Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondul Olandez colaboreaza cu Banca Transilvania

ro

31 Mar, 2003 00:00 819 Marime text

Creditare in conditii de piata in intreaga retea teritoriala

Programul presupune finantarea creditului imobiliar, care se va acorda persoanelor fizice in vederea constructiei, reabilitarii sau extinderii imobiliare

Banca Transilvania a semnat miercuri, 26 martie, un acord de finantare pe termen lung cu FMO (Fondul Olandez de Finantare pentru Dezvoltare), in valoare de zece milioane USD. FMO este un organism care colaboreaza cu organizatii, companii internationale si banci din intreaga lume. Acest lucru se realizeaza prin imprumuturi, garantii, participatii si investitii. Scopul companiei este de a contribui la dezvoltarea economiilor emergente din aceste state. George Meltzer, directorul regional pentru Europa si Asia Centrala al FMO, afirma ca "aceasta linie de credit pentru Banca Transilvania constituie pentru noi o premiera in ceea ce priveste Romania si va spori oferta de finantare ipotecara. BT are deja o experienta in acest sector prin reteaua sa teritoriala extinsa, iar prin noua linie de credit vom putea sa sporim activitatile sale din acest domeniu".

Conditii clasice de acordare a imprumutului

Programul presupune finantarea creditului imobiliar, care se va acorda persoanelor fizice in vederea constructiei, reabilitarii sau extinderii imobiliare. Acesta se acorda pe o perioada cuprinsa intre unu si zece ani si va putea fi oferit clientilor in conditii de piata si de creditare avantajoase, prin intreaga retea teritoriala BT. Evolutia de la metodele clasice de finantare la cele specifice este o dovada ca aceste credite imobiliare constituie o nevoie a pietei, cerinta la care banca doreste sa se adapteze, asa cum a facut-o si pana acum. Banca Transilvania a implinit 9 ani de activitate in 16 februarie. Infiintata la initiativa unor oameni de afaceri clujeni, banca a devenit operationala prin deschiderea sucursalei Cluj. Robert C. Rekkers, directorul general, sustine ca "suntem multumiti ca, pe langa contractele anterioare incheiate cu BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) destinate finantarii IMM-urilor, am reusit sa incepem colaborarea pe termen lung cu FMO. In anul 2003, sistemul financiar destinat finantarii locuintelor se va dezvolta, iar piata imobiliara din Romania va cunoaste o crestere importanta prin mobilizarea capitalului pentru acest sector. Evolutia de la metodele clasice de finantare la cele specifice este o dovada ca aceste credite imobiliare constituie o nevoie a pietei, cerinta la care Banca Transilvania doreste sa se adapteze, asa cum a facut-o si pana acum". A inceput sa se dezvolte ca banca regionala, ajungand dupa 9 ani sa detina 47 de sucursale, agentii, puncte de schimb valutar si o reprezentanta. Majorarile succesive de capital de la 2 miliarde lei in 1994 la 713,088 miliarde lei, cat este in prezent, sunt pasii importanti pentru dezvoltarea institutiei. Banca se bucura in continuare de sprijinul puternic al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ceea ce reprezinta recunoasterea performantelor BT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii