Urmările tragediei de la restaurantul Beirut din Constanţa Familiile îndoliate acuză ISU Dobrogea că nu s-a acţionat prompt (galerie foto)
Urmările tragediei de la restaurantul Beirut din Constanţa: Familiile îndoliate acuză ISU Dobrogea că nu s-a
08 Apr, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
7509
Marime text
Cele trei fete au murit din cauza intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon. Mihaela Tucă va fi înmormântată mâine la cimitirul din Mangalia. Tot mâine, vor fi înmormântate şi Nicoleta Vasiliţeanu, la Cimitirul Nou din Valu lui Traian, lângă bunicul său, şi Nicoleta Cengher, la Cimitirul Municipal Constanţa
Moartea Nicoletei Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, a Mihaelei Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi a Nicoletei Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, găsite fără suflare sub ruinele restaurantului Beirut, ar putea fi anchetată de Parchetul General al României. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat Parchetului Judecătoriei Constanţa înaintarea dosarului penal privind incendiul produs la restaurantul mai sus precizat, în vederea analizării preluării acestui caz, care şocat o ţară întreagă. Rudele tinerelor decedate îi învinuiesc pe pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea pentru că nu ar fi acţionat prompt şi că ar fi venit fără apă şi fără măşti de gaz. Învinuit este - în privirile familiilor îndoliate - şi patronul localului, George Karam, pe care îl acuză că nu avea plan de evacuare şi nici extinctoare.
ISU Dobrogea a efectuat ultimul control la restaurantul Beirut în 2010. În documentele inspectoratului nu a fost găsit avizul de securitate la incendiu. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), restaurantul Beirut a fost verificat şi amendat cu puţin timp înainte de a se produce tragedia. Pe data de 15 martie 2014, o echipă din Serviciul Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Constanţa a verificat unitatea, iar la finele acţiunii a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei pentru deficienţele de organizare a serviciului de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale. George Karam a declarat pentru Pro TV că a făcut tot posibilul pentru salvarea fetelor, însă a scos-o din local doar pe cântăreaţa Nicoleta. Tot Karam a mai susţinut că, înainte cu câteva ore de producerea tragediei, au fost probleme la sistemul de supraveghere video, în sensul că două din cele patru camere nu au mai funcţionat, ulterior fiind găsite firele tăiate. Cele două camere defecte erau amplasate una la intrarea în local şi una în vecinătatea vestiarului în care se aflau fetele.
Realităţi greu de acceptat în cazul denumit generic „tragedia de la Beirut”. Pe principiul „timpul trece, treaba merge”, în timp ce amenzile de la Protecţia Muncii curgeau aproape pe bandă rulantă, restaurantul din centrul oraşului îşi vedea de activitate bine-mersi, adunând sute de persoane în local şi încântându-le cu prestaţiile unor fete pe care aparent nu le plăteau legal. Mai exact, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, restaurantul Beirut, unde şi-au aflat sfârşitul Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, a fost verificat ani la rând, iar rezultatele au fost dezastruoase. În anii 2011, 2012, 2013 şi chiar şi anul acesta, localul a primit vizita inspectorilor de specialitate în domeniul protecţiei muncii, iar de fiecare dată proprietarii s-au ales cu amenzi, după ce autorităţile au descoperit persoane care munceau fără forme legale. Cu toate acestea, deficienţele constatate nu ar fi fost remediate. Nu mai departe de 15 martie, o echipă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Constanţa a efectuat verificări la restaurant, iar la final a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei. Motivul? Deficienţe de organizare a serviciului de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale. Cu toate acestea, aşa cum arătam mai sus, restaurantul a continuat să funcţioneze, fără a se sinchisi de toate acestea. Amenzile vin, dar şi treaba merge mai departe. Iar familiile celor trei fete moarte nu pot decât să se întrebe de ce legea permite aşa ceva. De ce autorităţile se mulţumesc să dea amenzi (eventual contestate în instanţă, ceea ce duce la o prelungire a termenului de achitare), de ce nu se iau măsuri mai drastice, în situaţia în care, aşa cum chiar ITM arată, situaţia era aceeaşi an de an? De ce este legislaţia atât de permisivă? Mamele tinerelor ucise în incendiu se pot întreba ce aşteptau autorităţile să se întâmple! O astfel de tragedie? Iată că ea a avut loc. Ieri, la morga Cimitirului Central din Constanţa, familiile îndurerate, cu feţele cernite şi ochii secaţi de atâtea lacrimi, au venit să ridice trupurile neînsufleţite ale fetelor, pentru a orândui înmormântarea. Rudele se întreabă cum au murit cele trei tinere şi de ce nimeni nu a putut să le salveze. Mai mult, îi învinuiesc pe pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că nu au acţionat prompt şi că „au venit fără apă şi fără măşti de gaz“, dar şi pe patronul localului, George Karam, care nu avea plan de evacuare şi extinctoare.
Restaurantul nu deţinea aviz de securitate la incendiu
După cum am mai menţionat, restaurantul Beirut nu deţinea aviz de securitate la incendiu. Conducerea ISU Dobrogea susţine că respectivul document se obţine înainte de obţinerea autorizaţiei de construire. „Se va verifica dacă patronul avea obligativitatea să obţină acest aviz de securitate la incendiu. (...) Vinovaţii ar trebui găsiţi la obiectivul respectiv. Am fost anunţaţi destul de târziu. Când a ajuns personalul nostru, în două minute practic, clădirea era cuprinsă de incendiu. Am fost anunţaţi prea târziu. Nu se ştie motivul!”, au conchis şefii pompierilor.
„Acum mi-au rămas doar pozele ei, hainele şi melodiile“
„Vestiarul era mic, fără geam. Doar uşa avea un gemuleţ. Patronul a ieşit, dar fetele au fost lăsate să moară. Libanezul i-a numărat pe toţi, pe bucătari, ospătari, chelneri, dar de fetele care au dat strălucire localului au uitat. În acea seara, fata mea a avut o pauză după ce a cântat „I see fire”. A luat o ceaşcă de ceai, pe care a făcut-o un barman nou angajat, şi a urcat sus, în vestiar. Nu a mai ieşit de atunci. Şi a închis şi telefonul. Oare de ce? Vreau şi o expertiză toxicologică. Fata mea niciodată nu a închis telefonul. Şi unde sunt telefoanele fetelor? Au sunat închis toată seara. O să cer de la compania mobilă desfăşurătorul să văd pe cine a sunat Nicoleta mea (n.r. Nicoleta Cengher). Fetele aveau maşini, dar poliţia spune că nu a găsit nicio cheie. Nicoleta mea era cântăreaţă. Eram mândră de ea. Mă suna mereu şi îmi spunea ce face. Terminase şi Facultatea de Drept şi visa la o carieră. Ultimele ei cuvinte pe care mi le-a spus au fost că va lua ea cheile ca să nu ne trezească atunci când se va întoarce acasă. Acum mi-au rămas doar pozele ei, hainele, melodiile“, spune, printre lacrimi de durere, Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher. Din judeţul Mureş a sosit şi mătuşa Nicoletei, Angela Târnoveanu. „Trebuia să vină de Paşte la noi, dar uite că am venit noi la ea. Durerea nu se poate descrie în cuvinte. Când am aflat ce s-a întâmplat, parcă s-a rupt ceva din suflet. Nu pot să cred că în secolul 21 se mai poate întâmpla aşa ceva şi să nu fii salvat”, a declarat Angela Târnoveanu.
„Tot timpul zâmbea în poze”
Pe lângă Nicoleta, în tragedia de la Constanţa au mai pierit dansatoarele Mihaela Tucă, de 24 de ani, şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani. Maria Maria Vasiliţeanu, mama Nicoletei, povesteşte că tânăra visa să se facă medic veterinar. „A fost balerină, sportivă, era puternică. Nu a băut niciodată cafea, alcool, nu a fumat. Era mereu cu zâmbetul pe buze. Regret enorm că nu am lăsat-o să facă un copil când a rămas însărcinată. I-am zis să mai aştepte. Era împreună cu prietenul ei de patru ani şi se iubeau tare mult. Patronul este vinovat de moartea fetelor. El trebuia să aibă grijă de personalul său. El era afară şi tot personalul plângea, dar fetele nu erau. Zicea că au sărit în curtea din spate, dar ele au rămas sus şi nu s-au putut salva. Aş vrea să se deschidă pământul să intru la ea“, spune dărâmată de durere Maria Vasiliţeanu, mama Nicoletei.
Acuzaţii
Fratele Mihaelei Tucă îi învinuieşte pe patronul restaurantului Beirut şi pe pompieri că nu au salvat cele trei tinere la timp. „Sunt toţi vinovaţi, patronul pentru că nu avea plan de evacuare şi extinctoare şi pompierii pentru că au venit fără apă şi fără măşti de gaz. Cine a dat autorizaţie de funcţionare restaurantului? Pompierii nu aveau măşti de gaz şi spuneau că nu pot intra sus. Fetele erau dezbrăcate. Cum puteau ele să iasă prin foc? Scara care ducea la ele nu a ars primele 20 de minute. Putea să urce la ele şi să le scoată afară”, a declarat Mihai Mancaş, fratele Mihaelei Tucă.
Şi prietenul Nicoletei Vasiliţeanu, Laurenţiu Tecuceanu, susţine că pompierii nu au acţionat la timp. „Am vrut eu să urc, dar nu am fost lăsat. Atunci m-am gândit că fetele au sărit în curtea din spate şi m-au dus şi eu acolo, dar nu era nimeni. Arabul stătea liniştit şi fuma. Fetele stăteau într-un vestiar de 1,5 metri lăţime şi lung de cinci metri. Nu aveau acolo extinctor. Nu puteau să iasă. Nici nu aveau cum. Mai ales că a căzut şi o grindă peste ele. La un moment dat, am găsit o mască de pompier şi am putut intra şi eu acolo. Cred că fetele puteau să fie salvate. Vreau să se facă dreptate”, a menţionat Laurenţiu Tecuceanu.
Conduse pe ultimul drum în aceeaşi zi
Trupul neînsufleţit al Nicoletei Cengher va fi depus la Capela Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din cartierul Cireşica. Va fi înmormântată pe 9 aprilie, la Cimitirul Municipal Constanţa. Nicoleta Vasiliţeanu va fi înmormântată miercuri şi va dormi somnul de veci în Cimitirul Nou din Valu lui Traian, lângă bunicul său. Mihaela (Miky) Tucă va condusă pe ultimul drum, tot miercuri, şi va fi înhumată la cimitirul din Mangalia.
Singura supravieţuitoare se simte mai bine
Nicoleta Buicencu, de 20 de ani, este tânăra internată la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu arsuri ale căilor respiratorii. Ea a fost detubată şi este posibil ca în cursul zilei de azi să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Tânăra a fost dusă cu o aeronavă, duminică dimineaţă, la Spitalul de Arşi din capitală. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a rămas internat la secţia Medical Robert Rancu, de 39 de ani, client al restaurantului, intoxicat cu fum, dar aflat în afara pericolului.
„Dezastrele nu pot fi evitate dansând samba sau alergând după gagici în cluburi!“
Senatorul constănţean Gigi Chiru, liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate în urma incendiului de la restaurantul Beirut. „Este trist şi dureros ce s-a întâmplat în Constanţa, în centrul oraşului. Ca părinte, nu simt altceva decât furie şi indignare faţă de toţi cei care sunt responsabili pentru producerea acestei tragedii, faţă de cei care au permis ca o asemenea nenorocire să se întâmple în mijlocul Constanţei. Dacă se întâmpla în plin sezon? Dacă mureau zeci de oameni? Dacă exploda instalaţia de gaze? Atunci ce se întâmpla? Atunci cine se mai scuză? Au ars de vii trei fete fără nicio vină. Este de neconceput! Vinovaţii trebuie să plătească!“, a declarat parlamentarul constănţean.De altfel, politicianul constănţean îi trage la răspundere pe edilii oraşului pentru lipsa de reacţie avută în urma incendiului devastator în care au murit trei persoane. „Aştept ca instituţiile abilitate să facă publice rapoartele întocmite în urma acestei tragedii, aştept să văd rapoartele Corpului de Control al Primăriei. A controlat vreodată Corpul de Control acest restaurant? Care au fost rezultatele controalelor? Cine a semnat avizele de funcţionare ale restaurantului Beirut? Nu vă mai ascundeţi, spuneţi adevărul, părinţii celor trei fete merită măcar atât!”, a mai spus Christian Gigi Chiru prin intermediul unui comunicat remis presei. „Să ne ferească Dumnezeu de un dezastru natural. Dezastrele nu pot fi evitate dansând samba sau alergând după gagici în cluburi! Aşa ceva este de neacceptat!”, conchide senatorul Gigi Chiru.
Moartea Nicoletei Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, a Mihaelei Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi a Nicoletei Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, găsite fără suflare sub ruinele restaurantului Beirut, ar putea fi anchetată de Parchetul General al României. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat Parchetului Judecătoriei Constanţa înaintarea dosarului penal privind incendiul produs la restaurantul mai sus precizat, în vederea analizării preluării acestui caz, care şocat o ţară întreagă. Rudele tinerelor decedate îi învinuiesc pe pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea pentru că nu ar fi acţionat prompt şi că ar fi venit fără apă şi fără măşti de gaz. Învinuit este - în privirile familiilor îndoliate - şi patronul localului, George Karam, pe care îl acuză că nu avea plan de evacuare şi nici extinctoare.
ISU Dobrogea a efectuat ultimul control la restaurantul Beirut în 2010. În documentele inspectoratului nu a fost găsit avizul de securitate la incendiu. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), restaurantul Beirut a fost verificat şi amendat cu puţin timp înainte de a se produce tragedia. Pe data de 15 martie 2014, o echipă din Serviciul Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Constanţa a verificat unitatea, iar la finele acţiunii a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei pentru deficienţele de organizare a serviciului de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale. George Karam a declarat pentru Pro TV că a făcut tot posibilul pentru salvarea fetelor, însă a scos-o din local doar pe cântăreaţa Nicoleta. Tot Karam a mai susţinut că, înainte cu câteva ore de producerea tragediei, au fost probleme la sistemul de supraveghere video, în sensul că două din cele patru camere nu au mai funcţionat, ulterior fiind găsite firele tăiate. Cele două camere defecte erau amplasate una la intrarea în local şi una în vecinătatea vestiarului în care se aflau fetele.
Realităţi greu de acceptat în cazul denumit generic „tragedia de la Beirut”. Pe principiul „timpul trece, treaba merge”, în timp ce amenzile de la Protecţia Muncii curgeau aproape pe bandă rulantă, restaurantul din centrul oraşului îşi vedea de activitate bine-mersi, adunând sute de persoane în local şi încântându-le cu prestaţiile unor fete pe care aparent nu le plăteau legal. Mai exact, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, restaurantul Beirut, unde şi-au aflat sfârşitul Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, a fost verificat ani la rând, iar rezultatele au fost dezastruoase. În anii 2011, 2012, 2013 şi chiar şi anul acesta, localul a primit vizita inspectorilor de specialitate în domeniul protecţiei muncii, iar de fiecare dată proprietarii s-au ales cu amenzi, după ce autorităţile au descoperit persoane care munceau fără forme legale. Cu toate acestea, deficienţele constatate nu ar fi fost remediate. Nu mai departe de 15 martie, o echipă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Constanţa a efectuat verificări la restaurant, iar la final a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei. Motivul? Deficienţe de organizare a serviciului de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale. Cu toate acestea, aşa cum arătam mai sus, restaurantul a continuat să funcţioneze, fără a se sinchisi de toate acestea. Amenzile vin, dar şi treaba merge mai departe. Iar familiile celor trei fete moarte nu pot decât să se întrebe de ce legea permite aşa ceva. De ce autorităţile se mulţumesc să dea amenzi (eventual contestate în instanţă, ceea ce duce la o prelungire a termenului de achitare), de ce nu se iau măsuri mai drastice, în situaţia în care, aşa cum chiar ITM arată, situaţia era aceeaşi an de an? De ce este legislaţia atât de permisivă? Mamele tinerelor ucise în incendiu se pot întreba ce aşteptau autorităţile să se întâmple! O astfel de tragedie? Iată că ea a avut loc. Ieri, la morga Cimitirului Central din Constanţa, familiile îndurerate, cu feţele cernite şi ochii secaţi de atâtea lacrimi, au venit să ridice trupurile neînsufleţite ale fetelor, pentru a orândui înmormântarea. Rudele se întreabă cum au murit cele trei tinere şi de ce nimeni nu a putut să le salveze. Mai mult, îi învinuiesc pe pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că nu au acţionat prompt şi că „au venit fără apă şi fără măşti de gaz“, dar şi pe patronul localului, George Karam, care nu avea plan de evacuare şi extinctoare.
Restaurantul nu deţinea aviz de securitate la incendiu
După cum am mai menţionat, restaurantul Beirut nu deţinea aviz de securitate la incendiu. Conducerea ISU Dobrogea susţine că respectivul document se obţine înainte de obţinerea autorizaţiei de construire. „Se va verifica dacă patronul avea obligativitatea să obţină acest aviz de securitate la incendiu. (...) Vinovaţii ar trebui găsiţi la obiectivul respectiv. Am fost anunţaţi destul de târziu. Când a ajuns personalul nostru, în două minute practic, clădirea era cuprinsă de incendiu. Am fost anunţaţi prea târziu. Nu se ştie motivul!”, au conchis şefii pompierilor.
„Acum mi-au rămas doar pozele ei, hainele şi melodiile“
„Vestiarul era mic, fără geam. Doar uşa avea un gemuleţ. Patronul a ieşit, dar fetele au fost lăsate să moară. Libanezul i-a numărat pe toţi, pe bucătari, ospătari, chelneri, dar de fetele care au dat strălucire localului au uitat. În acea seara, fata mea a avut o pauză după ce a cântat „I see fire”. A luat o ceaşcă de ceai, pe care a făcut-o un barman nou angajat, şi a urcat sus, în vestiar. Nu a mai ieşit de atunci. Şi a închis şi telefonul. Oare de ce? Vreau şi o expertiză toxicologică. Fata mea niciodată nu a închis telefonul. Şi unde sunt telefoanele fetelor? Au sunat închis toată seara. O să cer de la compania mobilă desfăşurătorul să văd pe cine a sunat Nicoleta mea (n.r. Nicoleta Cengher). Fetele aveau maşini, dar poliţia spune că nu a găsit nicio cheie. Nicoleta mea era cântăreaţă. Eram mândră de ea. Mă suna mereu şi îmi spunea ce face. Terminase şi Facultatea de Drept şi visa la o carieră. Ultimele ei cuvinte pe care mi le-a spus au fost că va lua ea cheile ca să nu ne trezească atunci când se va întoarce acasă. Acum mi-au rămas doar pozele ei, hainele, melodiile“, spune, printre lacrimi de durere, Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher. Din judeţul Mureş a sosit şi mătuşa Nicoletei, Angela Târnoveanu. „Trebuia să vină de Paşte la noi, dar uite că am venit noi la ea. Durerea nu se poate descrie în cuvinte. Când am aflat ce s-a întâmplat, parcă s-a rupt ceva din suflet. Nu pot să cred că în secolul 21 se mai poate întâmpla aşa ceva şi să nu fii salvat”, a declarat Angela Târnoveanu.
„Tot timpul zâmbea în poze”
Pe lângă Nicoleta, în tragedia de la Constanţa au mai pierit dansatoarele Mihaela Tucă, de 24 de ani, şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani. Maria Maria Vasiliţeanu, mama Nicoletei, povesteşte că tânăra visa să se facă medic veterinar. „A fost balerină, sportivă, era puternică. Nu a băut niciodată cafea, alcool, nu a fumat. Era mereu cu zâmbetul pe buze. Regret enorm că nu am lăsat-o să facă un copil când a rămas însărcinată. I-am zis să mai aştepte. Era împreună cu prietenul ei de patru ani şi se iubeau tare mult. Patronul este vinovat de moartea fetelor. El trebuia să aibă grijă de personalul său. El era afară şi tot personalul plângea, dar fetele nu erau. Zicea că au sărit în curtea din spate, dar ele au rămas sus şi nu s-au putut salva. Aş vrea să se deschidă pământul să intru la ea“, spune dărâmată de durere Maria Vasiliţeanu, mama Nicoletei.
Acuzaţii
Fratele Mihaelei Tucă îi învinuieşte pe patronul restaurantului Beirut şi pe pompieri că nu au salvat cele trei tinere la timp. „Sunt toţi vinovaţi, patronul pentru că nu avea plan de evacuare şi extinctoare şi pompierii pentru că au venit fără apă şi fără măşti de gaz. Cine a dat autorizaţie de funcţionare restaurantului? Pompierii nu aveau măşti de gaz şi spuneau că nu pot intra sus. Fetele erau dezbrăcate. Cum puteau ele să iasă prin foc? Scara care ducea la ele nu a ars primele 20 de minute. Putea să urce la ele şi să le scoată afară”, a declarat Mihai Mancaş, fratele Mihaelei Tucă.
Şi prietenul Nicoletei Vasiliţeanu, Laurenţiu Tecuceanu, susţine că pompierii nu au acţionat la timp. „Am vrut eu să urc, dar nu am fost lăsat. Atunci m-am gândit că fetele au sărit în curtea din spate şi m-au dus şi eu acolo, dar nu era nimeni. Arabul stătea liniştit şi fuma. Fetele stăteau într-un vestiar de 1,5 metri lăţime şi lung de cinci metri. Nu aveau acolo extinctor. Nu puteau să iasă. Nici nu aveau cum. Mai ales că a căzut şi o grindă peste ele. La un moment dat, am găsit o mască de pompier şi am putut intra şi eu acolo. Cred că fetele puteau să fie salvate. Vreau să se facă dreptate”, a menţionat Laurenţiu Tecuceanu.
Conduse pe ultimul drum în aceeaşi zi
Trupul neînsufleţit al Nicoletei Cengher va fi depus la Capela Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din cartierul Cireşica. Va fi înmormântată pe 9 aprilie, la Cimitirul Municipal Constanţa. Nicoleta Vasiliţeanu va fi înmormântată miercuri şi va dormi somnul de veci în Cimitirul Nou din Valu lui Traian, lângă bunicul său. Mihaela (Miky) Tucă va condusă pe ultimul drum, tot miercuri, şi va fi înhumată la cimitirul din Mangalia.
Singura supravieţuitoare se simte mai bine
Nicoleta Buicencu, de 20 de ani, este tânăra internată la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu arsuri ale căilor respiratorii. Ea a fost detubată şi este posibil ca în cursul zilei de azi să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Tânăra a fost dusă cu o aeronavă, duminică dimineaţă, la Spitalul de Arşi din capitală. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a rămas internat la secţia Medical Robert Rancu, de 39 de ani, client al restaurantului, intoxicat cu fum, dar aflat în afara pericolului.
„Dezastrele nu pot fi evitate dansând samba sau alergând după gagici în cluburi!“
Senatorul constănţean Gigi Chiru, liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate în urma incendiului de la restaurantul Beirut. „Este trist şi dureros ce s-a întâmplat în Constanţa, în centrul oraşului. Ca părinte, nu simt altceva decât furie şi indignare faţă de toţi cei care sunt responsabili pentru producerea acestei tragedii, faţă de cei care au permis ca o asemenea nenorocire să se întâmple în mijlocul Constanţei. Dacă se întâmpla în plin sezon? Dacă mureau zeci de oameni? Dacă exploda instalaţia de gaze? Atunci ce se întâmpla? Atunci cine se mai scuză? Au ars de vii trei fete fără nicio vină. Este de neconceput! Vinovaţii trebuie să plătească!“, a declarat parlamentarul constănţean.De altfel, politicianul constănţean îi trage la răspundere pe edilii oraşului pentru lipsa de reacţie avută în urma incendiului devastator în care au murit trei persoane. „Aştept ca instituţiile abilitate să facă publice rapoartele întocmite în urma acestei tragedii, aştept să văd rapoartele Corpului de Control al Primăriei. A controlat vreodată Corpul de Control acest restaurant? Care au fost rezultatele controalelor? Cine a semnat avizele de funcţionare ale restaurantului Beirut? Nu vă mai ascundeţi, spuneţi adevărul, părinţii celor trei fete merită măcar atât!”, a mai spus Christian Gigi Chiru prin intermediul unui comunicat remis presei. „Să ne ferească Dumnezeu de un dezastru natural. Dezastrele nu pot fi evitate dansând samba sau alergând după gagici în cluburi! Aşa ceva este de neacceptat!”, conchide senatorul Gigi Chiru.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- din constanta 08 Apr, 2014 09:08 Si uite asa, statul mai aduna ceva amenzi la buget pe seama tragediei unor oamnei, vinovatul nu va fi nici macar retinut pe motiv ca "nu prezinta pericol pentru societate" ca in cazul ucigasului tinerei de pe trecerea de pietoni de la scoala 23 din Constanta.