Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Funda era dator vândut

ro

27 Nov, 2008 01:17 4149 Marime text

deschidere_viorel_paslaru_0.jpgViorel Pîslaru, avocatul firmei creditoare, afirmă că societatea debitoare a emis un cec fără acoperire, în valoare de aproximativ un miliard

Dovadă este acţiunea în justiţie, intentată de creditorul său, SC Ogutur SRL, prin societatea civilă de avocaţi Sarivan şi Pîslaru.

În data de 4 noiembrie, SC Venkal Grup SRL, firma lui Vasile Funda, a emis, în favoarea SC Ogutur SRL, un bilet la ordin, în valoare de 92.364,51 lei, reprezentând contravaloarea materialelor de construcţii livrate şi neachitate. Biletul la ordin devenea scadent în data de 13 noiembrie şi suma înscrisă era destinată a acoperi contravaloarea facturilor restante. Relaţiile comerciale dintre cele două societăţi fuseseră, mult timp, succesive şi constante, iar patronii ajunseseră să se cunoască destul de bine. Acesta este şi motivul pentru care, de altfel, conducerea SC Ogutur SRL îl păsuise pe Vasile Funda mai bine de un an cu plata datoriilor. În cele din urmă, însă, i-a cerut banii. Aşa cum era de aşteptat, în data de 13 noiembrie, biletul la ordin fusese refuzat. Nu numai pentru că nu exista disponibil în cont, ci şi din pricina faptului că exista şi un litigiu de proprietate. Mai precis, conturile fuseseră deja poprite de alţi creditori. Lui Vasile Funda i s-au cerut explicaţii, iar omul de afaceri a motivat lipsa disponibilului din cont prin aceea că avea, la rândul său, de primit aproximativ 12 miliarde de lei vechi de la o societate care reprezintă un developer în domeniul imobiliar. Contul nu îi fusese însă alimentat, motiv pentru care el, la rândul lui, nu îşi putuse onora obligaţiile.

sediu_venkal.jpgCămătarul „Iepuraşul"

De data aceasta, însă, SC Ogutur SRL a refuzat să-l mai păsuiască şi a introdus, prin societatea civilă de avocaţi Sarivan şi Pîslaru, acţiune în instanţă. „Este vorba de o cerere pentru emiterea ordonanţei cuprinzând somaţia de plată prin care se solicită obligarea SC Venkal Grup SRL Constanţa la plata sumei de 92.364,51 lei, a penalităţilor de întârziere şi a cheltuielilor de judecată", a precizat Viorel Pîslaru, unul din asociaţii societăţii de avocaţi. În motivarea în fapt a cererii se arată că, în data de 30 mai 2008, între cele două societăţi a intervenit un contract de vânzare-cumpărare prin intermediul căruia SC Ogutur SRL se obliga să livreze debitoarei materiale de construcţii, iar SC Venkal Grup SRL se obliga să achite contravaloarea acestora prin virament bancar, în termen de 15 zile de la data primirii facturii. În primele câteva luni, mai precis în perioada 30.05.2008 - 25.07.2008, relaţiile comerciale dintre cele două firme s-au derulat firesc. Începând cu data de 25.07.2008 însă, debitoarea a încetat să mai achite sumele datorate. La aproximativ o săptămână după introducerea acţiunii în instanţă, Vasile Funda s-a spânzurat. A fost găsit cu o jumătate de oră înainte de întâlnirea pe care trebuia să o aibă cu conducerea SC Ogutur SRL. Nu se ştie dacă firma va mai reuşi să-şi recupereze vreodată banii, având în vedere că nu era singura creditoare. Mai ales că, se pare, cei mai avizi creditori vor fi cămătarii. Din câte se pare, cel căruia Vasile Funda îi era dator vândut era Iepuraşul, renumitul cămătar din Piaţa Chiliei, pe numele său real Erol Iaşar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii