarul în care contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc în favoarea unui offshore din Cipru a fost anulat, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa. Reprezentanţii offshore-ului din Cipru RIFA Holdings Limited (fosta Ilvana Holdings Limited), care primise dreptul de folosinţă a pavilionului românesc, pentru o perioadă de 30 de ani, au atacat, cu contestaţie, decizia judecătoarei Andreea Bianca Andruş, din Tribunalul Constanţa, care a anulat, în primă instanţă, contractul mai sus precizat.
 
Contestaţia a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru zilele următoare. Dosarul va fi soluţionat de judecătorii Nicolae Stanciu, Revi Moga şi Ramona Poppa, care vor lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Rămâne de văzut dacă cei trei magistraţi vor menţine decizia judecătoarei Andreea Bianca Andruş, din Tribunalul Constanţa, care a anulat contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc în favoarea offshore-ului RIFA Holdings Limited pentru 30 de ani.    
 
Dacă acest contract nu ar fi fost anulat, în timpul celor 30 de ani, statul român ar fi câştigat aproximativ 1.000 de euro pe navă, iar RIFA Holdings Limited, sume între 6.000 şi 40.000 de euro, în funcţie de tonajul navei. Condiţia ca Autoritatea Navală Română (ANR) să poată încasa taxele pe navă era ca RIFA Holding Limited să înregistreze minimum 200 de nave. În cazul în care registrul internaţional nu reuşea să depăşească acest număr de nave, RIFA nu plătea nimic către ANR timp de cinci ani şi abia după acest termen autoritatea încasa ceva.

Povestea detaliată a acestui dosar poate fi citită integral accesând următorul link: EXCLUSIVITATE - Contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc a fost anulat de Tribunalul Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii