Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China vrea să fenteze sancțiunile și să mute producția de mașini electrice în Europa

ro

27 Aug, 2024 13:32 241 Marime text
Sursa foto: Unsplash





 
  • Firma chineză Xpeng Inc. caută o locaţie pentru a derula activităţi de producţie în Europa, alăturându-se altor producători chinezi de automobile electrice care caută o soluţie la tarifele suplimentare impuse de Bruxelles pentru automobilele electrice importate din China, prin producţia automobilelor în regiune.

Xpeng, partenerul chinez al grupului german Volkswagen AG, este în faza preliminară a alegerii unei locaţii din Uniunea Europeană, în cadrul unei strategii pe mai mulţi ani care vizează producţia la nivel local, a declarat marţi directorul general He Xiaopeng, într-un interviu pentru Bloomberg, potrivit știripesurse.ro.

Compania chineză estimează că va construi capacităţi de producţie în zonele cu "riscuri relativ reduse cu mâna de lucru", a spus He Xiaopeng, adăugând că Xpeng intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze un mare centru de date în Europa, în condiţiile în care o colecţie eficientă de software devine crucială pentru capabilităţile de conducere ale automobilelor inteligente.

Planurile de ansamblu ale Xpeng de a deveni o companie globală nu vor fi afectate de tarifele suplimentare anunţate de Bruxelles, a subliniat He Xiaopeng, care a recunoscut totuşi că "profiturile generate în unele ţări europene vor fi diminuate după majorarea tarifelor".
 
 
Prin derularea de activităţi de producţie în Europa, Xpeng se alătură unui număr din ce în ce mai mare de constructori chinezi de automobile electrice, precum BYD Co., Chery Automobile Co. şi Zeekr, care caută să producă în regiune pentru a diminua impactul deciziei Uniunii Europene de a majora tarifele pentru automobilele electrice importate din China, până la 36,3%.
 
 
 
 
Citește și
Noua gamă de mașini electrice dezvoltate de Audi pentru piața din China nu va mai avea sigla cu patru inele
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii