Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Fii pregatit pentru piata interna", la primul seminar

ro

30 Apr, 2004 00:00 698 Marime text

Proiect de promovare a valorilor si practicilor europene

Proiectul isi propune sa contribuie la constientizarea intreprinzatorilor asupra conceptului si regulilor pietei interne europene * Bugetul alocat prevede costuri totale de 23.960 de euro, din care contributia Uniunii Europene este de peste 20.000 de euro, iar restul sumei va fi alocata de catre participantii la proiect * Beneficiarii acestui program vor fi comunitatile de afaceri, aproximativ 330 de firme, activitatea desfasurandu-se nu numai in Constanta, ci si in alte cinci zone ale tarii * Proiectul "Fit for the Internal Market" isi propune activitati de informare si asistenta pentru intreprinzatori, IMM-uri din sectorul privat, care vor fi, in principal, sub forma seminariilor, materialelor informative si a unui site de Internet

Ieri, sala de conferinte a hotelului "Capri" a gazduit primul seminar planificat in cadrul programului "Fit for the Internal Market - pregatirea intreprinzatorilor in vederea aderarii la Uniunea Europeana". Acesta este un proiect de promovare a valorilor si practicilor europene, finantat de programul Phare prin Fondul Europa. Proiectul isi propune sa contribuie la constientizarea intreprinzatorilor asupra conceptului si regulilor pietei interne europene, a modului in care cele patru principii de libera circulatie a bunurilor, serviciilor, persoanelor si capitalului afecteaza afacerile. Cumulat, proiectul aduce si solutii pentru rezolvarea acestor probleme, solutii "omologate" de catre firmele europene in adaptarea si adoptarea acestor reguli. Invitati la masa prezidiului au fost Ileana Gugoasa, reprezentanta Prefecturii Constanta pe probleme de integrare europeana, Mihaela Stan, delegat EAN Romania, Senol Asan, director al Bancii Comerciale Romane- Sucursala Constanta, si directorul executiv al CCINA Constanta, Ion Juganaru. Cu finantarea obtinuta din Fondul Europa vor fi sustinute financiar doua proiecte: "Fit for the Internal Market" si "Scoala din mediul rural - izvor de informare europeana". Coordonatorul de proiect este Euro Info Centre, din cadrul Camerei de Comert Constanta. Bugetul alocat prevede costuri totale de 23.960 de euro, din care contributia Uniunii Europene este de peste 20.000 de euro, iar restul sumei va fi alocata de catre participantii la proiect. Pentru a realiza aceste obiective, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta isi propune sa promoveze caracteristicile pietei interne si lea celor patru libertati care o definesc, in colaborare cu Euro Info Centre Antwerp-Wassland, gazduit de Camera de Comert Antwerp, Belgia, partenerul strain in derularea programului.

Firmele de productie, in atentia finantatorilor

Beneficiarii acestui program vor fi comunitatile de afaceri, aproximativ 330 de firme, activitatea desfasurandu-se nu numai in Constanta, ci si in alte cinci zone ale tarii. Activitatea va consta intr-una de informare si in cea de asistenta, prima efectuandu-se prin organizarea de seminarii. Celalalt tip de activitate, prin asistenta, va consta in evaluarea unui grup-pilot de firme, sase la numar, provenind din Constanta. Asistenta va fi asigurata individualizat, asa cum s-a afirmat, pentru sase firme-pilot, alese in special din domenii de productie. La final, firmele participante vor fi din nou evaluate asupra nivelului de pregatire, iar reprezentantii acestora vor beneficia de o vizita la Targul International de la Bucuresti. Evaluarea va fi realizata de un partener din Belgia si va viza conformitatea produselor rezultate din procesul de productie al fiecarei firme in parte. Procesul de evaluare a fost stabilit pentru perioada lunii iunie, iar vizita, pentru luna octombrie, data organizarii manifestarii expozitionale bucurestene. Cel de-al doilea seminar va avea loc in data de 18 mai, iar informatiile vor putea fi obtinute in format informatizat, pe CD-uri sau pe web-site. Reprezentantii CCINA au lansat un apel tuturor firmelor constantene pentru a se inscrie in program, pana la 1 iunie, acest an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii