Unul dintre greii industriei produselor chimice a primit de la Primăria Constanța certificat de urbanism pentru demolarea fostului Bar Orient- restaurant Unirea din centrul stațiunii Mamaia (GALERIE FOTO)
Unul dintre greii industriei produselor chimice a primit de la Primăria Constanța certificat de urbanism pentru
16 May, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
9283
Marime text
- Primăria Constanța a emis, vineri, 13 mai 2022, un certificat de urbanism pentru demolarea fostului Bar Orient- restaurantul Unirea din centrul stațiunii Mamaia
- Certificatul de urbanism a fost solicitat de Vulturii Mării SRL, cu sediul social în București și are o valabilitate de 24 de luni
- Bar Orient – restaurant Unirea s-a aflat în patrimoniul Mamaia SA, însă în urmă cu 16 ani a ajuns în proprietatea societății Vulturii Mării SRL, iar proprietarul nu a realizat nicio investiție și a lăsat în paragină clădirile complexului
- Societatea Vulturii Mării SRL a fost înființată în data de 29 aprilie 1991.
- În prezent asociații firmei sunt Cojoc Mihaela și Cojoc Iuliu Liviu iar administrator este Gică Toia
- Potrivit www.confidas.ro, societatea avut în ultimul an fiscal cifră de afaceri și profit 0, în schimb a avut cheltuieli de 28.341 lei
Primăria Constanța a emis, vineri, 13 mai 2022, un certificat de urbanism pentru demolarea fostului Bar Orient- restaurantul Unirea din centrul stațiunii Mamaia.
Certificatul de urbanism a fost solicitat de Vulturii Mării SRL, cu sediul social în București și are o valabilitate de 24 de luni.
„Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Demolare construcții existente CORP C1, C2, C3, C4, C5, C6”, se arată documentația postată pe site-ul Primăriei Constanța.
Un document similar a mai fost solicitat și în 2017, însă atunci acesta nu a avut acordul Direcției Județene de Cultură.
Bar Orient – restaurant Unirea s-a aflat în patrimoniul Mamaia SA, însă în urmă cu 16 ani a ajuns în proprietatea societății Vulturii Mării SRL, iar proprietarul nu a realizat nicio investiție și a lăsat în paragină clădirile complexului.
Vulturii Mării SRL aparține afaceristului Gică Toia
Societatea Vulturii Mării SRL a fost înființată în data de 29 aprilie 1991.
În prezent asociații firmei sunt Cojoc Mihaela și Cojoc Iuliu Liviu iar administrator este Gică Toia.
Potrivit www.confidas.ro, societatea avut în ultimul an fiscal cifră de afaceri și profit 0, în schimb a avut cheltuieli de 28.341 lei.
Schimbare de acționariat importantă în 2014
Potrivit Monitorului Oficial din 14 septembrie 2014, SC Vulturii Mării SRL având ca asociaţi la acea vreme pe SC Invertis Sarl, persoană juridică de drept elveţian, reprezentată legal prin împuternicit Marta-Claudia Cliza, şi pe Iuliu-Liviu Cojoc, au decis, într-o Adunare Generală a Acţionarilor, cooptarea unui nou asociat. Este vorba despre Florin Dima, un cetăţean elveţian.
Cooptarea noului asociat s-a făcut la vreme respectivă prin majorarea capitalului social al SC Vulturii Mării SRL la 952.600 de lei, fiind împărţit în 95.260 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare.
Prin urmare, structura capitalului social s-a modificat, iar SC Invertis Sarl va deţine în cadrul societăţii 475.800 de părţi sociale în valoare de 475.800 de lei, reprezentând 49,95% din capitalul social total, Iuliu-Liviu Cojoc va deţine 47.580 de părţi sociale în valoare de 475.800 de lei, reprezentând 49,95% din capitalul social total şi Florin Dima va deţine 100 de părţi sociale în valoare de 1.000 de lei, reprezentând 0,10% din capitalul social total.
Potrivit Registrului Comerţului, Iuliu-Liviu Cojoc mai este asociat în alte nouă firme - Agrarian SRL, Dafcochim Afro SRL, Chimcomplex SA Borzesti -administrator, Dafochim 2000 SRL (radiată), Dacofo Prod Com SRL (radiată) Dafcoplast SRL, Dafplast SRL, Kondagro SRL, Neuron SRL, Spaţiu Comercial Vitan SRL.
Potrivit Top 500 miliardari Forbes pe anul 2013, acţionarul se situa pe locul 312, cu o avere estimată la 11 milioane de euro. Iuliu-Liviu Cojoc deţinea pachetul majoritar de acţiuni al companiei Dafcochim, iar cea mai mare pondere din vânzări este adusă de comerţul cu produse chimice pentru industrie, pesticide şi îngrăşăminte, dar şi cu produse pentru tratarea apelor de piscină, accesorii pentru piscină, materiale filtrante şi cărbune activ.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Printre acţionari, un miliardar de Top 500 Vulturii Mării SRL a cooptat un nou asociat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii