Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APAPS va privatiza Palas SA Constanta

ro

12 Sep, 2002 00:00 1331 Marime text

Fosta "Celuloza" asteapta un investitor fezabil

Societatea a mai intrat in proceduri de privatizare, dar la licitatie nu s-a prezentat nici unul dintre cei trei investitori inscrisi

Prima tentativa de privatizare a fabricii de hartie si carton, Palas SA Constanta, a avut loc anul trecut cand, conform declaratiilor directorului general al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, Constantin Radulescu, "a fost intocmita documentatia necesara, iar trei investitori straini si-au manifestat interesul pentru achizitionarea pachetului detinut de APAPS la aceasta societate. Persoanele juridice in cauza erau din Austria, Anglia si Italia, dar la data la care a fost programata licitatia nici un reprezentant al respectivelor firmelor nu s-a prezentat". Palas SA are un capital social de 18.028.175.000 lei, iar, la acest moment, valoarea nominala a actiunilor este de 25.000 lei.

O noua incercare

Conform sursei citate anterior, Regionala Sud-Est a APAPS asteapta un investitor fezabil pentru aceasta societate strategica in economia judetului, dupa care se va trece la demersurile premergatoare procesului de privatizare. Pachetul detinut de APAPS reprezinta 89,01% din total. Un principal demers in vederea privatizarii il reprezinta conversia in actiuni a datoriilor pe care SC Palas Constanta SA le are la Autoritatea pentru Recuperarea Creantelor Bancare, in valoare aproximativa de doua milioane dolari, conversie care va mari valoarea nominala a fiecarei actiuni. Potrivit directorului Radulescu, "actiunile societatii provenite prin conversie vor fi trecute in administrarea APAPS pana la privatizare, ulterior urmand ca fiecare dintre cele doua institutii sa isi imparta veniturile rezultate din privatizare in functie de numarul de actiuni detinute". Legea 137, privind unele masuri de accelerare a privatizarii, prevede instituirea procedurii de administrare speciala dupa demararea procesului de privatizare. Potrivit precizarilor directorului APAPS, "dupa gasirea unui investitor fezabil, procesul de privatizare va dura aproximativ doua luni".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii