Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrabie „Parcă judeţul le-a fost retrocedat pe Legea 10 lui Mazăre şi lui Nicuşor"

ro

26 Nov, 2010 02:04 3202 Marime text
deschidere.jpgPrimarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, este indignat de atitudinea şefilor săi de partid de la judeţ, despre care susţine că acţionează asemenea unui clan, noţiunea de democraţie fiindu-le cu totul străină. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu se poartă de parcă „oraşul şi judeţul Constanţa le-au fost retrocedate pe Legea 10", a afirmat primarul, care a participat la interviul online al cotidianului ZIUA de Constanţa.

Pestera_primar_Valentin_Vrabie_02.jpgValentin Vrabie a spus că la alegerile pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD care au avut loc în vara acestui an i-au fost spulberate ultimele îndoieli că echipa Mazăre - Constantinescu nu acţionează democratic şi statutar, ci aidoma clanurilor siciliene. „Nu pot colabora cu ei, pentru că această grupare decide după bunul plac alocarea a milioane de euro lunar din banii publici şi nu pe criterii de necesitate, aşa cum ar trebui. Aceşti oameni împart banii ca din propriul buzunar, prejudiciind astfel dezvoltarea judeţului după necesităţi. În 2012, la alegerile locale, electoratul nu va mai putea fi păcălit cum a fost până acum. Electoratul s-a maturizat şi cred că perioada în care acest clan a jupuit tot judeţul a ajuns sub limita suportabilităţii. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care nu mai suportă situaţia, lucru care mă întăreşte şi mă face să cred că până acum nu am greşit. În preajma alegerilor, foarte mulţi primari vor răbufni", consideră Valentin Vrabie.

Primarul social-democrat a mai susţinut că deşi Mazăre nu reprezintă liderul social-democrat autentic, care să manifeste demnitate, solidaritate şi egalitate,

a avut grijă ca la alegerile interne să-şi aleagă cu atenţie delegaţii veniţi din teritoriu care urmau să-şi exprime voturile. „Şi-a ales foarte atent oamenii din teritoriu, în aşa fel încât să nu existe o surpriză neplăcută. Singura voce la vremea respectivă a fost decizia mea de a candida la o funcţie de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, la care am renunţat însă. Nu am vrut să fac parte din clanul lor. Am aflat ulterior că am fost ales în Consiliul Judeţean al partidului. L-am sunat pe secretarul general, Cristinel Dragomir, care este o marionetă, şi i-am solicitat să mă scoată din birou pentru că eu nu am candidat. Nu ştiu apoi ce-au mai făcut ei", precizează primarul de la Peştera.

În această atmosferă a fost reales Radu Mazăre şef peste social-democraţii constănţeni, deşi în opinia lui Valentin Vrabie, acesta nu întruneşte niciuna dintre calităţile unui lider de factură socială. „Radu Mazăre nu este egal cu toată lumea, solidaritatea îi lipseşte cu desăvârşire pentru că nu-i pasă de nimeni, iar despre demnitate nu ştiu decât că o calcă pe a tuturor în picioare" spune revoltat primarul.

Ca membru PSD, cel mai prost s-a simţit când a realizat că şeful său pe linie de partid nu este decât un biet mincinos care a folosit şantajul pentru a câştiga alegerile pe plan local. „Radu Mazăre este şi a fost un mincinos, dovadă în acest sens stau declaraţiile din campania electorală pentru prezidenţiale în care în toată media a promis că dacă constănţenii nu vor vota candidatul PSD, el se va retrage. Nu a făcut acest lucru, pentru mine nu are demnitate şi cuvânt", a concluzionat Valentin Vrabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 26 Nov, 2010 08:53 In fine a apărut un ciripit aşteptăm stolul....
  • adylos 26 Nov, 2010 08:48 bravo vali...
  • ioana 26 Nov, 2010 08:24 Din nefericire pentru locuitorii Constantei si ai judetului, dl. primar de la Pestera are perfecta dreptate. Cei doi la care se refera articolul "supravietuiesc" in functiile dobandite fraudulos prin santaj si abuz de putere, administreaza discretionar bugete ale caror fonduri provin din banii contribuabililor si nu al firmelor lor ori ale acolitilor. Ei au instaurat cea mai crunta dictatura in municipiul si judetul Constanta, politica lor fiind foarte bine pusa in aplicare de catre o buna parte a functionarilor publici din primarie si consiliul judetean, care au fost recompensati pentru aceasta cu terenuri, locuinte, prime, trafic de influenta si multe altele. In timpul vesnic liber, acesti functionari fac greve pentru a obtine drepturi, desi foarte multi dintre ei nici nu stiu de ce vin pe la serviciu. Tot mai multi isi pun tot mai frecvent intrebarea: cum le-ar sta dupa gratii celor doi mizerabili?