Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut afacerist cere revizuirea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Curtea Supremă a fixat primul termen

ro

03 Jun, 2024 17:00 3545 Marime text
 
 
  • Amintim că prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
  • Zilele trecute, Tribunalul Ilfov a dispus liberarea condiţionată a lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor!
 
 
Omul de afaceri Emil Dragoş Săvulescu, aflat în Italia, condamnat definitiv din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cere revizuirea cauzei penale!
 
Solicitarea lui Săvulescu se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen a fost stabilit pentru data de 10 septembrie 2024.
 
De precizat că cererea lui Dragoş Săvulescu a fost soluționată în primă instanță de Curtea de Apel București, care a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire.
 
Decizia Curții de Apel a fost contestată la Înalta Curte.
 
Amintim că prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 3 iunie 2024, Emil Dragoș Săvulescu apare ca asociat și administrator în Mandrake Productions SRL, ca asociat în Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio SRL, ca asociat unic în Fastserv Prodcom SRL, din București, și ca reprezentant asociat persoană juridică în Solar Indie Junction SRL, din Ilfov.
 
Despre Mandrake Productions SRL
 
SC Mandrake Productions SRL este, conform Termene.ro, inactivă fiscal, se ocupă de activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune, are sediul în București, Sector 1, iar ca asociați apar Săvulescu Emil Dragoș și Mandragora Movies SRL.
 
Savulescu Emil Dragos apare ca administrator.
 
Pentru anul 2014, Mandrake Productions SRL a declarat o pierdere netă de 2.476 de lei.
 
Despre Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio
 
SC Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio SRL este – conform Termene.ro, inactivă fiscal, are sediul în București, Sector 1, și se ocupă de învățământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, și alte domenii) și este controlată de asociații Păunescu Bobby George Marius, Săvulescu Emil Dragoș și Mandragora Movies SRL. Dumitrescu-Conon Elena-Gilda apare ca administrator.
 
Pentru anul 2014, Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio a declarat o cifră de afaceri netă de 202.329 de lei și un profit net    de 27.759 de lei.
 
Despre Fastserv Prodcom SRL
 
Potrivit Termene.ro, Fastserv Prodcom SRL se află în întrerupere temporară de activitate / inactivă fiscal se ocupă de agenții imobiliare, are sediul în București, Sector 5, și este controlată de Săvulescu Emil Dragoș, acesta având calitatea de asociat unic.
 
Ca administrator apare Săvulescu Nicolae.
 
Pentru anul 2017, Fastserv Prodcom SRL a declarat o cifra de afaceri netă de 7.535 de lei, iar pentru 2023 a raportat o pierdere netă de 283 de lei.
 
Despre Solar Indie Junction SRL
 
SC Solar Indie Junction SRL este inactivă fiscal, potrivit Termene.ro, se ocupă de activități de producție cinematografica, video și de programe de televiziune, are sediul în Ilfov, iar ca asociați apar Mandrake Productions SRL, Dorobanțu Mihail și Sergovici Viorel.
 
Ca administrator apare Crețu Neculai.
 
Pentru anul 2016, Solar Indie Junction SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 22.353 de lei, iar pentru 2018 a raportat o pierdere netă de 11.994 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Nu sunt un criminal, sunt un om care luptă pentru justiție“
Ce afaceri are în România Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, reținut în Grecia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii