Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei Public Power Corporation S.A. – PPC S.A. din Grecia intenționează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL și TMK Hydorenergy Power SRL

ro

28 Oct, 2024 14:56 147 Marime text








Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Dimosia Epicheirisi Ilektrismou A.E. (Public Power Corporation S.A. – PPC S.A.) din Grecia intenționează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL și TMK Hydorenergy Power SRL.
 
 
 
PPC SA este parte a grupului PPC din Grecia care are activități în domeniul producerii și furnizării de energie electrică.
 
 

 
Grupul PPC a intrat pe piața românească în 2023, ca urmare a achiziției activității Grupului Enel. În prezent, activitățile Grupului PPC în România cuprind, în principal, producerea, furnizarea și distribuția de energie electrică, dar și furnizarea de gaze naturale și prestarea de servicii complementare. Capacitatea de producție a energiei electrice deținută de Grupul PPC în România se ridică la aproximativ 677 MW.
 
 
Tomis Team SA, Ovidiu Development SA și TMK Hydroenergy Power SRL operează centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW.
 
Aceste trei societăți beneficiază, de asemenea, de schema de sprijin prin certificate verzi.
 
MW Team Invest SRL deține unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate holding.

 
 
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
 
 Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.



Firma Felix Renewable Holdings S.R.L. are sediul în București Sectorul 1, CUI 43036180, și a fost înființată la data de 11-09-2020 având ca obiect principal de activitate codul CAEN 6420 – activități ale holdingurilor. Administratori sunt Brimont Stephane Louis, Constantin Atanasia-Emine și Watkins Hugh-Richard. Firma  are un profit net de 351,985,333 lei, obținut  în anul 2023.

Ovidiu Development SA are sediul în București, Strada Ion Ionescu De La Brad, Nr. 2B, Et. 2, Ap. Incaperea 1, București, Sector 1 cu punct de lucru în Județul CONSTANTA, localitatea Fântânele. Administratori ai societății sunt Gavrilă Liviu, Safar Ondrej și Sopoglu Laurențiu-Dragoș. Cifra de afaceri este de 391.545.598 lei și un profit de 127.818.423 lei, cu un număr de 10 angajați. 
 
Tomis Team SA are sediul în București, Sector 1, cu o cifră de afaceri de 529.264.002 lei și un profit de 173.882.490 lei. 
 
În anul 2023 avea un număr de 23 de angajați, iar asociați în firmă sunt Gavrilă Liviu, Safar Ondrej și Sopoglu Laurențiu-Dragoș.

TMK Hydroenergy Power are sediul în Reșița, județul Caraș-Severin, cu o cifră de afaceri de 46.821.142 lei, un profit de 10.348.919 lei și un număr de 26 de angajați. Administratori ai societății sunt Gavrilă Liviu, Safar Ondrej și Sopoglu Laurențiu-Dragoș.
 


Citește și
Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Public Power Corporation SA intenționează să preia 5 firme
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii