Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hipodromul Mangalia va avea un teren de obstacole

ro

02 Mar, 2004 00:00 985 Marime text

Directia Silvica va reabilita 500 de hectare de teren

Pentru perioada actuala, directia are drept program de dezvoltare preluarea unei suprafete de cel putin 10.000 de hectare pentru extinderea padurilor judetului administrate de ROMSILVA * La nivelul anului trecut, s-au preluat 4500-5000 de hectare de la Agentia Domeniilor Statului Constanta, dar si de la primariile care dispun de terenuri nefolosite si neatribuite in proprietate particulara * Printre prioritatile Directiei Silvice din acest sezon se numara si reabilitarea cladirilor, amenajarilor si a hipodromului de la Mangalia * Se vor reamenaja pistele hipodromului, cea de trap si se va infiinta un teren pentru obstacole, pentru prima oara la Mangalia

Conform Planului propriu de actiune pentru realizarea Programului de guvernare pe perioada 2001-2004, in anul acesta Directia Silvica Constanta si-a propus un program de activitate care sa conduca la realizarea unor obiective strategice de mare importanta administrativa, sociala si economica. Un obiectiv de durata medie ar fi atingerea suprafetei de 50.000 de hectare de padure in judetul Constanta ca prima etapa de realizare a celor 78.000-80.000 de hectare necesare pentru echilibrul ecologic. "In total, in anii 2003-2004 ne-am propus ca program de dezvoltare preluarea unei suprafete de cel putin 10.000 de hectare pentru extinderea padurilor judetului administrate de ROMSILVA, ceea ce inseamna o crestere cu aproape 30% a suprafetei totale a padurilor statului in judet", a declarat Ioan Bogdan, director general al Directiei Silvice Constanta. In anul 2004, conducerea intentioneaza sa continue acest proces cel putin la nivelul anului trecut, adica 4500-5000 de hectare, preluate tot de la Agentia Domeniilor Statului Constanta, dar si de la primariile care dispun de terenuri nefolosite si neatribuite in proprietate particulara. Un alt obiectiv de ordin ecologic ar fi impadurirea si regenerarea naturala. Potrivit declaratiilor conducerii, in acest an se va impaduri din terenurile preluate o suprafata de cel putin 500 de hectare, iar in fondul forestier existent sunt prevazute 170 hectare, pentru care se vor produce peste 3,5 milioane de puieti forestieri de catre sectorul silvic. Se estimeaza o suprafata totala de aproximativ 1000 hectare regenerate natural si artificial prin impaduriri. Campania de impadurire a celor 500 de hectare va fi demarata in cateva zile, fiind mobilizat intregul personal existent in cadrul directiei.

Herghelia Mangalia

Printre prioritatile Directiei Silvice din acest sezon se numara si reabilitarea cladirilor, amenajarilor si a hipodromului de la Mangalia. In plus, conducerea a actionat in vederea achizitionarii semintelor de sezon pentru asigurarea masei furajere necesare producerii hranei efectivului de cai din cadrul hergheliei. Se vor reamenaja pistele hipodromului, cea de trap si se va infiinta un teren pentru obstacole, pentru prima oara la Mangalia. Terenul de obstacole va avea alocata o suprafata de peste 9.000 de metri patrati, iar termenul de finalizare a lucrarilor planificate la nivelul Hipodromului Mangalia este luna iulie a acestui an. Actiunea de reabilitare a fost deja demarata, fiind contractate lucrarile de executie a proiectelor premergatoare. Valoarea totala a investitiilor se va ridica la suma de 12,7 miliarde lei, din care o parte vor proveni din fonduri proprii, iar cealalta din surse atrase de la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva. Echipa Directiei Silvice Constanta se va implica timp de o luna, intre 15 martie si 15 aprilie, intr-o campanie de curatare si igienizare a padurilor aflate in administrarea acesteia, dat fiind evenimentul celebrat de toti silvicultorii din tara in aceasta perioada, si anume "Luna Padurii".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii