Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finantare externa pentru satele constantene sarace

ro

25 Jul, 2002 00:00 738 Marime text

Scopul infiintarii acestui Fond este sustinerea financiara a unor proiecte in zonele sarace pentru imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor din acele localitati, precum si al persoanelor apartinand grupurilor dezavantajate, prin dezvoltarea initiativei la nivel local

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a facut publice conditiile in care se poate obtine finantare pentru investitiile in zonele rurale sarace. Fondul Roman de Dezvoltare Sociala este un organism finantat de Guvernul Romaniei, Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare, Banca Internationala de Dezvoltare a Consiliului Europei. Scopul infiintarii acestui Fond il constituie sustinerea financiara a unor proiecte in zonele sarace pentru imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor din acele localitati, precum si al persoanelor apartinand grupurilor dezavantajate, prin dezvoltarea initiativei la nivel local. Fondul poate finanta doua tipuri de activitati: serviciile sociale comunitare si activitatile generatoare de venit. Noile tipuri de servicii sociale comunitare trebuie sa raspunda nevoilor identificate ale beneficiarilor si sa nu fi primit anterior finantare de la F.R.D.S. Serviciile oferite prin proiect trebuie sa nu se suprapuna peste serviciile care se ofera deja in sistem. Grupurile tinta ale acestor servicii sociale comunitare sunt: copii defavorizati, femei defavorizate, batrani si alte categorii. "Beneficiarii acestui proiect de finantare pot fi organizatiile non-guvernamentale specializate in desfasurarea serviciilor sociale comunitare, dar si organizatii comunitare din sate sarace in parteneriat cu O.N.G.-uri specializate. In categoria beneficiarilor de proiect care pot desfasura activitati generatoare de profit se pot afla grupuri de gospodarii si familii, formate dintr-un numar mic de membri, organizati ca persoane juridice", a declarat Irina Frigioiu, de la Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.

Finantare nerambursabila de 20.000 de dolari

Scopul finantarii este ca respectiva activitate sa aduca venituri unui grup mai larg de beneficiari indirecti, in special prin crearea de locuri munca. Diferitele categorii de beneficiari mentionate mai sus trebuie sa indeplineasca anumite criterii de saracie si sa fie localizate in anumite judete, printre care si Constanta. Pentru serviciile sociale comunitare, finantarea nerambursabila pe baza proiectelor depuse la F.R.D.S. se ridica la echivalentul in lei a 20.000 dolari, care reprezinta maxim 95% din valoarea proiectului. In cazul agentilor economici care vor desfasura activitati generatoare de profit, finantarea este de 20.000 dolari (echivalent in lei), dar suma trebuie sa reprezinte maxim 85% din valoarea totala a proiectului. Termenul de predare a proiectelor este de 2 septembrie 2002, ulterior urmand a se stabili care dintre potentialii beneficiari intrunesc conditiile pentru obtinerea finantarii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii