Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi dobanzi si la Libra Bank

ro

24 Mar, 2003 00:00 1174 Marime text

A venit sezonul atragerii de depozite

Pentru persoanele fizice banca nu percepe nici un fel de comisioane, nici la deschidere de cont sau orice fel de retragere de numerar * Banca poate plati factura de telefonie fixa si electricitate pentru clientii sai

Banca Romana pentru Relansare Economica - Libra Bank a modificat dobanzile oferite pentru certificatele de depozit in lei si pentru depozitele in lei si valuta destinate persoanelor fizice si juridice. Astfel, pentru certificatele de depozit cu dobanda fixa, emise in lei, dobanda este de 12 la suta pentru 30 zile, 15 la suta pentru 91 zile si 182 de zile si, respectiv, 16 la suta pentru 365 zile. In cazul depozitelor in lei la vedere, pentru persoanele fizice, dobanda este de 2 la suta, iar pentru o saptamana - 6 la suta, 1 luna - 11,5 la suta, 3 luni - 14 la suta, 6 luni - 15 la suta, 9 luni - 16 la suta si 1 an - 17 la suta. Dobanda pentru depozitele la vedere in valuta constituite de persoanele fizice variaza intre 0,25 la suta si 2 la suta, in functie de valuta aleasa (dolari, euro, franci elvetieni si lira sterlina). La depozitele la termen in dolari constituite pe o luna de catre persoane fizice, dobanda este de 1,25 la suta, pentru 3 luni - 1,5 la suta, 6 luni - 1,75 la suta, 9 luni - 2 la suta, si 2,25 la suta pentru un an. In cazul depozitelor in euro, dobanda este de 2,5 la suta - 1 luna, 2,75 la suta - 3 luni, 3 la suta - 6 luni, 3,25 la suta - 9 luni, respectiv 3,5 la suta pentru un an. In cazul depozitelor la termen constituite in franci elvetieni si lire sterline, nivelul dobanzii practicate de Libra Bank variaza intre 0,25 la suta si 3,75 la suta, in functie de termenul pe care este constituit depozitul. Pentru depozitele constituite de persoanele juridice, dobanzile variaza astfel: pentru depozitele in lei, dobanda la vedere este de 2 la suta, pentru dolari 0,5 la suta, iar pentru euro 0,75 la suta. In cazul depozitelor la vedere constituite in alte valute - franci elvetieni sau lire sterline - dobanda este de 0,25 la suta, respectiv 2 la suta. Banca a obtinut anul trecut un profit brut de 15,5 miliarde lei (aproape 500.000 de dolari), inregistrand o crestere cu 93 la suta, in termeni reali, fata de anul 2000.

Servicii la nivel de sucursala

Activele totale ale bancii erau, la sfarsitul anului trecut, de 574 miliarde lei, cu 47 la suta mai mari fata de anul precedent, in timp ce capitalurile proprii s-au ridicat la 214 miliarde lei. Libra Bank are, in prezent, o retea teritoriala formata din cinci sucursale, doua in Bucuresti si cate una in Constanta, Oradea si Beius, si doua agentii, in Bucuresti si la Aeroportul Otopeni. "Ca servicii deosebite pe care le oferim clientilor nostri putem aminti preluarea unor indeletniciri administrative destul de greoaie, cum ar fi plata facturii telefonului fix sau plata facturii de energie electrica, contra unui comision de doar 10.000 lei. De asemenea, trebuie sa precizez ca pentru persoanele fizice banca noastra nu percepe nici un fel de comision, nici la deschidere de cont sau orice fel de retragere de numerar", a declarat Lizeta Bogdan, director sucursala Constanta. "Misiunea bancii este furnizarea de servicii de calitate superioara, adaptate clientului si personalizate, pentru o piata selectata; de asemenea, institutia trebuie sa fie capabila sa duca la obtinerea de profit in conditiile furnizarii unei asistente financiare si a unei consultante profesionale. Cu toate ca si noi, la nivel de sucursala, asiguram serviciul de internet banking, nu avem nici un utilizator autohton, din pacate. Aceasta situatie ar putea fi motivata de conservatorismul climatului de afaceri din judet, pe de o parte, iar pe de alta parte, de faptul ca multora le lipsesc mijloacele informationale necesare", a conchis aceasta. Principalul obiectiv al Libra Bank este sa devina o institutie financiara locala de referinta, specializata in furnizarea unor forme inovationale de servicii financiare catre persoanele fizice, servicii financiare generale pentru intreprinderile mici si mijlocii la nivel national si o intreaga gama de servicii legate de comertul international.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii