Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companiile Rețele Electrice cumpără transformatoare pentru proiectele de modernizare a rețelei

ro

23 Oct, 2024 12:33 260 Marime text
Rețele electrice







Cele trei companii Rețele Electrice au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 55 milioane lei (fără TVA), pentru achiziția de transformatoare din medie tensiune în joasă tensiune, astfel încât să își poată desfășura proiectele de modernizare care să sporească reziliența și fiabilitatea  rețelelor electrice de distribuție.
 

„Prin această achiziție, ne dorim să ne asigurăm că rețeaua noastră electrică va deveni mai rezilientă pe termen lung. Pe lângă modernizarea rețelei, aceste transformatoare vor contribui la creșterea capacității rețelei de a integra surse regenerabile de energie", a declarat Mihai Pește, Director General al companiilor Rețele Electrice.

 
Aceste transformatoare vor înlocui echipamentele vechi și vor aduce îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce privește calitatea energiei distribuite, stabilitatea rețelei, cât și în reducerea consumului propriu tehnologic. Odată instalate, ele vor permite o distribuție mai eficientă a energiei electrice, contribuind astfel la scăderea costurilor operaționale, reducerea numărului de întreruperi din rețea, îmbunătățind funcționarea de ansamblu a sistemului.
 
Unul dintre criteriile de selecție, din caietul de sarcini, este factorul de sustenabilitate, subliniind încă o dată angajamentul companiei de a proteja mediul înconjurător. Astfel, ofertanții care pot aduce materialele  ambalate prietenos cu mediul, pot primi puncte în plus, pe baza grilei de evaluare.
 
Contractul va avea o perioadă de valabilitate de 2 ani.
 
Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.
 
 
 
 Citește și
Rețele Electrice Dobrogea Se întrerupe curentul electric în mai multe localități din județul Constanța, miercuri, 23 octombrie
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii