Topul restaurantelor
Topul restaurantelor
18 Jul, 2002 00:00
ZIUA de Constanta
2038
Marime text
Rubrica "Topul restaurantelor" demarata in urma cu cateva zile continua astazi. Cele doua restaurante care vor face obiectul topului de astazi sunt renumite in orasul Constanta. Dupa cum au observat deja cititorii acestei rubrici, topul a demarat cu doua dintre restaurantele aflate in centrul orasului: "Joie de Vivre" si "Marco Polo". Am pornit de la ideea ca, pe timpul verii, restaurantele din Constanta sunt mai putin populate, pentru motivul ca majoritatea clientilor prefera statiunea Mamaia. Este clar ca, din registrul restaurantelor cu specific din Constanta, singurul care pastreaza spiritul bucatariei si ambientului grecesc este "Taverna El Greco". Restaurantul este situat pe strada Decebal numarul 18, intr-o cladire cu o arhitectura aparte. Bucataria este punctul forte al restaurantului, alaturi de ambientul creat de designerii care s-au ocupat ca interiorul restaurantului sa aduca intocmai cu tavernele din Grecia. Revenind la bucataria cu specific grecesc, trebuie sa mentionam pentru necunoscatori ca principalele preparate se bazeaza pe carne de miel, porc si pui. Salatele combina in stilul traditional grecesc iaurtul, nautul si patrunjelul. Aici se poate incerca salata de patrunjel numita Tabule. Nici vestitul Tatiki nu lipseste. Gratarul de carbuni sfaraie la fiecare comanda. Dupa preferinte, carnea de porc, pui, miel ori frigaruile pot ajunge in farfuriile clientilor. Musacaua originala tot aici se poate degusta. Oreganul si Burgurul sunt, de asemenea, preparate care starnesc clientii acestui restaurant care aduce aerul elen pe malul Marii Negre. La desert poate fi gustat tortul casei, o combinatie de fructe exotice, dar si alte preparate, cum ar fi clatitele cu inghetata. O alta carciuma de succes in Constanta este "La Scoica". Daca ar fi sa pornim topul de la numarul de clienti, "La Scoica" ar fi, poate, pe locul intai. Restaurantul se afla pe strada Aprodu Purice, la numarul 5. Bucatarii de aici sunt adevarati maestri in bucataria cu specific romanesc si italian. La cerere s-au creat aici si compilatii culinare care ar putea face obiectul unei carti de bucate cu inovatii. Ambientul este, de asemenea, de bun gust. Face totusi nota discordanta un semineu iluminat cu bec rosu care nu cadreaza cu restul. Fiind totusi mai intr-un colt, nu prea este observat. In fata barului este pictata pe perete o imagine copiata dintr-o poza, unde, in afara de actorul Arnold Schwarzenegger, apare si unul dintre amfitrionii acestui restaurant. Prin aceasta imagine, probabil, proprietarul a tinut sa arate de unde vine, chiar daca este la origine roman. Nici asta nu deranjeaza. "La Scoica" este unul dintre restaurantele de succes in care personalul are o conduita de exceptie. Servirea, bucataria si ambientul sunt atuurile acestui frecventat restaurant.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii