Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:51 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Mişa, şeful ANAF - "Obiectivul major este îmbunătăţirea relaţiei ANAF cu contri­buabilii“

ro

05 Apr, 2018 07:30 3267 Marime text

Marii contribuabili au o pondere de 70% din cifra de afaceri totală pe economie, dar numai de 43% în taxele şi contribuţiile plătite la buget, povara fiscală fiind practic mult mai mare pe întreprinderile mici şi mijlocii, scriu jurnaliştii de la Ziarul Financiar.
 

„Vom lucra pentru creşterea ponderii marilor contribuabili în totalul încasărilor din taxe şi contribuţii sociale. Acum este la 43% în România, pe când în Germania, Franţa sau Marea Britanie este la 65-75%“, a spus Ionuţ Mişa, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi fost ministru de finanţe, pentru Ziarul Financiar.


Cele 4.500 de companii considerate ca mari contribuabili de către ANAF pe criterii de cifră de afaceri, active sau număr de angajaţi au o pondere de circa 70% din cifra de afaceri pe economie, adică suma cifrelor de afaceri ale tuturor firmelor din România, de 275 miliarde de euro anul trecut. 

Restul de până la circa 400.000 de companii active, adică 395.000 de companii mici şi mijlocii, au o pondere de 30% din cifra de afaceri totală pe economie, dar contribuie la taxe, impozite şi contribuţii sociale cu 57% din încasările totale ale ANAF.

ANAF a încasat 215 miliarde de lei (46 mld. euro) în 2017, cu 8% mai mult faţă de anul anterior, din venituri fiscale – adică taxe şi contribuţii sociale.

„Mesajul meu principal către mediul de business este că obiectivul major este îmbunătăţirea relaţiei ANAF cu contri­buabilii“, a mai spus Mişa, care a fost şi director al Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF.

Citeşte continuarea: www.zf.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bodeanu Stefan 28 Jun, 2018 14:20 Buna ziua! Pe data de 14 02 2018 am fost instiintat de Raiffeisen Banc ca mi s-a pus proprire pe suma de 150 lei din contul de pensie,Interesandu-ma am aflat ca ar fii o amenda penala din22.09 2007.Am depus cerere la ANAF Constanta anexind si copie dupa hotararea judecatoreasca din care rezulta ca nu am fost amendat.Mi s-au returnat bani care au fost opriti abuziv,dar am primit mesaj de la Banca Transilvania ca am de platit 30 lei reprezentand deschiderea si inchiderea popririi.Nu eu am solicitat poprirea si nici nu a fost legala,ca atare trebuie sa plateasca cel vinovat.Sunt pensionar si 30 lei ptr. mine este o suma importanta Va multumesc !