Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat, exasperat că AJPIS Constanța nu vrea să îi dea alocația pentru copil, pe motiv că nu l-a refuzat Marea Britanie

ro

16 Oct, 2024 17:00 268 Marime text
foto cu rol ilustrativ
  • Situație sensibilă la Constanța! Tatăl a patru copii, dintre care și un bebeluș de câteva luni, încearcă să își caute dreptatea, după ce a solicitat alocație de stat pentru cel mic, lovindu-se de un răspuns negativ de la AJPIS Constanța
  • „Nu am depus acolo pentru alocație pentru că soția locuiește aici, deci am zis să depunem să ia alocație românească”, a spus S.
  • De altfel, echipa ZIUA de Constanța a contactat și AJPIS Constanța, prin director Laura Constandin, care a precizat că într-adevăr cei doi părinți au fost în audiență la instituție
 
Situație sensibilă la Constanța! Tatăl a patru copii, dintre care și un bebeluș de câteva luni, încearcă să își caute dreptatea, după ce a solicitat alocație de stat pentru cel mic, lovindu-se de un răspuns negativ de la AJPIS Constanța. Totodată, el lucrează în Regatul Unit, iar partenera sa de viață este în țară, la Constanța, unde are grijă de copii.
 

„Ne-am dus la AJPIS, unde ne-a râs în față doamna director”

 
S. locuiește și lucrează în Newcastle, Regatul Unit, iar partenera sa trăiește în România, unde fetele mai mari au fost înscrise la școală. „Am depus cerere pentru băiat, am în total patru copii – trei fete, dintre care cea mai mare este clasa a XII-a, și două fete mai mici, care sunt aici, la Constanța, la școală”, ne-a spus tatăl. „Băiatul s-a născut în Anglia, dar are și certificat românesc. Nu am depus acolo pentru alocație pentru că soția locuiește aici, deci am zis să depunem să ia alocație românească”, a mai spus S. Bărbatul a mai spus că a venit și cu dovezi că băiatul nu beneficiază de alocație din Marea Britanie, însă nu a contat. „Ne-am dus la AJPIS, unde ne-a râs în față doamna director, și ne-a spus că ne refuză. A zis că trebuie să depun mai întâi acolo și dacă mă refuză, dar eu nu vreau să beneficiez de acolo, ci de aici din România”, a mai adăugat S.
 
S. a mai punctat și faptul că fetele într-adevăr beneficiază din Marea Britanie de alocație, dar cea de aici a fost sistată de AJPIS. „Și fetele beneficiau, dar ne-au dat hârtie că a fost sistată. Am mers la avocat și am depus contestație la AJPIS și acum așteptăm întâmpinarea. Și la băiat când ne dă răspuns în scris, chiar a râs de noi că durează 30 de zile, vom face contestație”, a mai spus bărbatul.
 
Totodată, el precizează că „voi merge până în pânzele albe să fac dreptate pentru copii”, ceea ce înseamnă că bărbatul vrea să meargă în instanță cu speța copiilor.
 

Ce spune AJPIS Constanța

 
De altfel, echipa ZIUA de Constanța a contactat și AJPIS Constanța, prin director Laura Constandin, care a precizat că într-adevăr cei doi părinți au fost în audiență la instituție. „Le-am explicat că pentru a beneficia de alocație în România, mai ales că domnul are social number din 2014, trebuie fie să aibă refuz de la statul britanic pentru acordarea de alocație, mai ales că el beneficiază de alocație pentru ceilalți doi copii de acolo. Atâta timp cât statul britanic ți-a acordat alocație pentru cele două fete, normal că îți va acorda și pentru al treilea”, a transmis directorul instituției.
 
Mai mult, Laura Constandin a precizat că a încercat să îi explice bărbatului că a primit informații de la statul britanic, prin care se precizează clar că el este angajat cu forme legale acolo, că are social number din 2014, deci se aplică legislația de dinainte de Brexit în cazul lui, iar cele două fete mai mari sunt beneficiare de alocație din Marea Britanie. „Am văzut că nu mă înțelege”, a mai spus directorul instituției.
 

Alocația pentru copii in UK (Child Benefit) și cum se aplică

 
Alocația pentru copii (Child Benefit) se primește dacă sunteți responsabil de un copil care:
  • are mai puțin de 16 ani
  • are mai puțin de 20 de ani care urmează un alt program de educație / pregătire autorizată
O singură persoană poate solicita alocație pentru un copil. În cazul cuplurilor trebuie stabilit care dintre părinți va face cererea. Un lucru important este că persoanei care aplică pentru alocație i se pot adăuga credite National Insurance la pensia de stat , în condițiile în care copilul are mai puțin de 12 ani și persoana în cauză nu lucrează.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 

 
Alocațiile pentru copii, în august 2024. Constanța, pe lista județelor cu un număr sem nificativ de beneficiari
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii