Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eximbank opereaza si ca societate de asigurari

ro

10 Feb, 2003 00:00 716 Marime text

Specificul bancii rezulta si din faptul ca face operatiuni atat in cont si nume propriu, cat si in contul si in numele statului

Sistemul bancar romanesc traverseaza in prezent cea mai fasta perioada a sa din ultimii ani. Astfel, ponderea creditelor neperformante a ajuns la un minim istoric, lichiditatea si solvabilitatea majoritatii bancilor active din Romania se mentin la cote mari, iar importante banci straine prezente pe piata bancara romaneasca isi consolideaza pozitia pe piata si au in vedere eventuale extinderi sau posibile noi achizitii pe plan local. Concurenta pe piata bancara este astazi tot mai acerba, astfel ca, la ora actuala, activeaza 44 de banci. Un paradox interesant al sistemului bancar romanesc il constituie in prezent si faptul ca desi, aparent, exista un numar mare de banci, segmente intregi de clientela nu sunt servite suficient cu servicii bancare.

Risc de neplata asigurat

Eximbank este singura institutie din sistemul financiar-bancar romanesc care opereaza atat ca o banca, precum si ca o societate de asigurari. "Pe de o parte, specificul Eximbank este acela ca este o banca si o institutie de asigurari de credite de export, in acelasi timp. Pe de alta parte, specificul bancii rezulta si din faptul ca operam atat in cont si nume propriu, cat si in contul si in numele statului, din acest motiv suntem singura institutie bancara si de asigurari din Romania care poate prelua riscurile economice, poate asigura riscurile pe care exportatorii le intampina atunci cand ies pe piete care nu sunt foarte sigure. Noi asiguram riscul de neplata a creditelor acordate agentilor economici care fac productie de export", a declarat Ionel Stefan, director sucursala Constanta. Eximbank are o oferta foarte variata de produse si servicii la capitolul asigurari, si anume: asigurarea creditelor de export, asigurarea, in contul statului, a creditelor de export si altele. Institutia este membra a UNSAR, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii