Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:36 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată în Monitorul Oficial componenţa nominală a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Cine sunt cei aleşi

ro

15 Nov, 2018 02:39 2391 Marime text
Ieri seară a fost publicată în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 965 din 14 noiembrie, componenţa nominală a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), aşa cum a fost aleasă de Parlamentul României pentru un mandat de cinci ani.

Leonardo Badea a fost votat pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), iar principalul perdant este vicepremierul Viorel Ștefan, care a primit un singur vot pentru funcția de președinte al ASF și 60 de abțineri.

Iată, în continuare, componenţa noului Consiliu ASF:

Leonardo Badea (președinte)
Elena Doina Dascălu (prim-vicepreședinte)
Marius Bota (vicepreședinte piața de capital)
Cristian Roșu (vicepreședinte piața asigurărilor);
Dan Armeanu (vicepreședinte pensii private)
Joszef Birtalan (membru neexecutiv)
Gabriel Grădinescu (membru neexecutiv)
Aura Socol (membru neexecutiv)
Ovidiu Wlassopol (membru neexecutiv).


Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a înființat în 2013 ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanțată și își exercită atribuțiile prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).
 
ASF este autoritatea competentă din România în sensul art. 22 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 1.060/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 septembrie 2009 privind agențiile de rating de credit, cu modificările și completările ulterioare, și are atribuțiile și competențele stabilite prin acesta, exercitate în conformitate cu prevederile statutului propriu.
 
ASF este autoritatea administrativă competentă din România în sensul art. 22 din Regulamentul (UE) nr. 596/2014 privind abuzul de piață, desemnată prin art. 124 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.
 

ASF este autoritatea competentă din România în sensul art. 48 din Directiva 2004/39/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 21 aprilie 2004 privind piețele instrumentelor financiare, de modificare a Directivelor 85/611/CEE și 93/6/CEE ale Consiliului și a Directivei 2000/12/CE a Parlamentului European și a Consiliului și de abrogare a Directivei 93/22/CEE a Consiliului.
 
ASF este autoritatea competentă la nivel național pentru aplicarea și urmărirea respectării actelor normative de directă aplicabilitate emise la nivelul Uniunii Europene, în domeniile prevăzute de prezentul act normativ, precum și pentru transpunerea și implementarea în legislația națională a acelor prevederi emise la nivelul Consiliului UE, Parlamentului UE, Comisiei Europene, precum și al altor autorități europene.
 
ASF este unica autoritate națională competentă pentru reprezentarea intereselor României în cadrul Organizației Internaționale a Comisiilor de Valori Mobiliare – IOSCO, Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe – ESMA, Autorității Europene de Supraveghere pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale – EIOPA și Asociației Internaționale a Supraveghetorilor în Asigurări – IAIS, fiind membă de drept a acestor autorități internaționale, în baza legislației internaționale aplicabile."

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii