Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri de perfectionare in sectorul alimentar si alimentatie publica

ro

23 Sep, 2003 00:00 1991 Marime text
Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, prin intermediul Scolii Romane de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - Filiala Constanta, va organiza, peste aproximativ doua saptamani, o serie de cursuri in vederea perfectionarii in "Notiuni fundamentale de igiena pentru lucratorii din sectorul alimentar si alimentatie publica". In ceea ce priveste obligativitatea instruirii personalului din domeniul alimentatiei, aceasta este reglementata de Legea 650/2002 de aprobare a Ordonantei 99/2000, act normativ care vizeaza dezvoltarea echilibrata a retelei de distributie cu respectarea liberei concurente, protectia vietii, sanatatii si a intereselor economice ale consumatorilor. Astfel, conform ordonantei, exercitarea de activitati comerciale cu produse din sectorul alimentar si alimentatie publica se realizeaza doar in cazul in care personalul detine cunostinte de specialitate si detine acte care sa ateste aceste lucruri. In termen de un an de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante, care se va realiza la inceputul anului 2004, personalul angajat in efectuarea de activitati comerciale cu produse din sectorul alimentar si alimentatie publica va trebui sa fi absolvit un curs de specialitate pentru alimentatie publica, organizat conform legii in vigoare, si sa aiba o vechime in domeniu de cel putin doi ani de zile in activitatea de comercializare a produselor alimentare sau alimentatie publica. Tot aici mai trebuie precizat faptul ca personalul trebuie sa fi absolvit si un curs de notiuni fundamentale de igiena. Cursurile sunt autorizate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei si se vor desfasura in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii