Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcarea a fost impartita

ro

24 Sep, 2002 00:00 1162 Marime text

Povestea celor doua loturi continua

Revenind asupra cazului repartizarii unor terenuri din zona Steaua de Mare, am constatat ca primarul Ionita nu a fost constant intre ce a declarat si ce a propus in Consiliul Local

In urma cu cateva saptamani, cotidianul nostru a prezentat un caz in care primarul din Agigea, Ion Ionita, era denuntat de un fost consilier pentru faptul ca "facea artificii cu terenuri, in sensul ca organiza licitatii ilegale si concesiona terenuri din domeniul public". La momentul documentarii noastre, primarul Ionita a demonstrat cu documente ca acuzatiile respective erau false. Pe scurt, prima problema era cea a vanzarii unor loturi din domeniul privat al Primariei Agigea, eveniment care s-a petrecut fara incidente. Cea de-a doua problema nu este atat de clara precum parea. In fapt, in zona Steaua de Mare exista doua loturi pe care nu s-a construit nimic, drept pentru care aceste terenuri au reintrat in proprietatea primariei. La data documentarii noastre, 7 august a.c., primarul Ionita a declarat ca statutul actual al acestor parcele este "anulat din proprietatea respectivelor persoane fizice si, avand in vedere acest lucru, aici se va amenaja o parcare pentru a descongestiona zona de autoturismele parcate in locuri improprii". In fapt, este vorba despre lotul 9, de 180 mp, detinut de Angela Surdu, si de lotul 15, de 150 mp, detinut de Nicolae Lupascu. Consilierul Calin ne declarase ca "exista un proiect de Hotarare de Consiliu Local prin care Primaria intentioneaza sa repartizeze in mod egal suprafetele celor doua loturi la vecinii care au construite vile in aceasta zona", lucru infirmat de primarul Ionita.

Fostul consilier a avut dreptate

Cititorii articolului "Primarul face "artificii" cu terenuri" isi pot aminti ca am incheiat materialul intr-o nota de suspiciune care dovedea si intentia noastra de a verifica veridicitatea declaratiilor celor doua surse: "Conform spuselor primarului, loturile sunt anulate, iar de partea cui se afla adevarul se va vedea in momentul in care aceste loturi vor fi amenajate". Lucru pe care l-am si facut. Intorcandu-ne la primaria Agigea, sa investigam situatia celor doua loturi, am constatat ca fusese emisa o Hotarare de Consiliu Local potrivit careia lotul 9, care a fost detinut de Angela Surdu, fusese impartit intre proprietarii loturilor 8 (Cristina Arbureanu) si 10 (Iancu Sanchi). Adica o parte din parcarea promisa de primarul Ionita va deveni... extindere a locuintelor celor doi. Potrivit respectivei HCL, Iancu Sanchi, proprietar al lotului nr. 10, a primit in concesiune, fara licitatie, o suprafata de 113 mp, iar Cristina Arbureanu, proprietarul lotului nr. 8, a primit, sub aceeasi forma, o suprafata de 67 mp. Pretul concesionarii este de 10.000 lei/mp/an. Astfel, suprafata de 180 mp a lotului cu numarul 9 a fost impartita intre cei doi, exact asa cum ne precizase fostul consilier Tudor Calin. Este drept ca se va face si o parcare, dar nu asa cum ne-a informat primarul Ionita, pe suprafata celor doua loturi pe care nu s-a construit nimic, ci pe un teren viran apartinand Primariei Agigea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii